Football Talk

Οι αγώνες έχουν κανόνες και την ΑΕΚ δεν θα την αγγίξει ξανά ποτέ κανένας «έξυπνος»!

Οι αγώνες έχουν κανόνες και την ΑΕΚ δεν θα την αγγίξει ξανά ποτέ κανένας «έξυπνος»!

Στο Περιστέρι έγιναν τραγελαφικά πράγματα, που όμως συνεχίστηκαν δυστυχώς και μετά!  Κι αυτή η συνέχεια ξέρετε είναι το πιο ανησυχητικό απ’ όλα…

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Δυστυχώς δεν θα διαβάσετε μετά από μία αγωνιστική ημέρα για το πως έπαιξε η ΑΕΚ και ο αντίπαλός της. Δυστυχώς δεν θα διαβάσετε για τις επιλογές των προπονητών στο παιχνίδι και την πορεία του πρωταθλήματος, μετά το πέρας κι αυτής της αγωνιστικής. Δυστυχώς η ΑΕΚ δεν κατάφερε να αγωνιστεί το απόγευμα της Κυριακής (05/02) στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο! Και δυστυχώς για όλους τους γύρω – γύρω, που… σκούζουν για δικούς τους κοινούς λόγους, δεν ήταν ευθύνη της ΑΕΚ το γεγονός ότι δεν έγινε παιχνίδι στο Περιστέρι!

Δεν πρέπει να ντρέπεται η ΑΕΚ που ο διαιτητής (και όχι εκείνη, φυσικά) αποφάσισε ότι ματς με δοκάρια πιο κοντά από το κανονικό δεν επιτρέπεται να γίνει! Πρέπει να ντρέπεται η γηπεδούχος ομάδας που δεν φρόντισε να είναι όλα νομότυπα και η διοργανώτρια αρχή! Ολοι μας πρέπει να ντρεπόμαστε που είμαστε στο 2023 και υπάρχουν ακόμα γήπεδα στην Ελλάδα που δεν πληρούν προϋποθέσεις τέλεσης ενός απλού ποδοσφαιρικού αγώνα!

Τα όσα έγιναν στο Περιστέρι είναι τόσο απλά, όσο φυσικά και τραγελαφικά. Η ΑΕΚ πήγε να παίξει στην ώρα της. Είδαν οι παίκτες της τα δοκάρια πιο κοντά και έβαλαν τα γέλια μαζί με τον Ρόα. Ζητήθηκε και ορθά να μετρηθούν οι εστίες. Αυτό έγινε και ο διαιτητής διαπίστωσε το πρόβλημα. Ολο αυτό έλαβε χώρα πριν τις 16:45! Δηλαδή 45 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα. Αν είναι τόσο ανίκανοι που δεν μπορούν να αλλάξουν δυο τέρματα μέσα σε 45 συν 30 λεπτά, φταίει η ΑΕΚ ρε παλικάρια; Η ΑΕΚ έκανε προθέρμανση και οι άνθρωποί της έβλεπαν κάτι τύπους με γκασμάδες, φτυάρια και αξίνες να σκάβουν το γήπεδο για να… ψηλώσουν το τέρμα! Πού τα έχετε δει αυτά;

Τι είναι η ΑΕΚ να κάθετε κάθε τρεις και λίγο να αποδέχεται την κάθε… μπιπ του εκάστοτε αντιπάλου της και να παίζει τα παιχνίδια με όρους… γειτονιάς; Γιατί πρέπει κάθε τρεις και λίγο η ΑΕΚ να αποδεικνύει ότι είναι… ηθική, επειδή ο αντίπαλός της κάνει μία… μπιπ; Ηθικός είναι αυτός που δεν καταπατάει τους νόμους. Οχι, αυτός που αποδέχεται τις όποιες παρατυπίες γίνονται ή θέλουν να γίνουν από τους διπλανούς τους! Σαφώς και όλα τα ματς πρέπει να κρίνονται στα γήπεδα! Σε κανονικά γήπεδα, όμως! Εν τω μεταξύ η ΑΕΚ ούτε ένσταση έκανε να πάρει το παιχνίδι στα χαρτιά, ούτε έφυγε από το γήπεδο. Ο διαιτητής την έδιωξε μετά τις 18:25 όταν το πρόβλημα με τα δοκάρια δεν το έλυσε η γηπεδούχος ομάδα! Ας το έλυναν να παίζαμε! Όπως το έλυσαν στα Σκόπια και στο ματς της Σκεντίγια με την Τότεναμ με τον Μουρίνιο να νομίζει ότι… ψήλωσε.

