Basket Talk

Μπασκόνια - Ολυμπιακός 92-97: Σλούκας για... φίλημα και η Ισπανία του ανήκει! (video)

Μπασκόνια - Ολυμπιακός 92-97: Σλούκας για... φίλημα και η Ισπανία του ανήκει! (video)
Ο Ολυμπιακός πήρε ακόμα ένα τεράστιο διπλό, το 3ο φέτος επί ισπανικού εδάφους με την Μπασκόνια (92-97) να είναι αυτή τη φορά το «θύμα» του μετά από Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης! 4η νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια για τους «ερυθρόλευκους» που κάνουν εκπληκτικό ξεκίνημα στη φετινή EuroLeague
Ο Ολυμπιακός συνεχίζει με... σπασμένα φρένα την φετινή του πορεία, φτάνοντας σε μια ακόμη τεράστια νίκη, με το 3ο του διπλό στην Ισπανία και 2ο τις τελευταίες 48 ώρες (!), δίνοντας συνέχεια σε ένα απίστευτο ξεκίνημα στην φετινή EuroLeague, καθώς μετά την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ, ούτε η Μπασκόνια μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την έδρα της και να ανακόψει τον δρόμο του, παρά την μεγάλη ανατροπή που πέτυχε στο 2ο δεκάλεπτο. Τελικά οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τη νίκη με 97-92, χάρη στην μεγαλειώδη εμφάνιση του Κώστα Σλούκα στο 2ο ημίχρονο και κάνουν μεγάλα... όνειρα για τη φετινή χρονιά! 

Το ματς 

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ καλύτερα την αναμέτρηση και με τον ΜακΚίσικ να βρίσκει ρυθμό στην επίθεση κατάφερε να φτάσει γρήγορα στο +14. Με ένα εκπληκτικό «κρεσέντο» σε άμυνα και επίθεση μετέτρεψε το 4-4 του 1ου λεπτού σε 4-18 με σερί 14-0! Μάλιστα πριν τελειώσει το 1ο δεκάλεπτο, κατάφερε να ανεβάσει τη διαφορά μέχρι και το +18 (8-26), μοιάζοντας ασταμάτητος στο παρκέ, με τους γηπεδούχους να δείχνουν ανήμποροι να ακολοθήσουν τον ρυθμό των «ερυθρολεύκων». 

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα όμως, μάλλον πίστεψαν πως το ματς τελείωσε από νωρίς, δίνοντας αρχικά την δυνατότητα στην Μπασκόνια να μειώσει, ρίχνοντας τη διαφορά κάτω από τους 10 πόντους και στη συνέχεια έπαθαν ολικό «black-out»... Οι Βάσκοι έτρεξαν ένα αδιανόητο σερί 19-0 από το τέλος του 2ου δεκαλέπτου, μέχρι και τις αρχές του 3ου, για να μετατρέψουν το 31-42 υπέρ του Ολυμπιακού σε 50-42 στα πρώτα δευτερόλεπτα του 2ου ημιχρόνου! 

Μάλιστα η Μπασκόνια με μπροστάρηδες τους Κότσαρ, Σεντεκέρσκις και Μαρίνκοβιτς έφτασε να προηγείται αυτή με διψήφιες διαφορές στο 2ο ημίχρονο, ανατρέποντας πλήρως την εις βάρος της κατάσταση, με τον Ολυμπιακό να μοιάζει... υπνωτισμένος και έτοιμος να «παραδώσει τα όπλα». Ο Βεζένκοφ όμως και κυρίως ο Κώστας Σλούκας είχαν αντίθετη άποψη, με τον Έλληνα playmaker να ξεκινάει το 2ο ημίχρονο με μόλις 4 πόντους και να τελειώνει τον αγώνα με 20 πόντους, 6 ασίστ και 9/9 βολές, παίρνοντας από το... χέρι τον Ολυμπιακό και οδηγώντας τον σε μία τεράστια νίκη!

Οι «ερυθρόλευκοι» αν και μπήκαν με -9 την 4η περίοδο, έκαναν την μεγάλη ανατροπή, με τον ηγέτη τους, Σλούκα να σκοράρει ή να δίνει ασίστ σε 22 από τους 32 πόντους της ομάδας του στο τελευταίο κρίσιμο δεκάλεπτο! Πολύ καλός σε άμυνα και επίθεση ο Τόμας Ουόκαπ (8 πόντοι, 4 ριμπάουντ και 8 ασίστ), ενώ εξαιρετικοί για ακόμη μια φορά ήταν ο Σάσα Βεζένκοφ, με 26 πόντους και 7 ριμπάουντ αλλά και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης που πέτυχε 11 πόντους σε κομβικά σημεία, ερχόμενος από τον πάγκο και ήταν ψύχραιμος στο τέλος στις βολές που έφεραν τη διαφορά στο +5 και «κλείδωσαν» τη νίκη για τον Ολυμπιακό

Τα δεκάλεπτα: 16-32, 47-42, 74-65, 92-97

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Έκτορας Σταυρόπουλος 
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0