Face to Face

Εβίνα Σταμάτη στο BN Sports: «Θέλω να πιστεύω ότι οι νίκες θα φέρουν κοντά μας τον κόσμο»

Εβίνα Σταμάτη στο BN Sports: «Θέλω να πιστεύω ότι οι νίκες θα φέρουν κοντά μας τον κόσμο»
Η Εβίνα Σταμάτη μιλάει αποκλειστικά στο BN Sports για τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Νεσίμπε Αϊντίν και την πρόκριση της ελληνικής ομάδας στις «8» του EuroCup Women. 

 

Συνέντευξη στην Βασιλική Καραμούζα

Μια σπουδαία και ιστορική πρόκριση πανηγύρισε ο Ολυμπιακός μέσα στην Τουρκία, μετά τη μεγάλη νίκη με 87-68 κόντρα στη Νεσίμπε Αϊντίν. Η ομάδα του Μάρτιν Ζίμπαρτς έγινε αισίως η πρώτη που τσεκάρει το εισιτήριό της για τη φάση των «8» του EuroCup Women και η μόλις 5η στην ιστορία της χώρας, που προκρίνεται στα προημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Το BN Sports επικοινώνησε με μία από τις «ερυθρόλευκες» πρωταγωνίστριες, την Εβίνα Σταμάτη, που πέτυχε χθες (19/01) 13 πόντους, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 5 κλεψίματα. Η 37χρονη διεθνής γκαρντ μίλησε για την εν λόγω πρόκριση, το επίπεδο της διοργάνωσης αλλά και την έλλειψη ανταπόκρισης του ελληνικού κοινού για το γυναικείο μπάσκετ. 

Με δεδομένο ότι είχε προηγηθεί η ήττα στο ΣΕΦ, ποια ήταν τα συναισθήματα πριν από το παιχνίδι με την Αϊντίν στην Τουρκία; Υπήρχε άγχος ή πηγαίνατε ως αουτσάιντερ;

«Άγχος δεν μπορώ να πω ότι είχαμε. Το πρώτο ματς ήταν εντελώς διαφορετικό από την άποψη ότι ήμασταν πίσω με 17 πόντους και φτάσαμε στην τελευταία περίοδο να το γυρίσουμε και να χάσουμε τελικά με 4 πόντους. Οπότε είχαμε πει ότι αν αλλάξουμε κάποια από τις βασικές μας αρχές στην άμυνα, θα έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε και έτσι έγινε. Ξέραμε ότι αν παίξουμε η μία για την άλλη, με πάθος και αν βγάλουμε το πλάνο που μας είχε δείξει ο προπονητής μας όλη την εβδομάδα, θα πάρουμε τη νίκη. Φυσικά είμαστε διπλά ευχαριστημένες και με την απόδοσή μας, δεν είναι μόνο η νίκη, νομίζω ότι σε γενικές γραμμές παίξαμε καλό μπάσκετ».

Μετά τη νίκη πως πανηγυρίσατε;

«Μετά το παιχνίδι βγάλαμε την καθιερωμένη selfie που έρχεται μετά από τέτοιες νίκες (σσ. γέλια), το χαρήκαμε πολύ και χθες και σήμερα, όμως από αύριο επιστρέφουμε σε προπονητικούς ρυθμούς και πάμε να κοιτάξουμε το επόμενο ματς».

Στο ξεκίνημα της σεζόν η είσοδος στις «8» του EuroCup Women ήταν μέσα στους αντικειμενικούς σας στόχους ή αυτό ήθρε παιχνίδι με το παιχνίδι;

«Αρχικά ο στόχος μας ήταν η πρόκριση στην επόμενη φάση. Από εκεί και πέρα το ένα παιχνίδι έφερνε το άλλο, η μία νίκη έφερνε την άλλη, οπότε το πηγαίναμε βήμα βήμα. Βλέπαμε και βλέπουμε ακόμα ότι μπορούμε να φτάσουμε εκεί που αξίζουμε. Τώρα έχουμε φτάσει στους “8” και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενες για αυτό».

