Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2023

Ο πρώτος προπονητής που πίστεψε στον MVP του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν Έλληνας!

Ο πρώτος προπονητής που πίστεψε στον MVP του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν Έλληνας!

Δεν γινόταν να μην είναι ο Ντένις ο… τρομερός ο πολυτιμότερος παίκτης του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Μανίλα που οδήγησε τη Γερμανία στο πρώτο της χρυσό μετάλλιο στην διοργάνωση. Βέβαια πολύ πριν τον Παγκόσμιο θρίαμβό του, ένας Έλληνας τεχνικός είχε πιστέψει σε εκείνον.

Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις βρίσκεται κι ένας Έλληνας απ’ ότι φαίνεται!

Ίσως και πριν πιστέψει ο ίδιο ο Ντένις Σρέντερ στον εαυτό του, ο Κώστας Φλεβαράκης ήταν εκεί για να τον μετατρέψει στον ηγέτη που είναι σήμερα και είναι… χάρμα οφθαλμών!

Πηγαίνοντας μια δεκαετία πίσω, στην σεζόν 2012/13 ο Έλληνας τεχνικός που καθόταν στον πάγκο της Μπράουνσβαϊγκ εμπιστεύτηκε τον 19χρονο τότε ατίθασο Γερμανό ξεκινώντας τον στην βασική πεντάδα της ομάδας.

Κάπως έτσι ο Ντένις Σρέντερ από πολύ μικρή ηλικία έμαθε να έχει τον ρόλο του ηγέτη , του αρχηγού σε μια ομάδα και μετατράπηκε σε Ντένις ο… τρομερός ακριβώς γι’ αυτές του τις ικανότητες.

Πολύ νωρίς συνειδητοποίησε ο κόουτς Φλεβαράκης τον παίκτη που είχε στο ρόστερ του, που βλέπουμε εμείς να λάμπει κάθε φορά που του δίνεται η δυνατότητα.

Η ζωή παίζει περίεργα παιχνίδια και ο Γερμανός γκαρντ κατέληξε να είναι ιδιοκτήτης της Μπράουνσβαϊγκ από την οποία ξεκίνησε λίγα χρόνια αργότερα.

Ο Σρέντερ πήρε την χώρα του από το χέρι και την οδήγησε στο καλύτερο δυνατό μέρος, την κορυφή του κόσμου για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Με 28 πόντους δε γινόταν να μην είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής του τελικού απέναντι στην καθ’ όλα μαχητική Σερβία και να μην αναδειχθεί στον πολυτιμότερο παίκτη του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

 Ο πολύπειρος και πολυτάλαντος γκαρντ ήταν ο ηγέτης της Γερμανίας σε όλο το τουρνουά, οδηγώντας την ομάδα του μέχρι το χρυσό μετάλλιο.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0