eSports & Games

Απογοητευτικό το λανσάρισμα του Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition

Απογοητευτικό το λανσάρισμα του Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition

Εξοργισμένοι οι παίκτες.

Σχετικά Άρθρα

To λανσάρισμα του Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition ήταν καταστροφικό. Λίγες ώρες μετά την κυκλοφορία του, την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021, η εφαρμογή Rockstar Games Launcher σταμάτησε να λειτουργεί για λόγους συντήρησης, δίχως να υπάρχει προηγούμενη προειδοποίηση. Οι χρήστες δεν είχαν πρόσβαση στο παιχνίδι που μόλις είχαν αγοράσει και ταυτόχρονα, η Rockstar Games το απέσυρε από το ηλεκτρονικό της κατάστημα. Λίγο αργότερα, dataminers αποκάλυψαν πως η έκδοση για υπολογιστές περιλάμβανε όλα τα μουσικά κομμάτια για τα οποία δεν είχε ανανεωθεί η άδεια, σημειώσεις της ομάδας ανάπτυξης στις ατάκες των πρωταγωνιστών, ακόμα και το San Andreas sex mini-game «Hot Coffee», που είχε αποσυρθεί στο παρελθόν. Οπότε, είναι εύκολο να καταλάβει κάποιος ότι αυτοί ήταν οι ορισμένοι από τους λόγους της απόσυρσης.

Η κατάσταση εξόργισε τους παίκτες, οι οποίοι τιμώρησαν τη συλλογή με το λεγόμενο review bombing στο Metacritic. Ο μέσος όρος των βαθμολογιών από χρήστες είναι τη στιγμή αυτή 0,5 όσον αφορά την έκδοση για PC, ενώ ακόμα πιο χαμηλά βρίσκεται εκείνη για Xbox One, με 0,4. Στο 0,9 η έκδοση για PlayStation 5, ο μεγαλύτερος μέσος όρος προς στιγμή, γεγονός που αντικατοπτρίζει το χάος και τη χαμηλή ποιότητα σε όλες τις πλατφόρμες.

«Προσοχή! Πολύ χαμηλή ποιότητα. Μην σας ξεγελάνε με αισθήματα νοσταλγίας, μην υποστηρίζεται όσους δημιουργούν σκουπίδια».

«Τα παιχνίδια είναι εκπληκτικά, αλλά αυτό είναι ανάξιο λόγου. Δεν είναι remaster. Η κοινότητα έκανε πολύ καλύτερη δουλειά. Άλλος ένας τρόπος να πάρει τα χρήματά σας η Rockstar. Καλύτερα να αγοράσετε τα παιχνίδια μεταχειρισμένα ή να ξοδέψετε αλλού τα λεφτά σας».

«Αυτό το παιχνίδι κατάστρεψε τη ζωή μου, δείχνει γιατί ο Θεός μας έχει εγκαταλείψει. Η Rockstar είναι μία ντροπή», είναι κάποια από τα χιλιάδες σχόλια των χρηστών του Metacritic.

Η κανονικότητα επανήλθε μόλις τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, με το Rockstar Launcher να λειτουργεί ξανά και την έκδοση του Grand Theft Auto: The Trilogy – Definitive Edition για PC να επανέρχεται στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Rockstar Games.

«Ειλικρινά, απολογούμαστε για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε. Εργαζόμαστε με σκοπό να βελτιώσουμε τις συνολικές επιδόσεις της συλλογής. Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για την υπομονή σας, καθώς συνεχίζουμε τη διόρθωση των θεμάτων», ήταν η δήλωση εκπροσώπου της Rockstar Games.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0