Football Talk

ΑΕΚ: Οι «game changing» αλλαγές του Αλμέιδα έφεραν γκολ, ασίστ & νίκη για 7ο φετινό ματς!

ΑΕΚ: Οι «game changing» αλλαγές του Αλμέιδα έφεραν γκολ, ασίστ & νίκη για 7ο φετινό ματς!

Η ποιότητα και το βάθος ρόστερ που διαθέτει η ΑΕΚ φάνηκε (και) στο παιχνίδι κόντρα στον Ιωνικό. Η «Ένωση» για να φτάσει στην ανατροπή και τη νίκη χρειάστηκε την παρέμβαση του Ματίας Αλμέιδα, καθώς οι τέσσερις ποδοσφαιριστές που έφερε από τον πάγκο ο Αργεντινός καθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα. Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν συνέβη για πρώτη φορά σε ματς των «κιτρινόμαυρων» στη σεζόν και σαφώς αποτελεί ένα μεγάλο τους «ατού» στη μάχη του τίτλου.

Σχετικά Άρθρα

Η ΑΕΚ το απόγευμα της Κυριακής (22/1) τα… χρειάστηκε απέναντι στον Ιωνικό, αφού ως το 80’ της αναμέτρησης στη Νίκαια ήταν πίσω στο σκορ με 1-0. Οι γηπεδούχοι ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν μία σπουδαία νίκη, την πρώτη τους εντός έδρας στη φετινή Super League, αλλά λογάριαζαν χωρίς… τον πάγκο της «Ένωσης». Οι τέσσερις παίκτες που μπήκαν ως αλλαγή στο ματς έπαιξαν καθοριστικό ρόλο, ώστε ο «Δικέφαλος» να κατακτήσει την «παρθενική» του νίκη με ανατροπή του σκορ στην τρέχουσα σεζόν!

Συγκεκριμένα, ο Ματίας Αλμέιδα, πριν τη σέντρα του αγώνα, άφησε εκτός ενδεκάδας τους Πάολο Φερνάντες, Μάνταλο, Γκατσίνοβιτς, Τσούμπερ (καθώς και τους αμυντικούς Τζαβέλλα, Μήτογλου). Ποδοσφαιριστές που σε αρκετά ματς της σεζόν έχουν αγωνιστεί στο αρχικό σχήμα της ΑΕΚ.

Η πολυτέλεια αυτή ήταν που έκανε και τη διαφορά στη Νίκαια. Με το σκορ στο 1-0, ο τεχνικός της ΑΕΚ στο 63’ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Γκατσίνοβιτς και Πάολο Φερνάντες, ενώ στο 74’ ακολούθησαν οι Τσούμπερ και Μάνταλος. Οι «κιτρινόμαυροι» έγιναν αμέσως πιο απειλητικοί και απόδειξη το γεγονός ότι ως το 70’ είχαν 10 τελικές στο παιχνίδι, ενώ στο τελευταίο 20λεπτο έκαναν εννέα!

Τα «φρέσκα πόδια», αλλά και το «καθαρό μυαλό» άλλαξαν άρδην την εικόνα της «Ένωσης». Στο 81’ ο Γκατσίνοβιτς θα επιχειρήσει σουτ, το οποίο θα κοντράρει σε αμυντικούς του Ιωνικού και θα φύγει κόρνερ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Πάολο Φερνάντες, ο οποίος με σέντρα «συστημένη» για το κεφάλι του Βίντα, έδωσε τη δυνατότητα στον Κροάτη να ισοφαρίσει. Ήδη οι δύο πρώτες αλλαγές έφεραν αποτέλεσμα.

Στις καθυστερήσεις, ήταν σειρά των άλλων δύο να συνδυαστούν. Η οξυδέρκεια του Μάνταλου στο 90+1’, έφερε σε θέση βολής των Τσούμπερ, ο οποίος επέστρεψε στα γκολ μετά από 250 ημέρες.


Η ποιότητα του «κιτρινόμαυρου» ρόστερ είναι τέτοια πλέον, που ακόμη και κάτι να ξεκινήσει «στραβά», ο Αλμέιδα μπορεί να το… ισιώσει. Για έβδομο ματς στο φετινό πρωτάθλημα της Super League λοιπόν, ο Αργεντινός τεχνικός πέρασε στον αγωνιστικό χώρο παίκτες ως αλλαγή που είτε σκοράρουν, είτε δημιουργούν γκολ και χαρίζουν βαθμούς στην ΑΕΚ.