Το έλυσε ο ΑΟ Υπάτου δεν μπορούσε να το λύσει ο Ατρόμητος!

Όπως το έλυσε ο ΑΟ Υπάτου στις 11 Δεκεμβρίου του 2022, όταν για την Γ’ Εθνική φιλοξένησε στο γήπεδο της Θήβας τον ΑΟ Τρικάλων. Και εκεί είχε πρόβλημα με το ύψος στις εστίες. Δεν ξεκίνησαν να σκάβουν χαντάκια για να το λύσουν. Το έλυσαν μέσα σε 20 λεπτά, όμως και ο αγώνας έγινε κανονικά. Έβγαλαν τα δοκάρια, έβαλαν πέτρες στο εσωτερικό τους και το διόρθωσαν το πράγμα… Ομάδα Γ’ Εθνικής κατάφερε να το λύσει και δεν το κατάφερε ο Ατρόμητος της Σούπερ Λίγκας! Κι όμως!

Κι αφού έγιναν τα απίστευτα, ρίχνουν και το μπαλάκι στην ΑΕΚ! Να παίξει το παιχνίδι λέει; Η ΑΕΚ θα πει να παιχθεί το ματς άλλη μέρα; Ο αθλητικός δικαστής θα το πει γιατί εκεί το οδήγησε ο Ατρόμητος με την ανικανότητά του να έχει εξ αρχής εστίες κανονικές και την ανικανότητά του μετά να τις φτιάξει. Η ΑΕΚ είπε να μην γίνει ο αγώνας; Ο διαιτητής το είπε, ο οποίος αναγνώρισε την παράβαση.

Ρε παιδιά, ζούμε όλοι σε αυτή τη χώρα που δυστυχώς έχει μεγαλώσει μέσα σε… βούρκο. Το «και τι έγινε;» και το «έλα μωρέ τώρα πως κάνετε έτσι;» έχει οδηγήσει αυτόν τον τόπο να χαρακτηρίζεται – και δικαίως – η βορειότερη χώρα της… Αφρικής! Οι νόμοι είναι να τηρούνται. Σε όλες τις άλλες χώρες τηρούνται. Μόνο στην Ελλάδα βασιλεύει η ατάκα «έλα μωρέ και τι έγινε;». Δεν γράφω για υποδομές σε όλα τα επίπεδα… Αφήστε το! Εδώ το 2023 και δεν μπορούν να αλλάξουν δυο δοκάρια σε ένα γήπεδο Σούπερ Λίγκας. Για να μην θυμηθώ ότι αναβλήθηκε αγώνας μπάσκετ σε κλειστό γιατί έβρεχε και έσταζε η οροφή! Άφησέ το καλέ μου αναγνώστη… Θα κλάψουμε!

5939c95cfbd19e7ed285fec3195bb0a9_909227.jpg


Όλα σε ένα καζάνι…

Τέλος οι «ξυπνητζήδες», ειδικά στην πλάτη της ΑΕΚ. Μακάρι, να το έλεγα αυτό και στην καθημερινότητα τη δική μας. Αλλα δυστυχώς στην Ελλάδα είμαστε… Τα πετάμε όλα σε ένα καζάνι και ο καθένας βγάζει ότι φαγητό θέλει γιατί θέλει να έχει… άποψη για όλα! Αφού λοιπόν, ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και δεν ξέρω ποιος άλλος το παίζει… ξύπνιος όταν πάει στο Περιστέρι ή σε οποιοδήποτε άλλο γήπεδο ας παίξει σε αγωνιστικό χώρο χωρίς γραμμές, χωρίς μπάλες, χωρίς δοκάρια - ας βάλουν τσάντες ή μπουφάν για δοκάρια όπως παίζαμε μικροί στους δρόμους – με αυτοσχέδια χαντάκια, με ό,τι θέλουν. Αν τους αφήσει ο διαιτητής ας παίξουν για να νιώσουν «ηθικοί». Τι υποκρισία, Θεέ μου! Εκεί είναι η ντροπή! 

Αν αυτό γινόταν στη Φιλαδέλφεια…

Άλλη λέξη που ξεκινάει από «μ» σε χαρακτηρίζει, αν γίνονται πραγματάκια εις βάρος σου και δεν παίζονται τα ματς με ίσους όρους κι εσύ κάθεσαι και τα ανέχεσαι!

