Football Talk

ΑΕΚ: Κανείς δεν περισσεύει… Το πρωτάθλημα τώρα αρχίζει!

ΑΕΚ: Κανείς δεν περισσεύει… Το πρωτάθλημα τώρα αρχίζει!
Το τέλειο σενάριο γράφτηκε στη Νίκαια για την ΑΕΚ – Τα υπόλοιπα ματς και ο τίτλος που μπορεί να έρθει στη Φιλαδέλφεια, αρκεί να γίνουν συγκεκριμένα πράγματα απ’ όλους.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Τι είναι η ζωή, έτσι; Τι είναι η μπάλα; Η ΑΕΚ μέχρι το 82ο λεπτό στη Νίκαια (περίπου έξι παρά τέταρτο το απογευματάκι της Κυριακής) ήταν με την πλάτη στον τοίχο, χάνοντας 1-0 από τον Ιωνικό, έχοντας όλοι στο μυαλό τους ότι πλησιάζει κι άλλη απώλεια βαθμών μετά τα Ιωάννινα. Δέκα λεπτά μετά και η ΑΕΚ με Βίντα, Τσούμπερ και κατάθεση ψυχής και χαρακτήρα στο φινάλε, γυρίζει τον αγώνα και πανηγυρίζει μία νίκη η οποία με τον τρόπο που ήρθε είναι καλύτερη και πιο ουσιαστική από το να κέρδιζε… 1-4!

Και αφού η ΑΕΚ πήρε ένα τεράστιο σημασίας «τρίποντο» ήρθε στη συνέχεια η ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΟΚ, πλησίασε στον ένα βαθμό από την κορυφή και - το καλύτερο - ήρθε και η ισοπαλία του άνευρου και προβληματικού στη φυσική κατάσταση Ολυμπιακού, στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο. «Καλύτερο» αποτέλεσμα ήταν στο Περιστέρι επειδή δεν το περιμέναμε… Στο ντέρμπι της Λεωφόρου είτε ο ΠΑΟΚ είτε ο Παναθηναϊκός θα έχαναν βαθμούς. Το ιδανικό θα ήταν η ισοπαλία ενδεχομένως, όμως από τη στιγμή που κυνηγάς την κορυφή η ήττα του πρωτοπόρου είναι πάντα καλύτερη.


Αφού τελείωσαν οι αγώνες της Κυριακής η ΑΕΚ έφτασε στο -1 από την πρώτη θέση και άνοιξε τη διαφορά της από τον Ολυμπιακό στο +5, όση διαφορά είχε και έχει και από τον ΠΑΟΚ. Λίγο πριν τις έξι το απόγευμα προβληματισμός για το πως προχωρούσε το ματς με τον Ιωνικό και λίγο πριν τα μεσάνυχτα ένα πλατύ χαμόγελο – που έγιναν ξεκαρδιστικά γέλια με τους… αδικημένους και… μονοφαγάδες της ζωής, αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα.

Το 60λεπτά στη Νίκαια και οι αλλαγές

Πάμε λίγο στα αγωνιστικά. Εγινε αντιληπτό πως κανένα ματς εκ των προτέρων δεν μπορεί να θεωρηθεί εύκολο. Η απουσία του Λιβάι Γκαρσία ήταν αισθητή χθες για την ΑΕΚ. Είναι σημείο αναφοράς ο Λιβάι στην επίθεση και στο ματς της Νίκαιας θα έκανε… πάρτι με τη δύναμη και την ταχύτητά του. Το πρόβλημα όμως της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο ήταν συνολικό. Ο Ιωνικός πολύ καλά στημένος, με τρία στόπερ, χωρίς καθαρό επιθετικό, να αχρηστεύει το δίδυμο στον άξονα (Σιμάνσκι – Γιόνσον), ο Πινέδα σε κακή ημέρα, όπως και ο Αραούχο. Σε όχι καλή ημέρα και ο Ρότα, αλλά και τα στόπερ με αποκορύφωμα τη φάση του γκολ όπου ο Μουκουντί φάνηκε και «αδιάβαστος», αφού ήταν δεδομένο πως ο Σεμπά θα έκανε τελική με το αριστερό κι αυτός του το έδωσε, όπως έπαιξε άμυνα.