Η αρχή έγινε στο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής, όταν η «Ένωση» υποδέχθηκε τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Ριζούπολη. Άμραμπατ και Μοχαμάντι πέρασαν στον αγώνα στο τελευταίο τέταρτο και «κλείδωσαν» τη νίκη. Ασίστ ο Ιρανός, γκολ ο Μαροκινός.


Δύο αγωνιστικές αργότερα στο Αγρίνιο, ήταν σειρά του Άμραμπατ να γίνει δημιουργός και του Μουκουντί να σκοράρει για το 2-0. Αμφότεροι είχαν μπει στο ματς στο δεύτερο ημίχρονο.


Κόντρα στον Ατρόμητο στη Νέα Φιλαδέλφεια, τρεις αλλαγές έδωσαν τη νίκη στην ΑΕΚ. Μία νίκη που ήρθε στις καθυστερήσεις, όπως και στη Νίκαια. Ο Μάνταλος στο 90+1’ κέρδισε πέναλτι, μετά από σέντρα του Γιόνσον, με τον Άμραμπατ να σκοράρει από την άσπρη βούλα. Τρεις ποδοσφαιριστές που και πάλι ήρθαν από τον πάγκο.


Το ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη σημαδεύτηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Ελίασον. Στη θέση του Σουηδού τότε είχε περάσει στο παιχνίδι ο Άμραμπατ, ο οποίος στο δεύτερο ημίχρονο είχε δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του πέναλτι. Η ΑΕΚ μπορεί να μην κατάφερε να το διατηρήσει, όμως και ο βαθμός που πήρε (1-1), ήρθε χάρις σε αλλαγή.

Αν με τον Ατρόμητο ήταν η πρώτη φορά που φάνηκε πόσο πολύ «game changing» είναι οι αλλαγές του Αλμέιδα, αυτό έγινε ακόμα περισσότερο αντιληπτό στο ματς με τη Λαμία. Στο τελευταίο εντός έδρας του «Δικεφάλου» για το 2022, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ. Ο Αλμέιδα αποφάσισε να περάσει στο παιχνίδι τον Τομ Βαν Φέερτ στο 62’ και ο Ολλανδός χρειάστηκε πέντε λεπτά για να το... ξεπληρώσει. Στις καθυστερήσεις έβαλε ένα γκολ ακόμη και ένα επιπλέον «τρίποντο» μπήκε στο «σακούλι» της ΑΕΚ χάρις σε «παγκίτη».


Η έκβαση του αμέσως επόμενου παιχνιδιού στο Πανθεσσαλικό απέναντι στον Βόλο είχε κριθεί από νωρίς. Ωστόσο, ο Άμραμπατ πέρασε στο ματς στο 66’ και στην πρώτη του ενέργεια «σέρβιρε» στον Γκαρσία, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό σκορ (4-0) με φοβερό άλμα. Έκτοτε, άλλαξε η χρονιά, αλλά όχι και οι... συνήθειες.


Στο τέταρτο ματς της ΑΕΚ στο 2023, αυτό της Νίκαιας, οι αλλαγές του Αλμέιδα έκαναν τη διαφορά και έδωσαν τη νίκη στην «Ένωση». Ήταν το τέταρτο αποτέλεσμα που καθορίζουν αποκλειστικά ποδοσφαιριστές που ήρθαν από τον πάγκο και συνολικά έχουν χαρίσει 10 βαθμούς στην «Ένωση».


Σίγουρα ο Ματίας Αλμέιδα θα νιώθει έναν ευχάριστο «πονοκέφαλο» κάθε φορά που θα πρέπει να διαλέξει τα πρόσωπα του αρχικού σχήματος, αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού γνωρίζει ότι εξίσου σημαντικοί είναι και οι παίκτες που θα καθίσουν στον πάγκο. Ένα ματς μπορεί να στραβώσει πολύ εύκολα και ο καταλληλότερος τρόπος για να το διορθώσεις είναι να έχεις «εφόδια» στην άκρη!

Είναι προφανές λοιπόν ότι στην ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα κανείς ποδοσφαριστής δεν... περισσεύει. Όλοι νιώθουν (και είναι) απαραίτητοι στα πλάνα του προπονητή και αυτό είναι ένα μεγάλο «ατού» που διαθέτει η «Ένωση» στη μάχη του τίτλου.

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0