Face to Face

Ο Φαν Ντάινεν στο BN Sports: «Ο τρόπος του Σαμαρά με κέρδισε, να συνεχίσω την ιδιαίτερη σχέση του ΟΦΗ με την Ολλανδία»

Ο Φαν Ντάινεν στο BN Sports: «Ο τρόπος του Σαμαρά με κέρδισε, να συνεχίσω την ιδιαίτερη σχέση του ΟΦΗ με την Ολλανδία»

Ο Μάικ Φαν Ντάινεν άνοιξε την καρδιά του στο BN Sports για την μεταγραφή του στον ΟΦΗ, για το πως αποφάσισε να πει το ναι μετά την προσέγγιση Σαμαρά, για την ιδιαίτερη σχέση των Κρητικών με την Ολλανδία αλλά και για το υπέροχο Ηράκλειο που έχει πάντα ήλιο.

Συνέντευξη στον Θοδωρή Βασίλη

Ο Μάικ Φαν Ντάινεν αποφάσισε το καλοκαίρι να δεχτεί την πρόκληση του ΟΦΗ ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την σχέση που έχει δημιουργηθεί διαχρονικά μεταξύ της ομάδας του Ηρακλείου και της Ολλανδίας. Ο 30χρονος επιθετικός μετά το εξάμηνο πέρασμα του από την Φορτούνα Ντίσελντορφ, ώριμος πια, αποφάσισε να πει το ναι και να βγει από την χώρα του για δεύτερη φορά. Και όπως φαίνεται αποφασισμένος να πετύχει κάτι που φανερώνει και το γεγονός πως ο πρώην άσος της Τσβόλε υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους Κρητικούς.

Ο Ολλανδός άσος δείχνει να έχει προσαρμοστεί πλήρως στο νέο του περιβάλλον, απολαμβάνει τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένεια του τον ελληνικό καιρό «ακόμα και τώρα Νοέμβριο μπορείς να πας στην θάλασσα» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο BN Sports, είναι ενθουσιασμένος με το πρότζεκτ του ΟΦΗ «μου αρέσει ο τρόπος που θέλει να παίζει ο κόουτς, μου θυμίζει τις ολλανδικές ομάδες», για τον προσωπικό του στόχο στην ομάδα αλλά και την ιδιαίτερη σχέση που υπάρχει μεταξύ ΟΦΗ και Ολλανδίας, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την Εθνική ομάδα της χώρας του που ξεκινάει μια νέα προσπάθεια μετά την αποτυχία στο πρόσφατο Euro.

Αρχικά πως αποφάσισες να έρθεις στον ΟΦΗ;

«Mε προσέγγισαν οι άνθρωποι του ΟΦΗ μέσω του κυρίου Σαμαρά. Ήταν μια όμορφη κουβέντα μου εξήγησαν τι ήθελαν από εμένα, ήμουν κι εγώ σε διαδικασία που σκεφτόμουν να κάνω το βήμα εκτός Ολλανδίας. Ήρθε η πρόταση από τον ΟΦΗ και αποφάσισα να πω το ναι».

Τι ήταν αυτό που σε κέρδισε στην ομάδα και αποφάσισες να δεχτείς την πρόταση;

«Αρχικά ο τρόπος με τον οποίο με προσέγγισε ο κύριος Σαμαράς. Το πλάνο του για την ομάδα και ο στόχος όπως εξήγησε να παίξει ο ΟΦΗ ένα ποδόσφαιρο ωραίο κι επιθετικό, ένα ποδόσφαιρο που θα θυμίζει πολύ αυτό των ολλανδικών ομάδων. Άλλωστε ο ίδιος γνωρίζει καλά εμάς τους Ολλανδούς οπότε βρέθηκε αμέσως σημείο επαφής και κατανόησης. Παράλληλα, ο ΟΦΗ προερχόταν από ένα μέρος που το γνωρίζουμε όλοι στην Ολλανδία το Ηράκλειο και την Κρήτη και μας αρέσει πολύ. Έτσι, δεν υπήρχαν αρνητικά και η απόφαση να πω το ναι ήταν εύκολη».

oficretefc_van_duinen.jpg

Το γεγονός πως στον ΟΦΗ είναι η οικογένεια Σαμαρά που γνωρίζει καλά από την Ολλανδία και τη νοοτροπία της χώρας δεν ήταν και αυτό στα συν;

