Football Talk

Πέτρος Μάνταλος: «Ο άνθρωπος του Πογέτ» και η ευκαιρία της ζωής του (video)

Πέτρος Μάνταλος: «Ο άνθρωπος του Πογέτ» και η ευκαιρία της ζωής του (video)
Στον απόηχο μιας ακόμη θετικής εμφάνισης της «γαλανόλευκης», όπου τα χαμόγελα επέστρεψαν έπειτα από το στραβοπάτημα με την Κύπρο... το BN Sports απομονώνει την εμφάνιση του Μάνταλου. Λίγο η τρομερή δήλωση του Πογέτ, λίγο το χαμόγελο που επανήλθε στον (φυσικό) αρχηγό της ΑΕΚ και ακόμη περισσότερο το εκπληκτικό τέρμα που σημείωσε, τον θέτουν ως τον βασικό άξονα συζήτησης. Και όχι αδίκως.

Δύο γκολ και μία ασίστ στις τρεις τελευταίες αναμετρήσεις του Πέτρου Μάνταλου με το εθνόσημο, πάντα υπό τις οδηγίες του Γουστάβο Πογέτ. Οι δυο τους συναντήθηκαν ξανά από την στιγμή που ο Ουρουγουανός ανέλαβε τον δυσβάσταχτο (τα τελευταία χρόνια) πάγκο της Εθνικής και μέχρι στιγμής τα πάει περίφημα. Το ίδιο και ο 31χρονος μεσοεπιθετικός της «Ένωσης»... 

«Eίναι ο άνθρωπος μου»

Δεν θέλει πολλά ο ποδοσφαιριστής. Εμπιστοσύνη και ένας καλός λόγος από τον προπονητή του φτάνουν. Ένας καλός λόγος όχι για να χαϊδευτούν αυτιά, αλλά σε περίπτωση που πραγματικά το αξίζει. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τον συγκεκριμένο παίκτη που διαχρονικά έχει ακούσει τα απίστευτα, μετά από άσχημες εμφανίσεις, αλλά κυρίως σε καταστάσεις που δεν έφερε ουδεμία ευθύνη. 
7346f25707fcd7e3c030fc35e5ac46c3_290812.jpg

Μόνο τυχαία δεν είναι λοιπόν η συνεισφορά του στις τελευταίες αναμετρήσεις με το εθνόσημο. Το ψυχολογικό κομμάτι ακολουθάει το αγωνιστικό, ο Μάνταλος νιώθει ασφάλεια και παίζει απελευθερωμένα. Η ποιότητα του αδιαμφισβήτητη, γεγονός που πλέον γίνεται ευδιάκριτο ακόμη και σε όσους εθελοτυφλούν. Ένα μεγάλο ευχαριστώ όμως το χρωστάει και στην ΑΕΚ.

Από την στιγμή που του αφαιρέθηκε το περιβραχιόνιο για να πάει στον γεννημένο σταρ Αραούχο και έπειτα από την απόκτηση ενός ξένου μεσοεπιθετικού (σ.σ. Πινέδα), έφυγαν όλα τα βάρη από πάνω του. Οι απίθανες απαιτήσεις που τον ήθελαν να δημιουργεί 3 με 4 γκολ ανά αγώνα και να σκοράρει παράλληλα, την ίδια ώρα που η προβληματική άμυνα διέλυε όσα με κόπο έχτιζαν οι μεσοεπιθετικοί.
mantalos-araujo.jpg

Πλέον είναι ελεύθερος. Τα φώτα έχουν απομακρυνθεί από πάνω του, μπορεί αθόρυβα να κάνει την δουλειά του και να προσφέρει όπως αυτός ξέρει καλύτερα. Και άσχημες ημέρες θα υπάρξουν... Η γαλανόλευκη και ο κόσμος της όμως έχουν ανάγκη από (ακόμη) έναν ποιοτικό μεσοεπιθετικό, που θα σκοράρει και αυτό το «μια φορά τον χρόνο τέτοιο γκολ», όπως δήλωσε ο ίδιος ο πρωταγωνιστής.

Όλες οι συνθήκες τον ευνοούν, ο σύλλογος στον οποίον τάχθηκε μπαίνει στο καινούριο του σπίτι, μέσα σε ένα κλίμα λιγότερο τοξικό, την ίδια ώρα που η Εθνική αποπνέει υγεία. Έχει δύο Λατιοναμερικάνους προπονητές, έναν που τον γνωρίζει καλά και τον εμπιστεύεται και ακόμη έναν που φαίνεται δίκαιος στις επιλογές του. Κοινώς, υπάρχουν οι συνθήκες για να αποδώσει στο γήπεδο για πρώτη φορά μετά από μια πενταετία, τα όσα με κόπο δούλεψε μία ζωή.

 

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0