Football Talk

Ιωνικός – ΑΕΚ 1-2: Τσούμπερ ο λυτρωτής! (video)

Ιωνικός – ΑΕΚ 1-2: Τσούμπερ ο λυτρωτής! (video)
Η ΑΕΚ βρέθηκε κοντά σε μέγα κάζο απέναντι στον Ιωνικό όμως οι «χρυσές» αλλαγές του Ματίας Αλμέιδα μεταμόρφωσαν την Ένωση στο δεύτερο ημίχρονο και με λυτρωτή τον Στίβεν Τσούμπερ έκανε την ανατροπή και απέδρασε από τη Νίκαια με 2-1!

Η ΑΕΚ σε μεγάλο μέρος του αγώνα κόντρα στον Ιωνικό δεν θύμισε καθόλου την ομάδα των τελευταίων αγωνιστικών, δυσκολεύτηκε, αγχώθηκε, όμως με ψυχή, μεγάλη θέληση και τον Στίβεν Τσούμπερ λυτρωτή έκανε την ανατροπή και έφυγε με «χρυσό» διπλό από τη Νίκαια (2-1)! Οι αλλαγές του Ματίας Αλμέιδα στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξαν εντυπωσιακά την εικόνα της ομάδας του και εν τέλει έφεραν την ανατροπή!

1ο ημίχρονο

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα φάνηκε ότι η Ένωση δεν βρισκόταν σε πολύ καλή μέρα, με τους παίκτες του Αλμέιδα να μην έχουν καθαρό μυαλό και να κάνουν εύκολα λάθη.

Στο 21’ ο Ιωνικός θα φτάσει πολύ κοντά στο γκολ έπειτα από δυνατό μακρινό σουτ του Κάνιας, με τη μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει άουτ!

Τα λάθη στην άμυνα των «κιτρινόμαυρων» συνεχίστηκαν και στο 38’ το πλήρωσαν ακριβά.  Έπειτα από λάθος στη συνεργασία του Γιόνσον με τον Ρότα, ο τελευταίος θα χάσει τη μπάλα, ο Ιωνικός βγήκε στην κόντρα με τον Φαντιγκά να βρίσκει τον Σεμπά και εκείνος με ωραίο σουτ σημάδεψε τη κλειστή γωνία του Αθανασιάδη για το 1-0 της ομάδας του!

2ο ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Αλμέιδα ανέβασαν ρυθμούς και την απόδοσή τους και κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο αν και τα λάθη συνεχίστηκαν στην άμυνα. Με το ξεκίνημα στο 46’ η ΑΕΚ θα απειλήσει με τον Χατζισαφί να σουτάρει από μακριά και τον Χουτεσιώτη να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο 56’ η Ένωση θα χάσει νέα μεγάλη ευκαιρία μετά από κόρνερ του Αραούχο. Ο Φαν Βέερτ δοκίμασε δύο φορές να νικήσει τον Χουτεσιώτη, με τον Έλληνα πορτιέρο να λέει και τις δύο φορές «όχι».

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν ασφυκτικά την άμυνα του Ιωνικού, όμως οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά στο 2-0 στο 78’! Μετά από ιδανική αντεπίθεση, ο Γούλερι συνδυάστηκε με τον Ρουμπουλάκου, αλλά δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα από κοντά, με τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει.

Ο Ιωνικός έχασε την ευκαιρία του και τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση για την ΑΕΚ! Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φερνάντες, ο Βίντα σηκώθηκε ψηλότερα από όλους και με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1, σκοράροντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Ένωσης!


Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν ασφυκτικά για την ολική ανατροπή και έχασαν μεγάλες ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά. Στο 87’ ο Μάνταλος δοκίμασε να σουτάρει από πολύ καλή θέση όμως ο Χουτεσιώτης έδιωξε σε κόρνερ μέσα από το οποίο ο Βίντα λίγο έλειψε να σκοράρει ξανά με κεφαλιά!

Η πίεση εν τέλει έφερε αποτέλεσμα και στο 92' μετά από υπέροχη κάθετη του Μάνταλου, ο Τσούμπερ βρέθηκε απέναντι στον Χουτεσιώτη και με άψογη εκτέλεση υπέγραψε την ανατροπή για την Ένωση με 2-1!

MVP: Ο Τσούμπερ δικαιολογημένα ήταν ο κορυφαίος του παιχνιδιού καθώς με το πρώτο του φετινό γκολ έδωσε ένα τεράστιο «διπλό» για την Ένωση στη Νίκαια. 

Η φάση του αγώνα: Η φάση της ανατροπής, το γκολ του Στίβεν Τσούμπερ λύτρωσε την ΑΕΚ και ενδεχομένως στο τέλος της σεζόν να αποδειχτεί εξαιρετικά σημαντικό για τους «κιτρινόμαυρους».



Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Γούλερι, Σόουζα (50’ Αντούνες), Βαλεριάνος, Κάνιας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Μύγας, Σάκιτς, Σεμπά, Φαντιγκά (76’ Ρουμπουλάκου).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα):  Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (62’ Γκατσίνοβιτς), Άμραμπατ (74’ Τσούμπερ), Γιόνσον, Πινέδα (74’ Μάνταλος), Φαν Βέερτ (62’ Φερνάντες), Αραούχο.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0