Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2023

Οι συγκινητικοί Σέρβοι δε μπόρεσαν να σταματήσουν το έπος της «χρυσής» Γερμανίας (83-77)! (video)

Οι συγκινητικοί Σέρβοι δε μπόρεσαν να σταματήσουν το έπος της «χρυσής» Γερμανίας (83-77)! (video)

Η Γερμανία άφησε πίσω της τον… θρύλο που θέλει όποια ομάδα νικάει την Team USA να μην κερδίζει τον επόμενο αγώνα και δεμένη σαν γροθιά πανηγύρισε το πρώτο της χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Κύπελλο με 83-77 απέναντι στην πολύ «μαχητική» Σερβία.

Σε θρίλερ εξελίχθηκε ο μεγάλος τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ 2023 ανάμεσα στην Γερμανία και την Σερβία με πολλές δυνατές συγκινήσεις και αγωνία μέχρι και τα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης.

Η «νασιονάλμανσαφτ» κέρδισε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της στην διοργάνωση και απέδειξε περίτρανα πως οι... θρύλοι δεν ισχύουν για εκείνη!

Τι κι αν κατάφερε να βγάλει εκτός διεκδίκησης την πολλά υποσχόμενη Team USA; Η ομάδα του Χέρμπερτ διέψευσε την «κατάρα» που θέλει όποια ομάδα κερδίζει τους Αμερικανούς να ξεμένει από δυνάμεις στην συνέχεια και έδωσε το δικό της τέλος στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023.

Οι οιωνοί για την Σερβία δεν ήταν θετικοί από την αρχή της αναμέτρησης. 

Μόλις δύο λεπτά και 20 δευτερόλεπτα αφού ξεκίνησε ο τελικός, ο Όγκνιεν Ντόμπριτς έπειτα από άσχημη πτώση τραυματίστηκε και αποχώρησε από το παρκέ υποβασταζόμενος προσθέτοντας ένα νέο πρόβλημα στον Σβέτισλαβ Πέσιτς που έβλεπε την ομάδα του να αποδεκατίζεται.

Παρ' όλα αυτά οι «πλάβι» δεν το έβαλαν κάτω. Η «μαχητικότητά» τους ήταν συγκινητική και όλοι οι παίκτες έβαζαν το λιθαράκι τους.

Υπέροχο ήταν το πρώτο μέρος στη Μανίλα, με το σκορ ισόπαλο και τις δύο ομάδες να αποδίδουν σπουδαίο μπάσκετ. 



Οι Γερμανοί σαν καλοκουρδισμένη... μηχανή είχαν απαντήσεις σε κάθε σουτ του «καυτού» Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς.



Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε μετά την ανάπαυλα το ίδιο και το ποσοστό των δύο ομάδων με τους Γερμανούς να έχουν απόλυτη κυριαρχία στην τρίτη περίοδο παίρνοντας και την πρώτη διψήφια διαφορά στο ματς με 64-53.

Η Σερβία έβγαλε αντίδραση στην τελευταία καθοριστική περίοδο κάνοντας το ματς... θρίλερ και ροκανίζοντας τη διαφορά στους 4 πόντους (73-69).



Όμως ο Φόγκτμαν απάντησε άμεσα στο τεράστιο τρίποντο του Αβράμοβιτς βάζοντας... ταφόπλακα στα όνειρα των Σέρβων που έχαναν τις ευκαιρίες τους τη μία μετά την άλλη.

Ο ηγέτης Ντένις Σρούντερ έκανε απίθανη δουλειά με 28 πόντους, ο Φραντς Βάγκνερ επίσης με 19 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Για την ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς ξεχώρισε ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς με 17 πόντους και 4 ασίστ μαζί με τον Αλέξα Αμπράμοβιτς με 21 πόντους.


Τα δεκάλεπτα: 23-26, 47-47, 69-57, 83-77

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0