Football Talk

ΑΕΚ: Στο Πανθεσσαλικό έδειξε ΟΜΑΔΑ σε όλα τα επίπεδα!

ΑΕΚ: Στο Πανθεσσαλικό έδειξε ΟΜΑΔΑ σε όλα τα επίπεδα!

Η ΑΕΚ πήρε μία πάρα πολύ σημαντική νίκη στο Πανθεσσαλικό επί του Βόλου βγάζοντας στοιχεία σε γήπεδο, πάγκο, αποδυτήρια και εξέδρα, που δίνουν το δικαίωμα για ένα πολύ καλύτερο μέλλον…

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Η νίκη στο Πανθεσσαλικό επί του Βόλου πανηγυρίστηκε περίπου στις… 8 το βράδυ. Αρκετές ώρες μετά το τέλος του αγώνα δηλαδή. Εκείνη την ώρα ήρθαν τα θετικά νέα από το Γενικό Νοσοκομείο του Βόλου, ότι η αξονική του Λιβάι Γκαρσία ήταν καθαρή, με τον παίκτη να παίρνει το δρόμο για Αθήνα. Σόκαρε τον κόσμο έτσι όπως έπεσε ο Λιβάι στο χορτάρι.  Ευτυχώς πήγαν όλα καλά. Να βγουν καθαρές και οι αναλυτικές εξετάσεις της Δευτέρας που θα κάνει στον αυχένα και τέλος καλό όλα καλά.

Από τη στιγμή που όλα πήγαν καλά με τον Λιβάι πάμε να τα πούμε για το πώς ήρθε αυτή η νίκη στο Πανθεσσαλικό. Καταρχάς, βαθμολογικά η νίκη απίστευτα σημαντική. Θα φανεί στο μέλλον. Ο Βόλος είναι μία φαντεζί ομάδα που έχει αποδείξει ότι δεν παρατάει κανένα παιχνίδι και που πουλάει πολύ ακριβά το τομάρι του σε κάθε αγώνα. Έτσι έκανε και κόντρα στην ΑΕΚ. Έχασε το πέναλτι στο 40’, η ΑΕΚ σκόραρε δύο φορές πριν βγει το ημίχρονο και πήγε με σπουδαίο προβάδισμα στα αποδυτήρια. Στο δεύτερο θα μπορούσε στο ανοιχτό γήπεδο να βάλει και δύο και τρία γκολ ακόμα, αν ο Άμραμπατ κυρίως ήταν πιο αποτελεσματικός και σε καλύτερη ημέρα. Δεν το έκανε στο χρονικό σημείο που έπρεπε, ήρθε το αυτογκόλ του Βράνιες και μία μικρή αγωνία μέχρι το φινάλε. Δεν έκανε, όμως, πολύ σοβαρή φάση ο Βόλος στις καθυστερήσεις για την ισοφάριση και σε μία αντεπίθεση με τον φανταστικό Τσούμπερ έγινε το τελικό 1-3.

Πιο πάνω όμως από τη νίκη και τους τρεις βαθμούς πρέπει να κρατήσει ο ΑΕΚτζής το γεγονός ότι η ΑΕΚ έδειξε ΟΜΑΔΑ σε αυτό το ταξίδι στο Βόλο σε ΟΛΑ τα επίπεδα! Και δεν ήταν ένα ή δυο γεγονότα. Ήταν πολύ περισσότερα και με διάρκεια…

Το βράδυ του Σαββάτου ο κόσμος της ήταν εκεί, έξω από το ξενοδοχείο, να υποδεχθεί την αποστολή. Την Κυριακή στον δρόμο προς το γήπεδο πάρτι μες στη μέση του δρόμου… Δείχνει αγάπη, δείχνει στήριξη αυτό το πράγμα. Δείχνει πίστη! Πάντα όμως γίνεται αυτό από τον κόσμο. Το θέμα είναι πως δέχονται και πώς βγάζουν (ή πώς μπορούν να βγάλουν καλύτερα) οι παίκτες στο χορτάρι αυτή την αγάπη που είναι διαχρονική. Σε αυτό το ματς όλα βγήκαν τέλεια! Γιατί η ΑΕΚ ήταν άριστα προετοιμασμένη. Είχε πάθος, είχε τσαγανό, είναι τσαμπουκά, είχε ταλέντο και αγωνιστικό πλάνο στο παιχνίδι της. Είχε και τύχη σε μία φάση σαφώς, αυτή του χαμένου πέναλτι. Είχε όμως και κόντρα διαιτησία. Δεν θα μάθουμε μάλλον… ποτέ αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή του τέρματος στο απευθείας κόρνερ του Μάνταλου! Πραγματικά, είναι κρίμα να μην υπάρχει goal line technology στη Σούπερ Λίγκα και να φοβάστε ότι μπορεί να κριθούν πολλά στο μέλλον απ’ αυτή την… αδυναμία να μην το βάλουν στο παιχνίδι. Δεν βγήκε η απευθείας κόκκινη στον Γκρίλο για την κουτουλιά που έριξε στον Σιμόες μετά το 0-1! Άφαντο και το… VAR σε αυτή τη φάση και ο Κουμπαράκης που ήταν εκεί στα… κομπιούτερς. Πολλά λάθη παιδιά. Πολλά λάθη και στο… VAR.

