Football Talk

Champions League: Οι «15» ομάδες που συνεχίζουν στον θεσμό με φόντο την Αγία Πετρούπολη, με το ματς στο Μπέργκαμο να εκκρεμεί!

Champions League: Οι «15» ομάδες που συνεχίζουν στον θεσμό με φόντο την Αγία Πετρούπολη, με το ματς στο Μπέργκαμο να εκκρεμεί!
Τέλος έλαβε… εν μέρει η πρώτη φάση του ChampionsLeague, με τις αναμετρήσεις για τον εκάστοτε όμιλο να ολοκληρώνονται, πλην της Αταλάντας με την Βιγιαρεάλ και τα «15» εισιτήρια για την επόμενη φάση να σφραγίζονται και επίσημα. Εκτός συνέχειας μετά από 20 χρόνια η Μπαρτσελόνα, προκρίθηκαν με το 6/6 η Μπάγερν Μονάχου, η Λίβερπουλ και ο Άγιαξ!

Το σφύριγμα της λήξης σε επτά γήπεδα στις 23:30 ώρα Ελλάδος, έκανε ξεκάθαρα τα δεδομένα για την συνέχεια των ομάδων στο Champions League. Τα «15» από τα «16» διαθέσιμα εισιτήρια βρήκαν τον κάτοχό τους και άπαντες αναμένουν την κλήρωση της 13ης Δεκεμβρίου, με το ματς της Αταλάντας απέναντι στην Βιγιαρεάλ να εκκρεμεί!

Οι νικητές κάθε ομίλου θα συγκροτήσουν το γκρουπ των ισχυρών και οι δεύτεροι το γκρουπ των ανίσχυρων. Βάσει κανονισμών, οι νικητές δεν μπορούν να κληρωθούν με τον δεύτερο που βρισκόταν στον όμιλό τους ή με ομάδα από την ίδια Ομοσπονδία.

Εντυπωσιακό βεβαίως είναι το γεγονός πως στην κληρωτίδα σε πέντε ημέρες από τώρα, δεν θα βρίσκεται η Μπαρτσελόνα, για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, την ώρα που η Λίβερπουλ αποτελεί την μοναδική αγγλική ομάδα που τελείωσε με έξι στα έξι, όπως έπραξαν και η Μπάγερν Μονάχου με τον Άγιαξ!

Πρόκειται μάλιστα για την «παρθενική» φορά που τρεις ομάδες τερματίζουν με το απόλυτο στον ίδιο θεσμό, αλλά όπως εξηγήσαμε δεν μπορούν να συγκροτήσουν ένα ζευγάρι στην φάση των «16», με μία ενδεχόμενη… μονομαχία, προς το παρόν να αναβάλλεται.

Αναλυτικά οι ομάδες που προκρίθηκαν στους «16» του Champions League:

1.       Μπάγερν Μονάχου - 2 Νοεμβρίου

2.       Γιουβέντους - 2 Νοεμβρίου

3.       Λίβερπουλ - 3 Νοεμβρίου

4.       Άγιαξ - 3 Νοεμβρίου

5.       Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - 23 Νοεμβρίου

6.       Τσέλσι - 23 Νοεμβρίου

7.       Ίντερ - 24 Νοεμβρίου

8.       Μάντσεστερ Σίτι - 24 Νοεμβρίου

9.       Παρί - 24 Νοεμβρίου

10.   Ρεάλ - 24 Νοεμβρίου

11.   Σπόρτινγκ - 24 Νοεμβρίου

12.   Ατλέτικο - 7 Δεκεμβρίου

13.   Λιλ – 8 Δεκεμβρίου 2021

14.   Σάλτσμπουργκ – 8 Δεκεμβρίου

Τα γκρουπ δυναμικότητας

Ισχυροί: Λίβερπουλ, Μπάγερν Μονάχου, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Άγιαξ, Ρεάλ, Γιουβέντους, Λιλ

Ανίσχυροι: Παρί, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Ατλέτικο Μαδρίτης, Ίντερ, Τσέλσι, Σάλτσμπουργκ, Μπενφίκα

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως η τελευταία ελληνική ομάδα που συμπεριλήφθηκε στην κλήρωση του Champions League για την φάση των «16» είναι ο Ολυμπιακός, προ επταετίας!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0