Football Talk

Ολυμπιακός: Και πως να (το) χάσει;

Ολυμπιακός: Και πως να (το) χάσει;

Ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δύναμης, ποιότητας και χαρακτήρα  στο Ολυμπιακό Στάδιο και… έκοψε τον αέρα  των αντιπάλων του, επιβεβαιώνοντας πως είναι το απόλυτο αφεντικό και για το φετινό πρωτάθλημα.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Λέγαμε και χθες για την αίσθηση ανωτερότητας που αποπνέει ο Ολυμπιακός στον εγχώριο ανταγωνισμό. Σε αρκετά παιχνίδια φέτος οι Πειραιώτες είχαν δώσει δικαιώματα, αφήνοντας μια αίσθηση στους ανταγωνιστές πως μπορούν αυτή τη σεζόν να τον βάλουν από κάτω. Μετά από 10 αγωνιστικές η ΑΕΚ βρίσκεται στο -6 και ο ΠΑΟΚ στο -7. Μια διαφορά που προκύπτει από τα μεταξύ τους ντέρμπι. Ο «δικέφαλος του βορρά» πήγε στο άδειο λόγω τιμωρίας «Καραϊσκάκης» και στο 50΄ το σκορ ήταν 2-0  με τον Ολυμπιακό να έχει και τρία δοκάρια και τον ΠΑΟΚ μόλις μια τελική προσπάθεια. Οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν στο καυτό από 40.000 οπαδούς, ΟΑΚΑ, και χρειάστηκε κάποια δευτερόλεπτα για να δείξει σε όλους ποιος είναι το αφεντικό. 

Συνδετικός κρίκος των δύο αγώνων, ο φοβερός και τρομερός Αγκιμπού Καμαρά, Γκολ και ασίστ απέναντι στον ΠΑΟΚ, γκολ και  κόντρα στην ΑΕΚ στο πρώτο μόλις λεπτό του ντέρμπι. Αλλά δεν είναι μόνο το γκολ. Είναι το ασταμάτητο τρέξιμο, η ταχύτητα και  η ωριμότητα στο παιχνίδι του. Είναι πως στο 82ο λεπτό ενός τόσο έντονου ντέρμπι, παίρνει τη μπάλα έξω από την περιοχή της ομάδας του και την κουβαλάει μέχρι έξω από την περιοχή της ΑΕΚ για να κάνει την τέλεια πάσα στον Μασούρα (ο οποίος σπατάλησε την ευκαιρία για ένα τέταρτο γκολ). Με κάθε του εμφάνιση ο 20χρονος μέσος μας προϊδεάζει πως δεν θα τον χαρούμε για πολύ. Είναι φανερό πως το ταλέντο και τα προσόντα του είναι για άλλο επίπεδο. Όσο βρίσκεται εδώ, όμως, θα αποτελεί ένα υπερόπλο για τον Πέδρο Μαρτίνς

Ο Πορτογάλος προπονητής στην 4η χρονιά του πλέον στα μέρη μας, έχει συνδεθεί πλέον με τη νοοτροπία του κλαμπ και την αίσθηση ανωτερότητας που λέγαμε πριν. Ελάχιστοι περίμεναν στο χθεσινό ματς από τον Ολυμπιακό να μπει και να πιάσει από τον λαιμό την ΑΕΚ. Όμως αυτή ακριβώς ήταν η εντολή του Μαρτίνς. Φουλ επίθεση από το πρώτο λεπτό. Και δικαιώθηκε με το γρήγορο γκολ, ακυρώνοντας ουσιαστικά και τον ενθουσιασμό που δίνει σε κάθε γηπεδούχο στα πρώτα λεπτά ένα γεμάτο γήπεδο. 

5435414.jpg

Δεν ξέρω ποια άλλη ελληνική ομάδα, ποιος άλλος προπονητής με ακριβώς ίδια εικόνα ομάδας όπως αυτή του Ολυμπιακού έως τώρα και με τις δεδομένες συνθήκες, θα έμπαινε με μια τόσο επιθετική προσέγγιση σε ένα ντέρμπι εκτός έδρας. Ο Πέδρο Μαρτίνς δε φοβάται να πάρει το ρίσκο γιατί όλοι στον σύλλογο είναι μπολιασμένοι με τη νοοτροπία του καλύτερου. Αν έβλεπε κανείς τον πάγκο του Ολυμπιακός μετά το 1-3 του Ελ Αραμπί θα πίστευε πως οι Πειραιώτες κυνηγούσαν το σκορ. Όρθιος ο Πέδρο Μαρτίνς, όρθιος ο Βασίλης Τοροσίδης να φωνάζουν στους παίκτες να μην γυρίσουν στην άμυνα, να μείνουν μπροστά και να κυνηγήσουν κι άλλα γκολ. Και αν έμπαινε και το δοκάρι του Μαντί Καμαρά και γινόταν το 1-4 δεν ήθελε και πολύ για να έχουμε τα… περσινά.

Μέσα σε ένα κλίμα αμφισβήτησης, ακόμα και από τους δικούς του φίλους, ο Ολυμπιακός έπαιξε δύο ντέρμπι και έδωσε παράσταση ανωτερότητας. Το βράδυ της Κυριακής επιβεβαιώθηκε πως παρά τις βελτιώσεις στο ρόστερ της ΑΕΚ, η διαφορά ποιότητας παραμένει μεγάλη. Ο Ολυμπιακός δεν είχε σε καλή μέρα αρκετούς παίκτες, δώρισε γκολ στον αντίπαλο κι όμως πέτυχε τρία και νίκησε. Τα δύο ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί που στα 35 του μπορεί να εκθέσει με ευκολία οποιονδήποτε αμυντικό στην Ελλάδα. Ο Μαροκινός έχει βρει την φόρμα του από τα συνεχόμενα παιχνίδια, φαίνεται  πως έχει ξεπεράσει στην ιεραρχία τον Τικίνιο και ως συνήθως ανταποδίδει την εμπιστοσύνη του προπονητή.  

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον Κένι Λαλά που πρόσθεσε ακόμα μια καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του με μια φανταστική ασίστ στη φάση του 1-2 και ένα πολύ ωραίο σουτ στην κίνηση που ανάγκασε τον Στάνκοβιτς σε δύσκολη επέμβαση. Και χωρίς να συναντήσει το παραμικρό πρόβλημα από τους πολυδιαφημισμένους εξτρέμ της ΑΕΚ.

Πλέον, ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του ένα ακόμα πολύ σημαντικό ματς. O τελικός για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League απέναντι στην Φενέρμπαχτσε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Οι Τούρκοι έρχονται και αυτοί με την ψυχολογία στα ύψη καθώς νίκησαν στο δικό τους ντέρμπι την Γαλατασαράι και φυσικά θα θέλουν εκδίκηση για το ιστορικό στραπάτσο που τους υποχρέωσε ο Ολυμπιακός στην Κωνσταντινούπολη.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0