eSports & Games

Εκπληκτικό λανσάρισμα για το Forza Horizon 5 με 4,5 εκ. παίκτες να βρίσκονται ήδη πίσω από το τιμόνι (video)

Εκπληκτικό λανσάρισμα για το Forza Horizon 5 με 4,5 εκ. παίκτες να βρίσκονται ήδη πίσω από το τιμόνι (video)

Το καλύτερο στην ιστορία των Xbox Game Studios.

Σχετικά Άρθρα

Ο Phil Spencer, επικεφαλής της Xbox δήλωσε ότι το λανσάρισμα του Forza Horizon 5 ήταν το καλύτερο στην ιστορία των Xbox Game Studios. Η πέμπτη προσθήκη στη δημοφιλή σειρά της Playground Games τοποθετήθηκε στα ράφια των καταστημάτων την Τρίτη 9 Νοεμβρίου, ενώ όσοι είχαν προπαραγγείλει την Premium Edition είχαν ξεκινήσει το παιχνίδι μερικές ημέρες νωρίτερα. Επιπλέον, μέσω ενός post στο Twitter, o Spencer ανέφερε ότι ο αριθμός όσων ασχολούνται με το Forza Horizon 5 είναι πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με εκείνους του προκατόχου του και υποστήριξε ότι αυτό αποτελεί την εκπλήρωση του οράματος της Xbox, δηλαδή το ίδιο παιχνίδι να είναι προσβάσιμο μέσα από πολλές διαφορετικές πλατφόρμες.

«Εδώ και αρκετά χρόνια η Xbox έχει επενδύσει προς την κατεύθυνση να παίζουν όσο το δυνατό περισσότεροι. Με περισσότερους από 4,5 εκ. παίκτες ήδη σε PC, κονσόλες και cloud, το Forza Horizon 5 αποδεικνύει ότι αυτή η υπόσχεση γίνεται πραγματικότητα. Είναι το μεγαλύτερο λανσάρισμα για τα Xbox Game Studios, ο αριθμός των παικτών που βρίσκονται ταυτόχρονα συνδεδεμένοι είναι τριπλάσιος από εκείνον του Forza Horizon 4. Ευχαριστούμε τους παίκτες και συγχαρητήρια στην Playground Games», αναφέρει το tweet του Spencer.

Η επιτυχία είχε αρχίσει να διαφαίνεται από νωρίς. Πριν ακόμα γίνει διαθέσιμο για όλους το Forza Horizon 5, υπήρχαν πάνω από 1,2 εκ. παίκτες που είχαν ξεχυθεί στους δρόμους, έχοντας αγοράσει την Premium Edition που προσφέρει πρώιμη πρόσβαση. Σημαντικός παράγοντας για τον υψηλό αριθμό παικτών που καταγράφεται είναι και προσθήκη του τίτλου στον κατάλογο της υπηρεσίας Xbox Game Pass, οπότε οι συνδρομητές απαλλάσσονται από το επιπλέον κόστος των €69,99 για την αγορά της Standard Edition.

Το Forza Horizon 5 μεταφέρει τη δράση στους δρόμους του Mexico. Ο χάρτης περιλαμβάνει μια σειρά από αξιοθέατα της χώρας της Κεντρικής Αμερικής και είναι γεμάτος δραστηριότητες. Για πρώτη φορά, οι καιρικές συνθήκες βασίζονται σε μετεωρολογικά δεδομένα που λαμβάνονται σε πραγματικό χρόνο, κάτι που αυξάνει το επίπεδο ρεαλισμού. Η οδήγηση είναι πιο απολαυστική από ποτέ και στο γκαράζ σου θα προσθέσεις σταδιακά εκατοντάδες αυτοκίνητα. Εξαιρετική δουλειά έχει γίνει και στον τομέα των γραφικών, που δεν διαφέρουν και πολύ σε σχέση με την πραγματικότητα, με την ανάλυση σε PC και κονσόλες νέας γενιάς να φτάνει τα 4Κ και τον ρυθμό ανανέωσης να φλερτάρει με τα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0