«Προφανώς και φάνηκε και από τον τρόπο με τον οποίο μου μίλησαν και μου έδειξαν πόσο σημαντικό με θεωρούσαν για τη νέα ομάδα που ετοιμαζόταν. Έχουν γράψει την δική τους ιστορία στην Ολλανδία είναι γνωστοί και για μένα αυτό ήταν ένας επιπλέον λόγος για να μην το σκεφτώ πολύ για τον ΟΦΗ. Επίσης ο ατζέντης μου είπε τα καλύτερα λόγια ενώ μίλησα και με παλιούς παίκτες που μου είπαν τα καλύτερα».

Υπέγραψες τριετές συμβόλαιο με την ομάδα. Αυτό δείχνει ότι ήρθες για να μείνεις για να γράψεις την δική σου ιστορία στο «Γεντί Κουλέ»;

«Γνωρίζω καλά πως στον ΟΦΗ υπάρχει ένα πολύ καλό πρότζεκτ με συγκεκριμένο στόχο και το ότι θα αποτελέσω μέρος αυτού έδειξε ότι η ομάδα υπολογίζει σε μένα. Γι αυτό και είπα ναι για την διάρκεια του συμβολαίου. Στόχος μου προσωπικός αλλά και όλου του οργανισμού είναι να πάμε ακόμα καλύτερα, να επιστρέψουμε εκεί που βρισκόταν η ομάδα κερδίζοντας όχι μόνο τους οπαδούς μας αλλά και όλους τους φιλάθλους με το ποδόσφαιρο που θα παίζουμε».

Πως είναι η ζωή στο Ηράκλειο το νέο σου περιβάλλον. Έχεις προσαρμοστεί;

«Η ζωή εδώ είναι υπέροχη. Οι άνθρωποι εδώ είναι φανταστικοί, μας καλωσόρισαν και μας έκαναν να αισθανθούμε σαν το σπίτι μας. Μας αρέσει η ζωή στο Ηράκλειο και στην Κρήτη. Είναι φανταστικά. Είναι Νοέμβριος και κυκλοφορούμε με T-shirt. μέχρι και στην θάλασσα μπορούσαμε να πάμε. Τώρα τέτοια εποχή στην Ολλανδία θα είχε κρύο και βροχές. Όταν έχεις τέτοιες καιρικές συνθήκες γεμίζεις ακόμα περισσότερο ενέργεια και κίνητρο. Όσον αφορά την ομάδα, ο κόουτς με υπολογίζει με στηρίζει και πιστεύω ημέρα με την ημέρα θα γίνω κι εγώ καλύτερος. Οι συνθήκες που σου προσφέρει ο ΟΦΗ είναι ιδανικές για να δουλέψεις. Επίσης στην ομάδα υπήρχαν ήδη συμπατριώτες μου όπως ο Καστάνιος, ο Βάτερμαν και ο Ντε Γκουζμάν οπότε η προσαρμογή ήταν εύκολη».

Ο ΟΦΗ έχει έναν ιδιαίτερο δεσμό με την Ολλανδία. Ένας Ολλανδός ο Ευγένιος Γκέραρντ έγραψε την δική του ιστορία στην ομάδα, από τον ΟΦΗ ήρθε στην Φίτεσε ο Νίκος Μαχλάς κι έκανε όλο το Άρνεμ να χορεύει συρτάκι,  ενώ υπάρχει και η οικογένεια Σαμαρά.

«Το όνομα του ΟΦΗ είναι γνωστό στην Ολλανδία. Γνωρίζω καλά τον ιδιαίτερο δεσμό που υπάρχει. Από την πρώτη ημέρα που ήρθα στον σύλλογο ενημερώθηκα για τον Ευγένιο Γκέραρντ, ενώ ήξερα καλά και την ιστορία του Νίκου Μαχλά ο οποίος είναι θρύλος για την ομάδα. Αυτό σημαίνει πως υπάρχει μια ιδιαίτερη σχέση μεταξύ ΟΦΗ και Ολλανδίας και το γεγονός ότι εγώ είμαι ο συνεχιστής αυτής της σχέσης με γεμίζει με ακόμα περισσότερο ενθουσιασμό κι ευθύνη ώστε να μπορέσω κι εγώ να πετύχω έστω κι ένα μέρος από όλα όσα είχαν πετύχει οι συγκεκριμένοι άνθρωποι».

