Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2023

Παγκόσμιο Κύπελλο, Βραζιλία: Μία και να... καίει - «Τρέχει» με 100 τελικές πάσες ο Χουέρτας!

Παγκόσμιο Κύπελλο, Βραζιλία: Μία και να... καίει - «Τρέχει» με 100 τελικές πάσες ο Χουέρτας!
Στον αριθμό ορόσημο των 100 ασίστ έφτασε ο Μαρσελίνιο Χουέρτας στο θρίαμβο της Βραζιλίας επί τουΙράν, βαίνοντας μπρος ολοταχώς για τη 2η θέση. Ποιων την πλάτη βλέπει;
Τα χρόνια περνούν και ο Μαρσελίνιο Χουέρτας εκεί, βράχος. Ο βετεράνος γκαρντ των Βραζιλιάνων που δε λέει να αφήσει τα... σημάδια του αθλητικού γήρατος να τον αγγίξουν, θα θυμάται περισσότερο από τους υπόλοιπους συμπατριώτες του την αναμέτρηση με το Ιράν και αυτό θα είναι για καλό σκοπό (δυστυχώς δύσκολα θα την ξεχάσει και ο Νέτο λόγω τραυματισμού που μοιάζει σοβαρός).

Ο άσος της Τενερίφης που συνεχίζει να βραβεύεται σε συλλογικό επίπεδο (μέλος της καλύτερης πεντάδας του BCL και της δεύτερης στη Liga Endessa για τη σεζόν που μας πέρασε), έφτασε τις 100 τελικές πάσες στον αγώνα κόντρα στο Ιράν και έγινε μόλις ο 3ος πάικτης στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων που έχει μοιράσει τριψήφιο αριθμό σε ασίστ, μετρώντας από το 1994 που ξεκίνησε η στατιστική υπηρεσία να καταγράφει τις τελικές πάσες.
Στο τελευταίο του πιθανότατα (ποιος ξέρει με αυτόν τον... Μαθουσάλα) Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Χουέρτας έχει την ευκαιρία να ανέβει και στη 2η θέση, εκεί που βρίσκεται ο σπουδαίος Πάμπλο Πριχιόνι (106).

Η κορυφή ανήκει εξ' ολοκλήρου στον Ρίκι Ρούμπιο με 130 ασίστ.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0