Για να τελειώνουμε επειδή πραγματικά κούρασε η ιστορία: Αν αυτό γινόταν στη Φιλαδέλφεια όλοι θα εγκαλούσαν την ΠΑΕ ΑΕΚ για την… αβλεψία της! Και σωστά θα το έκαναν! Στην Ελλαδάρα, όμως, φαίνεται ότι για κάποιους δεν φταίει αυτός που δημιουργεί το πρόβλημα, φταίει αυτός που το παρατηρεί! Στην Ελλαδάρα, φαίνεται, ότι δεν φταίει η ομάδα που είναι ανίκανη να διορθώσει το πρόβλημά της, φταίει η ομάδα που δεν καταπατά και η ίδια τους νόμους, πηγαίνοντας να πει στον διαιτητή «έλα κάνε τα στραβά μάτια, δεν πειράζει». Και ο Ατρόμητος κουνάει και το δάχτυλο!!! Αντί η διοίκησή του να ζητήσει συγγνώμη στους οπαδούς της που μέσα στο ψύχος πλήρωσαν εισιτήριο για να δουν ένα ματς και αντ’ αυτού είδαν κάτι ήρωες με αξίνες και φτυάρια να σκάβουν για να… ψηλώσουν τα δοκάρια, κάνει και… υποδείξεις και εγκαλεί την ΑΕΚ που δεν αποδέχθηκε την παρατυπία! Εδώ γελάει ο πλανήτης με τα χάλια μας και κάποιοι κάνουν πολιτική!

Και για κλείσιμο: Πλέον με την τεχνολογία που έχει μπει στο ποδόσφαιρο, όπως είδαμε και στο Μουντιάλ, αλλά και γενικά παντού, κρίνονται αγώνες, τίτλοι και ρεκόρ για μία… τρίχα αν περνάει ή μπάλα όχι γραμμή, αν υπάρχει οφσάιντ κτλ. Στην Ελλάδα το θέμα μας είναι να πούμε «έλα μωρέ, σιγά! 4 πόντους κάτω ήταν ένα δοκάρι, για 4 πόντους κάνεις ετσι;»! Για… μισό εκατοστό, κύριοι! Για μισό εκατοστό! Αυτά τα «έλα μωρέ» και τα «εγώ στη θέση σου, θα…» μας έχουν φέρει ως κοινωνία σε αυτή την κατάσταση, ως κοινωνία!

Τέλος: Η ΑΕΚ παρατήρησε το πρόβλημα, το είπε ως όφειλε. Πριν το ματς! Δεν έγινε δηλαδή ο αγώνας, τον έχασε και έτρεξε μετά για ενστάσεις! Με το που έφτασε η αποστολή στο γήπεδο το τόνισε! Ο διαιτητής διαπίστωσε και ο ίδιος το πρόβλημα με τις εστίες. ΑΕΚ και διαιτητής περίμεναν το πρόβλημα να λυθεί. Ηταν ανίκανοι και δεν το έλυσαν οι... τεχνικοί του Ατρόμητου. Ο διαιτητής ως όφειλε δεν είπε «σέντρα». Το ματς θα κριθεί στον αθλητικό δικαστή και ό,τι πει αυτός! Αν πει να γίνει ο αγώνας, θα γίνει. Αν πει ότι δεν έγινε με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας 0-3 κέρδισε η ΑΕΚ! Όλα τα άλλα είναι για λαϊκή κατανάλωση… Ως εδώ αυτή η αστεία ιστορία! Δεν φταίει η ΑΕΚ που είναι οι άλλοι ανίκανοι. Δεν φταίει η ΑΕΚ που δεν παρατυπεί, επειδή εσείς έτσι θέλετε! Είναι θλιβερό και συνάμα πολύ κουραστικό να γράφεις τα αυτονόητα. Ως εδώ όμως… Αρκετή ενέργεια ξοδεύτηκε για να πείσεις κόσμο να δει την πραγματικότητα! Ας προχωρήσουμε… Την Πέμπτη (09/02) έχουμε παιχνίδι σε γήπεδο που έχει και εφεδρικά τέρματα! Μακάρι ο κόσμος της ΑΕΚ να μην πέσει ο ίδιος σε καμία παγίδα και να δώσει στους παίκτες του Αλμέιδα την ευκαιρία να παίξουν το ποδόσφαιρό τους, στηρίζοντάς τους με τη φωνή, παλμό και πίστη.  

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0