Football Talk

ΑΕΚ: Η «αναζήτηση» 250 ημερών του Στίβεν Τσούμπερ, τελείωσε στην πιο κατάλληλη στιγμή (video)

ΑΕΚ: Η «αναζήτηση» 250 ημερών του Στίβεν Τσούμπερ, τελείωσε στην πιο κατάλληλη στιγμή (video)
Το γκολ του Στίβεν Τσούμπερ κόντρα στον Ιωνικό, ήταν «προϊόν» υπομονής, επιμονής, αλλά και στήριξης, από ολόκληρη την ΑΕΚ.
Η πρώτη ανατροπή της ΑΕΚ στη φετινή σεζόν, φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Στίβεν Τσούμπερ. Αυτό το γκολ που... κυνηγούσε, ήρθε μετά από 250 ημέρες, σε ένα ματς που η ΑΕΚ το χρειαζόταν πολύ περισσότερο, απ' ό,τι κόντρα στην Κηφισιά, τον Παναιτωλικό ή τον Πανσερραϊκό.

Ο Τσούμπερ το «έψαχνε» αγωνιωδώς, για να χτίσει ψυχολογία και εν τέλει, «λυτρώθηκε» για την υπομονή/επιμονή του κόντρα στον Ιωνικό (22/01, 2-1). Ένα γκολ σαν «ευχαριστώ» προς άπαντες στην ΑΕΚ, εντός κι εκτός συλλόγου.

 
Ο Στίβεν Τσούμπερ είχε να σκοράρει από τις 17 Μαΐου του 2022 και την ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ με 3-2. Στο μοναδικό παιχνίδι από τα έντεκα που ο Τσούμπερ σκόραρε, αλλά η ΑΕΚ ηττήθηκε. Έκτοτε, όμως, μεσολάβησαν πολλά.

Ένα ξεκίνημα με βασικό ρόλο στα πλάνα του Ματίας Αλμέιδα που εισηγήθηκε για τη μεταγραφή του, ένας τραυματισμός -κι ως εκ τούτου- μία νέα -αναγκαστική- προσαρμογή. Όλα αυτά, υπό το «βάρος» της απόφασης να θυσιάσει ίσως το τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο της καριέρας του, για να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, στην αγωνιστική δράση. Απόφαση γενναία και πολύ δύσκολη.

Ίσως αυτό το νικητήριο γκολ, είναι η πρώτη ώθηση. Το πρώτο βήμα για να βρει τη ψυχολογία που αναζητούσε.

Το τεχνικό επιτελείο της ΑΕΚ, οι συμπαίκτες του, ο κόσμος του συλλόγου, του έδωσε και τον χώρο και τον χρόνο που χρειαζόταν, σε πρώτη φάση. Και θα συνεχίσει να το κάνει, όπως απέδειξε, σε κάθε χειροκρότημα προς τον 31χρονο Ελβετό μεσοεπιθετικό, στις ημέρες που δεν του «έβγαιναν» οι φάσεις.

Σαφώς, η «επιστροφή» στο επίπεδο που (πρώτο)παρουσιάστηκε ο Στίβεν Τσούμπερ στα ελληνικά γήπεδα, μετά από έναν «ύπουλο» τραυματισμό, δεν ολοκληρώνεται με ένα γκολ και μόνο. Άπαντες στην ΑΕΚ, όμως, εύχονται πως από αυτό αρχίζει το τέλος του. Πόσω μάλλον, ο ίδιος.

 

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0