Μόνο ο Χατζισαφί και ο Άμραμπατ έκαναν αισθητή την παρουσία τους δημιουργικά! Δεν μπορείς έτσι να πάρεις τίποτα. Πραγματικά το χειρότερο 60λεπτο της ΑΕΚ ήταν αυτό που είδαμε φέτος χθες. Και μάλιστα, έρχεται μία εβδομάδα μετά το καλύτερό της 60λεπτο, απέναντι στον Παναιτωλικό! Κάθε παιχνίδι δεν είναι ίδιο, κάθε μάχη είναι ξεχωριστή, γι’ αυτό δεν χρειάζεται καθόλου εφησυχασμός.

Μετά το 60’ ήρθαν οι αλλαγές του Αλμέιδα. Τι θα άκουγε κι αυτός αν δεν γινόταν η ανατροπή. Έβγαλε τον καθαρό επιθετικό (Φαν Βέερτ) για να περάσει χαφ! Ποδοσφαιρικά η κίνησή του είχε βάση. Όμως όσοι βλέπουν μόνο το αποτέλεσμα θα έλεγαν άλλα, αν δεν ερχόταν η νίκη… Ανακάτεψε όμως εξαιρετικά την τράπουλα. Έφερε από τον πάγκο Γκατσίνοβιτς (πόσο έλλειψες ρε παικταρά), Τσούμπερ, Μάνταλο (απ’ αυτόν ξεκίνησαν όλα, βγάζοντας ηρεμία), Φερνάντες! Ολοι μπορούν να παίζουν βασικοί! Αυτή είναι η διαφορά της ΑΕΚ. Εβαλε μπαλαδόρους μέσα, ξεκούραστοι όλοι απέναντι στον κουρασμένο Ιωνικό, είχαν το καθαρό μυαλό να παίξουν ποδόσφαιρο, γύριζαν σωστά τη μπάλα, έπαιξαν ποδόσφαιρο και ήρθαν τα δυο γκολ.

Η αγάπη και η στήριξη σε κάθε παίκτη θα γυρίσει πίσω…

Για τον Τσούμπερ τώρα που βρήκε επιτέλους το γκολ – λύτρωση δεν θα γράψω κάτι! Τα έγραφα στα προηγούμενα κομμάτια, ότι κι αυτός χρειάζεται αγάπη και στήριξη! Ολοι χρειάζονται στήριξη και αγάπη! Θα στην δώσουν πίσω! Δεν περισσεύει κανείς… Είναι καλό να στηρίζουμε παίκτες και ανθρώπους γενικότερα που ξέρουμε τι μπορούν να προσφέρουν, αλλά για πολλούς λόγους δεν δίνουν οσα μπορούν. Αυτό το γκολ θα του δώσει τεράστια ψυχολογία! Αυτό το γκολ σε όλη την ΑΕΚ θα δώσει τεράστια ώθηση. Η πρώτη ανατροπή στο πρωτάθλημα. Και για να πάρεις πρωτάθλημα πρέπει να ξέρεις και να γυρίζεις παιχνίδια. Η ΑΕΚ το έκανε κι αυτό και τώρα όλα τα μπορεί… Βρήκε δυο γκολ από παίκτες που δεν είχαν σκοράρει ως τώρα στο πρωτάθλημα (Βίντα, Τσούμπερ), απέδειξε στον εαυτό της ότι ακόμα και στη μέτρια ή κακή της ημέρα είναι ικανή να γυρίζει και να παίρνει αγώνες και έστειλε μηνύματα τόσο μέσα στο γήπεδο όσο και από το… μπουθ ότι αυτό το πρωτάθλημα μπορεί να πάει Φιλαδέλφεια!

Εχουμε δρόμο! Ολοι είναι μέσα. Και η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός. Λίγο πριν τα πλέι οφ θα αρχίζει να ξεκαθαρίζει το πράγμα και στα πλέι οφ θα κριθούν τα πάντα! Η ΑΕΚ θα το πάει μέχρι τέλους! Κι ας μη της δίνονται καθαρά πέναλτι (όπως έγινε αυτό πάνω στον Ρότα, στο μοναδικό λάθος Σιδηρόπουλου – Καραντώνη χθες)! Καθαρά αγωνιστικά, έχει το καλύτερο ρόστερ, έχει την καλύτερη ομάδα, ξέρει τις αδυναμίες της, μπορεί να τις νικήσει κι αυτές και προχωράει… Το πρωτάθλημα τώρα αρχίζει! Και η ΑΕΚ είναι εδώ πιο δυνατή και πιο αποφασισμένη από ποτέ, παίζοντας τη μπάλα της και μακριά από τοξικότητες! Προσοχή και από τον κόσμο στη Φιλαδέλφεια κυρίως και μία ευθεία είναι προς τον Μάιο…

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0