Football Talk

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 2-3: Έδειξε τα δόντια του, προηγήθηκε 3-1 αλλά πέρασε δύσκολες στιγμές για να κρατήσει το +6 (video)

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 2-3: Έδειξε τα δόντια του, προηγήθηκε 3-1 αλλά πέρασε δύσκολες στιγμές για να κρατήσει το +6 (video)

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην ήταν καλύτερος όμως ήταν ουσιώδης και έφυγε με ένα τεράστιο διπλό από το ΟΑΚΑ, νικώντας την ΑΕΚ με 3-2.

Σχετικά Άρθρα

Ήταν ένα ντέρμπι που περίμεναν πολλοί. Η διαφορά του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ ήταν στο +3, οπότε το ματς του ΟΑΚΑ θα έκρινε πολλά. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν καλύτεροι αλλά βρήκαν τον στόχο που θα έπρεπε και έφυγαν με το 3-2, αυξάνοντας την διαφορά στο +6.

1ο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυναμικά στο παιχνίδι και αιφνιδίασε την ΑΕΚ. Ο Γιώργος Μασούρας εκτέλεσε το κόρνερ στο 1ο λεπτό, ο Σωκράτης πήρε τη κεφαλιά και την έστρωσε στον Αγκιμπού Καμαρά. Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός έπιασε ένα απίστευτο σουτ και νίκησε τον Στάνκοβιτς για το 1-0. Το κατάλληλο ξεκίνημα για τους «ερυθρολεύκους», το οποίο όμως δεν έριξε τους φιλοξενούμενους.

Αντίθετα, η Ένωση έψαξε την ισοφάριση και πίεσε με κάθε τρόπο. Τελικά, ένας λάθος του Τόμας Βατσλίκ ήταν αρκετό για να έρθει η ισοφάριση. Ο Πέτρος Μάνταλος έβγαλε τη σέντρα και ο Σέρχιο Αραούχο κέρδισε τον Τσέχο άσο για το 1-1, στο 15ο λεπτό. Από εκεί και πέρα, οι «κιτρινόμαυροι» πήραν τον έλεγχο του αγώνα και πίεσαν αρκετά ψηλά τον Ολυμπιακό.

Μάλιστα, σε ένα σημείο, είχαν κερδίσει τέσσερα σερί κόρνερ, όμως η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνςείχε την απάντηση. Ο Μασούρας βρήκε με τρομερή μπαλιά τον Ελ Αραμπί, εκείνος πάτησε περιοχή, απέφυγε απίστευτα τον Μισελέν και νίκησε τον Στάνκοβιτς για το 2-1 στο 34ο λεπτό. Έτσι ολοκληρώθηκε και το πρώτο ημίχρονο μεταξύ των δύο ομάδων

2ο ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός μπήκε πιο παθητικά από την ΑΕΚ, η οποία πίεσε και προσπάθησε να βρει την ισοφάριση με κάθε τρόπο. Παρά την πίεση, ευκαιρία δεν υπήρχε μέχρι και το 60ο λεπτό, μέχρι να αναλάβει ο Νόρντιν Άμραμπατ. Ο έμπειρος εξτρέμ έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να φέρει το ματς στα ίσια αλλά δεν τις αξιοποίησε σε γκολ. Αντίθετα, το έκανε ο Ολυμπιακός.

Μεγάλο λάθος του Μοχαμαντί, ο οποίος γυρνάει τη μπάλα προς τα πίσω χωρίς προσοχή, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί την έκλεψε, πέρασε τον Στάνκοβιτς και έκανε το 3-1 για τον Ολυμπιακό, παγώνοντας το ΟΑΚΑ. Όπως ήταν φυσικό, οι γηπεδούχοι έχασαν λίγο έδαφος, με αποτέλεσμα ο Μαντί Καμαρά να αγγίξει και τέταρτο γκολ.

Ο Ελ Αραμπί του γύρισε τη μπάλα, το πρώτο σουτ σταμάτησε στον Στάνκοβιτς ενώ το δεύτερο στο οριζόντιο δοκάρι. Εκεί ο Ολυμπιακός, θα είχε βάλει ταφόπλακα στα όνειρα της ΑΕΚ, όμως δεν το έκανε, με αποτέλεσμα να το εκμεταλλευτεί ο Αραούχο. Ο Ισπανός φορ με δεύτερο προσωπικό τέρμα, μείωσε σε 3-2 στο 79’ και έβαλε φωτιά στο ματς. Ο Γιώργος Μασούρας είχε μεγάλη ευκαιρία από πολύ κοντά να την σβήσει αλλά δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο, από εκεί και πέρα δεν κατάφερε να βρει την ισοφάριση, με το σκορ να μένει στο 3-2 και ο Ολυμπιακός να παίρνει το διπλό.

MVP: Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Διεκδικούσε στα ίσια τον τίτλο του MVP με τον Αγκιμπού Καμαρά, όμως ο Μαροκινός φορ έκανε αυτό που έπρεπε. Σκόραρε δύο φορές και χάρισε στον Ολυμπιακό τη νίκη ως γνήσιος φορ. Τις στιγμές που τον χρειάστηκε ήταν εκεί για να πάρει τη μπάλα και να την μετατρέψει σε τέρμα.

Φάση του αγώνα: Αναμφίβολα η στιγμή του 2-1. Εκεί που η ΑΕΚ πίεζε ασφυκτικά για να προηγηθεί και είχε στριμώξει τον Ολυμπιακό με τέσσερα σερί κόρνερ, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί ήταν εκεί για να πετύχει το πολυπόθητο γκολ και να στείλει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με αυτό το σκορ. Από κοντά και το τρίτο τέρμα, που «έκοψε»  τα πόδια της ΑΕΚ.

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Στάνκοβιτς, Μοχαμαντί (74' Χατζισαφί), Μήτογλου, Βράνιες, Μισελέν, Σιμάνσκι (74' Γέβτιτς), Σιμόες (87' Λε Ταλέκ), Μάνταλος, Τσούμπερ (74' Ανσαριφάρντ), Λιβάι Γκαρσία (46' Άμραμπατ), Αραούχο

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Ρέαμπτσιουκ, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Λαλά, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά (87' Μπα), Αγκιμπού Καμαρά, Ονιεκούρου (68' Μπουχαλάκης), Μασούρας (84' Ρόνι Λόπες), Ελ Αραμπί (85' Τικίνιο)



Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0