Το τακτικό κομμάτι και η ηρεμία του Γιαννίκη

Η ΑΕΚ έδειξε ομάδα στο χορτάρι, ακολουθώντας κατά γράμμα το τακτικό κομμάτι που είχε αναλύσει ο προπονητής. Σωστότερα τρεξίματα, απέναντι σε μία φουλ επιθετική ομάδα, κοντά οι γραμμές, καλές αλληλοκαλύψεις. Λίγα λάθη που ο κάθε συμπαίκτης ήταν εκεί να διορθώσει. Σπουδαίος ο Στάνκοβιτς, αστείρευτες δυνάμεις ο Μοχαμάντι, συγκλονιστικός Τσούμπερ με ένα γκολ και δυο ασίστ και εξαιρετικές αλλαγές του Αργύρη Γιαννίκη στα χρονικά σημεία που έπρεπε.

Τα σημεία που έδειξε ομάδα

Κι εδώ έδειξε ομάδα η ΑΕΚ: Μπήκε ο Λε Ταλέκ, μπήκε ο Σάκχοφ (όχι ταυτόχρονα), πέρασε κορυφή στην επίθεση ο Άμραμπατ, το σύστημα άλλαξε από 4-2-3-1, σε 4-3-3 και δεν υπήρξε… αποπροσανατολισμός. Δεμένη ομάδα, με τον Γάλλο να «κλειδώνει» τον άξονα και τον Ουκρανό να δίνει πολλές μάχες και να βγαίνει νικητής σε πολλές προσωπικές μονομαχίες, που δεν είναι και το κυριότερο προσόν του.

Η ΑΕΚ έδειξε ομάδα, όταν στο 0-1 του Καρίμ και μετά το χτύπημα του Γκρίλο στον Σιμόες, ο Τσούμπερ, καθώς είχε δει τι είχε γίνει, άφησε τους πανηγυρισμούς και πήγε να ζητήσει εξηγήσεις από τον αντίπαλό του, μέχρι να έρθουν και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του.

Η ΑΕΚ έδειξε ομάδα όταν στο τέλος του αγώνα όλοι πήγαν στο πέταλο και το γιόρτασαν με τον κόσμο με την ψυχή τους.

Η ΑΕΚ έδειξε ομάδα όταν όλοι μαζί πανηγύρισαν τη νίκη στα αποδυτήρια. Στη φωτογραφία είναι εκεί ο Τάνκοβιτς, ο Τζαβέλλας, ο Αραούχο, ο Τσιντώτας που δεν αγωνίστηκαν στο ματς! Βλέπεις τη χαρά στα πρόσωπά τους.

Η ΑΕΚ έδειξε ομάδα όταν πανηγυρίστηκε στο πούλμαν της επιστροφής η είδηση ότι ο Λιβάι Γκαρσία είναι καλά και μετά έγινε το πάρτι γενεθλίων του Βράνιες καθ’ οδόν για Αθήνα!

Η ΑΕΚ έδειξε ΟΜΑΔΑ για πρώτη φορά, τολμώ να πω, στον Βόλο σε ΟΛΑ τα επίπεδα, εντός κι εκτός γηπέδου. Κι αυτά τα επίπεδα σε συνδυασμό και με το «πάντρεμα» της δουλειάς και της ηρεμίας που βγάζει ο Γιαννίκης, ναι μπορούν να δώσουν πρωτάθλημα… Βήμα – βήμα όμως… Η ΑΕΚ έστειλε, απ’ το Πανθεσσαλικό, ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον εαυτό της, πρώτα και πάνω απ’ όλα ότι βαδίζει στο σωστό δρόμο: Αν κερδίσει το «έγινα ομάδα και είμαι ενωμένος» το μέλλον μπορεί να το δουλεύει και να το ατενίζει χαμογελώντας και με ένα όνειρο τρελό που μπορεί να γίνει πράξη εκεί στα μέσα του Μάη…



www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0