Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2023

Παγκόσμιο Κύπελλο: Έγινε η αήττητη κατάκτηση… συνήθεια!

Παγκόσμιο Κύπελλο: Έγινε η αήττητη κατάκτηση… συνήθεια!

«Και στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί» είχε πει ο Λίνεκερ και δικαιώνεται πανηγυρικά για μία ακόμα φορά. Τα «πάντσερ» στην κορυφή του κόσμου χωρίς να γνωρίσουν καμία ήττα στη διοργάνωση, συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων 17 ετών.

Μεθοδικότητα, ταλέντο, δίψα, εργατικότητα, πλάνο. Αυτά και άλλα πολλά έφεραν τη Γερμανία στην κορυφή του κόσμου για πρώτη φορά στην ιστορία της, με το σύνολο του άδειου από συναισθήματα μετά το φινάλε του τελικού Χέρμπερτ, να ολοκληρώνει ιδανικά ένα εξαιρετικό τουρνουά υψηλών απαιτήσεων.

Αν στον αθλητισμό και το μπάσκετ υπάρχει δικαιοσύνη τότε αυτή απονεμήθηκε στη Μανίλα σύμφωνα με τους «άγραφους νόμους» της αριθμητικής. Οι Γερμανοί ήταν το μοναδικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που δεν υπέστη ούτε μία ήττα στο θεσμό, τελείωσαν τις υποχρεώσεις τους με 8-0 και έδωσαν συνέχεια σε ένα φαινόμενο που τείνει να γίνει παράδοση.

Από το 2006 στην Ιαπωνία και μετά, όσες ομάδες έφτασαν μέχρι το τέλος της διαδρομής δεν έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι σε κανένα παιχνίδι του τουρνουά. Εν ολίγοις έφτασαν μέχρι το τέλος μιας διαδρομής γεμάτη χαρές και επιτυχίες σε μια σύμπτωση που μόνο ως τέτοια δεν δείχνει να είναι. Η αποδεδειγμένα πιο σταθερή ομάδα της διοργάνωσης φεύγει και με το χρυσό μετάλλιο τα τελευταία 17 χρόνια σε Μουντομπάσκετ.

Αναλυτικότερα οι αήττητες πρωταθλήτριες:

Ομάδα

Έτος

Διοργανώτρια Χώρα

Ισπανία

2006

Ιαπωνία

ΗΠΑ

2010

Τουρκία

ΗΠΑ

2014

Ισπανία

Ισπανία

2019

Κίνα

Γερμανία

2023

Ιαπωνία/Ινδονησία/Φιλιππίνες

 

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0