eSports & Games

Αύξηση εσόδων για την Activision Blizzard το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους

Αύξηση εσόδων για την Activision Blizzard το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους

Με μπροστάρηδες τη Blizzard και την King

Σχετικά Άρθρα

Η Activision Blizzard δημοσίευσε την έκθεση πεπραγμένων της για το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους. Με βάση τα στοιχεία, προκύπτει μείωση πωλήσεων από πλευράς της Activision, ιδιοκτήτριας του δημοφιλούς Call of Duty franchise, που ισορροπείται από την αύξηση εσόδων που κατέγραψαν η King και η Blizzard. Για την περίοδο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, τα έσοδα της Activision Blizzard ήταν αυξημένα κατά 6% από έτος σε έτος, φτάνοντας τα $2,07 δισ. με τα καθαρά έσοδα από συμβόλαια να σημειώνουν και αυτά άνοδο, της τάξης του 6% και το αντίστοιχο ποσό να είναι $1,88 δισ. Όσο για το καθαρό εισόδημα, ήταν επίσης αυξημένο σε ποσοστό 5% που αντιστοιχεί σε $639 εκ.

Η μεγαλύτερη μερίδα των εσόδων προέρχεται από την King με το Candy Crush να συνεχίζει να κεντρίζει το ενδιαφέρον των παικτών, κάτι που φαίνεται από την ανάπτυξη 20% που σημείωσε από έτος σε έτος και καθαρά έσοδα αυξημένα κατά 22% δηλαδή $652 εκ. το προαναφερθέν τρίμηνο. Παρόμοια κατάσταση και με τη Blizzard. Το λανσάρισμα του Diablo 2: Resurrected τη βοήθησε να καταγράψει 22% αύξηση στα καθαρά της έσοδα, που ανήλθαν σε $478 εκ. Στο αντίθετο άκρο η Activision, τα καθαρά έσοδα της οποίας κατέγραψαν πτώση 17% από έτος σε έτος και περιορίστηκαν στα $641 εκ. Η εταιρεία αποδίδει τη μειωμένη επίδοση της Activision στο λανσάρισμα του Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2 που πραγματοποιήθηκε ένα χρόνο πριν και είχε αποφέρει σημαντικά έσοδα, αλλά και στη μειωμένη ροή χρημάτων από το Call of Duty, με το κοινό να περιμένει το λανσάρισμα του επόμενου παιχνιδιού της σειράς.

Ακριβώς αντίθετη κατάσταση επικρατεί στον αριθμό των μηναίων χρηστών. Οι παίκτες του Call of Duty αυξήθηκαν σε ποσοστό 7% από έτος σε έτος και ο αριθμός τους έχει φτάσει τα 119 εκ. Το αντίστοιχο νούμερο για τη Blizzard είναι 26 εκ. και 255 εκ. για την King, μειωμένα και τα δύο κατά 13% και 2% αντίστοιχα. Συνολικά, οι παίκτες που προσέλκυσε η Activision Blizzard την περίοδο στην οποία αναφέρονται τα οικονομικά αποτελέσματα ήταν 390 εκ. που αποτελεί την χαμηλότερη επίδοση μεταξύ των τεσσάρων τελευταίων τριμήνων.

Για το τέταρτο τρίμηνο η Activision Blizzard προβλέπει αύξηση στα καθαρά της έσοδα κατά 16% δηλαδή $2.02 δισ., μείωση στα καθαρά έσοδα από συμβόλαια της τάξης του 9% κάτι που αντιστοιχεί σε $2,78 δισ. και πτώση της τάξης του 17% στα κέρδη ανά μετοχή, που δεν θα ξεπεράσουν τα $0,54.

Τέλος, μια ακόμα σημαντική ανακοίνωση έχει να κάνει με την κυκλοφορία των Diablo IV και Overwatch 2, που μεταφέρεται για το οικονομικό έτος 2022- 2023.

Νκήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0