Μετά από εννιά αγωνιστικές ο ΟΦΗ και τη νίκη επί του Ατρόμητου βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας.

«Έχουμε καλές μονάδες αλλά κυρίως καλή ομάδα. Και αυτό φαίνεται στο γήπεδο. Έχουμε μόλις μία ήττα από ομάδα που διεκδικεί το πρωτάθλημα, ενώ έχουμε πάρει βαθμούς με την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό. Αυτό δείχνει ότι κάτι καλό κάνει η ομάδα. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι να παραμείνουμε σε αυτή την θέση και να ανέβουμε ακόμα πιο ψηλά και στο τέλος της κανονικής διάρκειας να είμαστε στα play offs και να κερδίσουμε μια έξοδο στην Ευρώπη».

Van_Duinen.jpg

 Έχεις αγωνιστεί τόσο ως σέντερ φορ όσο και στα άκρα. Ποια είναι η αγαπημένη σου θέση, σε ποια πιστεύεις ότι μπορείς να προσφέρεις καλύτερα;

«Πράγματι έχω αγωνιστεί και στις δύο θέσεις. Ξεκίνησα να αγωνίζομαι στην θέση του σέντερ φορ στην Τσβόλε περισσότερο. Μου αρέσει εξίσου να αγωνίζομαι και ως επιθετικός και ως  winger. Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα. Αυτό που με απασχολεί είναι είτε στα άκρα είτε στην επίθεση να βοηθάω την ομάδα με κάποιο γκολ ή με ασίστ για τον επιθετικό».

Το ελληνικό πρωτάθλημα πως σου φαίνεται;

«Έχω εντυπωσιαστεί γιατί είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα. Είναι σε ένα καλό επίπεδο και υπάρχει ένα μεγάλο γκρουπ ομάδων που μπορεί να κερδίσει και τις ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα. Αυτό δείχνει ότι κανένα ματς δεν είναι εύκολο και θα πρέπει να δείξεις μεγάλη προσπάθεια για να πάρεις τη νίκη».

Οι οπαδοί του ΟΦΗ είναι ένθερμοι και από τους πιο γνωστούς στην Ελλάδα.

«Το κατάλαβα καλά και νομίζω θα είναι ένα επιπλέον όπλο για εμάς. Η πρώτη μου καλή εμπειρία από τους οπαδούς μας ήταν στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Δημιούργησαν φανταστική ατμόσφαιρα ήταν τρομεροί και γι αυτό θα κάνουμε τα πάντα για να τους κάνουμε χαρούμενους».

Εκτός από τον ΟΦΗ ως Ολλανδός θες και η εθνική ομάδα της χώρας σου να πηγαίνει καλά, αν και στο πρόσφατο Euro αποκλείστηκε νωρίς.

«Ναι δυστυχώς αποκλειστήκαμε από την Τσεχία. Είχε ξεκινήσει καλά η ομάδα με τον Ρόναλντ Κούμαν στον πάγκο αλλά στη συνέχεια αποχώρησε για την Μπαρτσελόνα. Ο προπονητής που τον αντικατέστησε (Φρανκ Ντε Μπουρ) δεν κατάφερε ποτέ να μπει στο κλίμα της Εθνικής. Ήταν και η απουσία του Φαν Ντάικ που μας έλειψε πολύ και ήρθε ο αποκλεισμός. Πιστεύω με τον Λουίς Φαν Γκάαλ θα πάμε καλύτερα αν και ακόμα δεν είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε κάποιο τίτλο, αφού θέλουμε δουλειά για να φτάσουμε στο επίπεδο που είναι ομάδες όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία».

Κλείνοντας θα ήθελες να πεις κάτι τελευταίο στους οπαδούς;

«Εγώ αυτό που έχω να πω είναι ότι έχω έρθει σε μια ομάδα που λειτουργεί σε επαγγελματικό επίπεδο, που σου δίνει όλες εκείνες τις συνθήκες που θέλει ένας ποδοσφαιριστής για να δουλέψει. Θέλω τον κόσμο να είναι δίπλα μας να μας υποστηρίξει κι εμείς θα πολεμήσουμε για να τους κάνουμε υπερήφανους και μακάρι να αποτελέσω κι εγώ μέρος της ιστορίας αυτής της ομάδας».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0