Ενόψει της συνέχειας πάρχει κάποιος αντίπαλος που να θέλετε να αποφύγετε ή να σας τρομάζει;

«Να σας πω την αλήθεια δεν ξέρουμε ποιοι παίζουν και με ποιους παίζουν. Εμείς κάθε φορά μαθαίνουμε ότι θα παίξουμε με αυτόν τον αντίπαλο. Ειλικρινά, αυτή τη στιγμή το μόνο που ξέρουμε είναι ότι θα παίξουμε είτε με μια γαλλική ομάδα, είτε με μία τσέχικη. Από εκεί και πέρα, τη δεδομένη χρονική στιγμή, δεν μπορούμε να πούμε ότι αυτός είναι πιο εύκολος ή αυτός πιο δύσκολος αντίπαλος. Σίγουρα όλοι είναι δύσκολοι, δεν το συζητώ. Οπότε εμείς κοιτάμε μόνο τη δική μας ομάδα και τη δική μας απόδοση, δηλαδή πως μπορούμε να ανταποκριθούμε απέναντι στον εκάστοτε αντίπαλο».

olympiacos_women_2021.jpg

Έχεις ξαναπαίξει στο EuroCup και πριν μερικά χρόνια με τον Ολυμπιακό και πριν από μία δεκαετία που αγωνιζόσουν στη Ρουμανία. Θεωρείς ότι έχει ανέβει το επίπεδο της διοργάνωσης;

«Μπορώ να πω ότι είναι αρκετά ανταγωνιστικό και ο λόγος είναι ότι αρκετές ομάδες που συμμετείχαν αρχικά στην Εuroleague αγωνίζονται τώρα στο EuroCup. Δηλαδή πλέον βλέπουμε καθιερωμένες παίκτριες της Euroleague, να δοκιμάζουν και να παίζουν τα τελευταία χρόνια στο EuroCup. Οπότε, αυτό από μόνο του ανεβάζει το επίπεδο του ανταγωνισμού. Να σημειώσουμε επίσης ότι είναι έτσι η διοργάνωση, που οι ομάδες της Euroleague που δεν πέρασαν μετά τους “8”, κατεβαίνουν στο πρωτάθλημα του EuroCup και κάνουμε δύο νέους ομίλους. Επίσης, πλέον συναντάμε και πολύ νεότερα κορίτσια, 17, 18, 19 ετών, οπότε ναι νομίζω ότι έχει ανέβει αρκετά τα τελευταία χρόνια».

Τέλος, αναφορικά με την παρουσία των φιλάθλων. Θεωρείς ότι η εν λόγω επιτυχία σας θα αφυπνήσει τον κόσμο ώστε να έρθει στο γήπεδο και να σας στηρίξει πιο έμπρακτα;

«Θέλω να πιστεύω πως ναι. Καταλαβαίνω ότι για κάποιους δεν είναι εύκολο να πάρουν την οικογένειά τους ή τους φίλους τους και να πάνε στο γήπεδο μεσοβδόμαδα. Αλλά νομίζω ότι δεν έχει να κάνει τόσο με αυτό. Θεωρώ ότι το γυναικείο μπάσκετ, δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν έχει την ανταπόκριση που θα έπρεπε. Θέλω να πιστεύω όμως ότι με καλές αποδόσεις και καλά αποτελέσματα θα μας αγαπήσει λίγο παραπάνω ο κόσμος και θα έρχεται πιο συχνά να μας βλέπει. Το λέω χωρίς παράπονο και χωρίς να θέλω να την “πω” σε κανέναν. Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τους φίλους του Ολυμπιακού. Είναι γενικότερο φαινόμενο. Απλά εμείς παίζουμε στο ΣΕΦ, οπότε και 1.000 άτομα να έρθουν να μας δουν φαίνονται πολύ λιγότερα από ότι αν παίζαμε στο βοηθητικό, που δεν θα χώραγαν, ή σε κάποιο άλλο “φυσιολογικό” γήπεδο, που θα φαινόταν ότι έχει γεμίσει. Και για εμάς είναι κάτι πρωτόγνωρο αυτό και για τους οπαδούς μας, αλλά πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά στην πορεία». 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0