Μια Φώτο μια Ιστορία

Τι μας δίνουν ο Τζο Μπάρτον και ο Τζέιμι Τάντι στο ίδιο δωμάτιο; Μια φλεγόμενη μπλούζα και ένα καμένο... μάτι!

Τι μας δίνουν ο Τζο Μπάρτον και ο Τζέιμι Τάντι στο ίδιο δωμάτιο; Μια φλεγόμενη μπλούζα και ένα καμένο... μάτι!

Τι συμβαίνει όταν δύο κακά... αγόρια του ποδοσφαίρου συναντιούνται; Απ’ ότι φαίνεται το απόλυτο χάος! Ο Τζο Μπάρτον και ο Τζέιμι Τάντι ξέφυγαν λίγο από το χριστουγεννιάτικο κλίμα και πιάστηκαν... στα χέρια. Λίγο το ποτό, λίγο οι εκρηκτικοί τους χαρακτήρες, ο ένας έφυγε με καμένη μπλούζα και ο άλλος με κάψιμο στο μάτι από... τσιγάρο!

Γράφει η Σουζάννα Μποντίνη

Με τον δικό τους τρόπο μπήκαν στο πνεύμα των Χριστουγέννων ο Τζο Μπάρτον και ο Τζέιμς Τάντι πίσω στο μακρινό 2004. Στις 19 Δεκεμβρίου, όταν και οι δύο έπαιζαν στη Μάντσεστερ Σίτι, ο σύλλογος αποφάσισε να γιορτάσει τα Χριστούγεννα με ένα πάρτι μασκέ.

Χορός, ποτό, καλή παρέα, όλα κυλούσαν όμορφα. Η ευχάριστη διάθεση θα διαλυόταν σε μόλις λίγα λεπτά... Ο Μπάρτον έσβησε ένα τσιγάρο στο μάτι του Τάντι, στο βλέφαρο για την ακρίβεια. Μα τι έγινε; Πώς σκέφτηκε να το κάνει; Ξεκίνησε ένας χαμός και οι παρευρισκόμενοι προσπάθησαν να λύσουν το μυστήριο.

1111111111.jpg

Κανένα μυστήριο, τελικά. Απλώς δύο άτακτοι... χαρακτήρες. Ο ένας ξεκίνησε την πρόκληση και ο άλλος την συνέχισε. Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Μπάρτον, ο οποίος στο πάρτι είχε μεταμφιεστεί σε Τζίμι Σάβιλ, το νεαρό ταλέντο από τις ακαδημίες της Σίτι, δεν γούσταρε τη συμπεριφορά του, μάλλον, και αποφάσισε να του κάψει τα ρούχα.

Ο μέσος από το Χάιτον, γνωστός για τον οξύθυμο και καθόλου ψύχραιμο χαρακτήρα του, έσβησε το τσιγάρο του στο μάτι του Τάντι. Τι πιο σύνηθες, άλλωστε. Η ιστορία δεν συνεχίστηκε, αφού ο Μπάρτον συνειδητοποίησε πως δεν θα τον ωφελούσε σε τίποτα. Έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη από τον Κέβιν Κίγκαν, τότε προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι, όμως την τιμωρία δεν την γλίτωσε.

Του επιβλήθηκε πρόστιμο ίσο με 6 εβδομαδιαίους μισθούς του. Αναγκάστηκε να πληρώσει 69.475 ευρώ στον σύλλογο και 75.265 ευρώ σε ζημιές στον τραυματισμένο παίκτη, ο οποίος υπέφερε από μικρά εγκαύματα, θολή όραση για δύο μέρες και αρκετά ψυχολογικά... τραύματα.

Ο Μπάρτον παραλίγο να απολυθεί, όμως τέλος καλό όλα καλά. Τουλάχιστον για εκείνον, αφού ο Τάντι ισχυρίστηκε πως η καριέρα του και όλη του η ζωή πήραν την... κάτω βόλτα μετά από αυτήν την εγκληματική ενέργεια εναντίον του. Αυτή είναι υπαίτια, καθώς φαίνεται, και για την βία που άσκησε εις βάρος της γυναίκας του.

Εννοείται πως η δικαιοσύνη ανέλαβε δράση άμεσα, αποφασίζοντας να μην φυλακιστεί. Αντιθέτως, ο δικαστής του έδωσε τέσσερις μήνες να αλλάξει ρότα στη ζωή του, και μόνο τότε, αν δεν τα κατάφερνε, θα φυλακιζόταν για 18 μήνες.

Έξαλλος, ο Μπάρτον με τη συμπεριφορά του πρώην συμπαίκτη του, αλλά και την λανθασμένη κρίση της δικαιοσύνης, πήρε την κατάσταση στα... χέρια του, καταφεύγοντας σε μια σειρά από οργισμένα posts στο Twitter. Για το πώς ο Τάντι ήταν ένας τεμπέλης χωρίς ίχνος ταλέντου, μέχρι και τις απαράδεκτες και αδικαιολόγητες χειρονομίες εις βάρος της συντρόφου του.

Βέβαια και ο ίδιος είχε κατηγορηθεί εξίσου για βίαιη συμπεριφορά απέναντι στην σύζυγο του, ενώ με κάθε ευκαιρία επιδίδεται σε μισογύνικες επιθέσεις σε γυναίκες αθλητικογράφους, ποδοσφαιρίστριες και οποιαδήποτε γυναίκα τολμήσει να της αρέσει το ποδόσφαιρο.

Παράλληλα, το 2007 συνελήφθη και ανακρίθηκε από την Αστυνομία του Μάντσεστερ, αφού κατηγορήθηκε για κακοποίηση του συμπαίκτη του Ουσμάν Νταμπό κατά την διάρκεια της προπόνησης. Αυτό το συμβάν σήμανε και το τέλος του από την Σίτι, παίρνοντας μεταγραφή στη Νιούκαστλ αργότερα το ίδιο καλοκαίρι.

Τελικά, περισσότερα ήταν τα κοινά τους από αυτά που τους χώριζαν. Παρ' όλα αυτά, η κόντρα καλά κρατεί μέχρι και σήμερα. Ο κόσμος «διψά» για drama και τα δύο κακά... αγόρια του ποδοσφαίρου το προσέφεραν απλόχερα. Το ποδόσφαιρο στην πιο... σουρεάλ μορφή του!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0