Football Talk

ΑΕΚ: Γιατί το ματς με τον Άρη αποτελεί σημαντικό τεστ για παίκτες, Γιαννίκη και κόσμο

ΑΕΚ: Γιατί το ματς με τον Άρη αποτελεί σημαντικό τεστ για παίκτες, Γιαννίκη και κόσμο
Η ΑΕΚ μπαίνει σε ένα κρίσιμο αγωνιστικό σταυροδρόμι με πρώτη… στάση τον αγώνα της Κυριακής με τον Άρη στο ΟΑΚΑ.
Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Την Κυριακή (31/10- 19:30) στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Άρη, σε ένα ματς που μπορεί να χαρακτηριστεί… σταυροδρόμι εν όψει της συνέχειας του πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ έχει μπει σε μία διαδικασία χτισίματος: Χτίζεται ψυχολογικά, χτίζει ομάδα, δημιουργεί χαρακτήρα. Στρώνει το δρόμο της ουσιαστικά για να πατήσει πιο στέρεα τους επόμενους μήνες. Πρώτος και βασικός στόχος είναι να γίνει ομάδα. Να γίνει δυνατό σύνολο. Δεύτερος στόχος, που μπορεί να κατακτηθεί μόνο αν γίνει πετύχει τον πρώτο, είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Δρόμο έχουμε πολύ μπροστά μας. Εξ ου και όσο πιο καλά στρωμένος είναι, τόσο πιο άνετα θα τον τρέξουν ο Γιαννίκης και οι παίκτες του. Την περασμένη Κυριακή η ΑΕΚ πήρε μία σημαντική νίκη στο Βόλο. Αυτό το ματς όμως άφησε απώλειες: Οι Λιβάι Γκαρσία και Νόρντιν Άμραμπατ τραυματίστηκαν. Ο Μαροκινός δεδομένα δεν θα παίξει. Ο Λιβάι ίσως τα καταφέρει. Το παλεύει. Εχει χάσει όμως προπονήσεις και ο Γιαννίκης δουλεύει δυο σενάρια: με τον Λιβάι «παρών» και με τον Λιβάι εκτός. Ούτε αυτό είναι εύκολο να δουλευτεί, γιατί δεν υπάρχει κάτι δεδομένο. Γι’ αυτό και δοκιμάζει πολλά πράγματα ο Γιαννίκης στις προπονήσεις. Γι’ αυτό και έχει πολλά πράγματα στο μυαλό του. Είναι το πρώτο δυνατό τεστ του προπονητή. Πρώτο μεγάλο ματς, μέσα στο ΟΑΚΑ, με 30.000 κόσμο στις εξέδρες, με καλή ψυχολογία γενικά στο σύλλογο και αγωνιστικά ερωτηματικά που πρέπει να λύσεις.

Κρας τεστ δεν είναι μόνο για τον Γιαννίκη, φυσικά, το ματς της Κυριακής. Είναι και για τους παίκτες. Η ΑΕΚ βγάζει προς τα έξω ένα όμορφο, ενωμένο και οικογενειακό κλίμα στα αποδυτήρια. Το «όλοι για έναν και ένας για όλους» γίνεται ξανά μότο στα Σπάτα. Σημαντική και θετική εξέλιξη. Καλούνται να το αποδείξουν τώρα κόντρα σε μία αξιόλογη ομάδα, όπως είναι ο Άρης, ο οποίος εν αντιθέσει με την ΑΕΚ, δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα. Έχει ανάγκη ο κόσμος της Ένωσης, μετά την επιστροφή του στο γήπεδο, να ζήσει μία «δυνατή» βραδιά, κόντρα σε έναν αξιόμαχο αντίπαλο και στο τέλος να πανηγυρίσει μία καθαρή νίκη.

Και μιας και ο λόγος για τον κόσμο. Κρας τεστ θα είναι και γι’ αυτόν ο αγώνας της Κυριακής. Η ΑΕΚ άνοιξε κι άλλες θύρες γι’ αυτό το παιχνίδι. Περίπου 30.000 κόσμου αναμένονται στο Στάδιο. Το θέμα είναι όλα να ξεκινήσουν, να κυλήσουν και να ολοκληρωθούν ομαλά. Στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι της (μετά τον Άρη και τη διακοπή) φιλοξενεί τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Επειδή, πολλά μπορούν να συμβούν, το βασικό θα είναι η ΑΕΚ να παίξει αυτό το ντέρμπι σε ένα ΟΑΚΑ με 40.000 λαού. Και για να συμβεί αυτό πρέπει και στο ματς με τον Άρη η συμπεριφορά όλων στις εξέδρες να είναι ξανά υποδειγματική.

Για όλα τα παραπάνω λοιπόν, το ματς με τον Άρη έρχεται να διεξαχθεί σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για την Ένωση. Η ΑΕΚ φορτσάρει, περιμένει πάρτι στις εξέδρες θέλει και τη νίκη που θα της δώσει την ώθηση που χρειάζεται για να συνεχίσει να ατενίζει με αισιοδοξία και όνειρα το μέλλον της…  Να μην έχουμε κάποιο πισωγύρισμα. Κρίμα θα είναι. Είναι σημαντικά τα τεστ που έχουν να περάσουν όλοι την Κυριακή στην οικογένεια της ΑΕΚ. Και πρέπει να τα περάσουν νικηφόρα και με άριστα…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0