Football Talk

Βόλος – ΑΕΚ 1-3: Σημαντικό «διπλό», με το μυαλό στον Γκαρσία! (video)

Βόλος – ΑΕΚ 1-3: Σημαντικό «διπλό», με το μυαλό στον Γκαρσία! (video)

Μπορεί να πήρε το τρίποντο στο «Πανθεσσαλικό» με 3-1 επί του Βόλου, ωστόσο η ΑΕΚ αποχωρεί από το γήπεδο σε κακή ψυχολογική κατάσταση λόγω του τραυματισμού του Λιβάι Γκαρσία στις καθυστερήσεις του ματς.

Σε μια σημαντική αλλά και δύσκολη νίκη έφτασε η ΑΕΚ, επικρατώντας μακριά από την έδρα της 3-1 του Βόλου στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Super League. Μεγάλη ανησυχία προκάλεσε ο τραυματισμός του Λιβάι Γκαρσία στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, ο οποίος άφησε μια πικρία στους «κιτρινόμαυρους».

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Σε αρκετά έντονους ρυθμούς κύλησε η αναμέτρηση από τα πρώτα μόλις λεπτά, με τις δύο ομάδες να μην δυσκολεύονται ιδιαιτέρως να βρουν κάποια τελική ευκαιρία. Την αρχή έκανε ο Βόλος με τον Φαν Βερτ να πιάνει ωραία μια κεφαλιά στο 8’, έπειτα από την εκτέλεση του κόρνερ, με τον Μοχαμάντι να απομακρύνει γλιτώνοντας την ΑΕΚ από μπελάδες.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν ασφυκτικά τον αντίπαλο, με την «Ένωση» ναι μεν να έχει καλή κυκλοφορία της μπάλας αλλά να δυσκολεύεται δε να βρει τελική ευκαιρία. Μια καλή προσπάθεια ήρθε από την εκτέλεση του κόρνερ από τον Μάνταλο στο 28’, καθώς η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και αιφνιδίασε στιγμιαία τον Κλέιμαν.

Στη συνέχεια ο Βόλος έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, με τον Στάνκοβιτς να μην αφήνει περιθώρια. Συγκεκριμένα στο 32’ ο Ρομέρο έπιασε το σουτ, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, η μπάλα κόντραρε στην άμυνα, με τον Μπαρτόλο να παίρνει το ριμπάουντ και να σουτάρει. Ο Αυστριακός κίπερ, όμως, έδιωξε με εντυπωσιακή επέμβαση, ενώ ο Γκρίλο πήρε το δεύτερο ριμπάουντ και από δύσκολη γωνία έκανε το σουτ, με τον τερματοφύλακα της «Ένωσης» να παραχωρεί κόρνερ.

Οι Θεσσαλοί είχαν κι άλλη ευκαιρία να πάρουν «κεφάλι» στην αναμέτρηση, αλλά αυτή τη φορά επέλεξαν να την πετάξουν στα σκουπίδια. Στο 40’ ο Σιμόες μάρκαρε αντικανονικά τον Πουρίτα στην περιοχή και ο Τζοβάρας υπέδειξε άμεσα την εσχάτη των ποινών. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Ρεγκατέν, ο οποίος γλίστρησε και συνεπώς έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στην επόμενη ακριβώς φάση η ΑΕΚ άρπαξε την… παγωμάρα των αντιπάλων και την μετέτρεψε σε γκολ! Στο 42ο λεπτό ο Τσούμπερ έκανε τη σέντρα στον Ανσαριφάρντ μέσα στην περιοχή και ο Ιρανός φορ με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Αμέσως μετά προκλήθηκε μια σύρραξη καθώς ο Πουρίτα είχε τραυματιστεί και οι παίκτες της «Ένωσης» δεν σταμάτησαν τη φάση.

Με την ψυχολογία λοιπόν στα ύψη, οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν και σε δεύτερο τέρμα! Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου ο Ελβετός από δημιουργός, έγινε και σκόρερ! Οι ποδοσφαιριστές του Γιαννίκη έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Ανσαριφάρντ έκανε την μπαλιά στον Άμραμπατ κι εκείνος πρόλαβε τον Κλέιμαν στην έξοδό του. Με τη σειρά του μοίρασε στον Τσούμπερ ο οποίος από κοντά έκανε το 2-0.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με πιο δυναμικό τρόπο μπήκε ο Βόλος στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης, αυξάνοντας την πίεσή του, προκειμένου να βρει ένα τέρμα για να μειώσει το σκορ. Η προσπάθειά του αυτή απέφερε καρπούς, με τον Μπαριέντος να πιάνει ένα επικίνδυνο σουτ μέσα στην περιοχή και την μπάλα να περνάει εν τέλει άουτ στο 57’.

Η ΑΕΚ από πλευράς της δεν φάνηκε σε καμία περίπτωση να κλείνεται στο καβούκι της, θέλοντας να βρει ένα τέρμα που θα της «σφράγιζε» τη νίκη. Στο 62ο λεπτό ο Μάνταλος έβγαλε μια εκπληκτική μπαλιά στον Άραμπατ, ο οποίος στη συνέχεια έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Βόλου. Έπειτα ο Μαροκινός έμεινε όρθιος από το μαρκάρισμα του Μπαριέντος και επιχείρησε να περάσει την μπάλα κάτω από τα πόδια του Κλέιμαν, αλλά εκείνη πέρασε άουτ.

Η λύση για τους Βολιώτες άργησε μεν, αλλά ήρθε μέσω… αυτογκόλ! Στο 79’ ο Ρίνερ έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και ο Βράνιες στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα σε κόρνερ, την έστειλε στην εστία.

Στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων (90’+8) ο Λιβάι Γκαρσία τραυματίστηκε σοβαρά, προκαλώντας σοκ στον πάγκο της «Ένωσης» και όχι μόνο… Όλοι οι γιατροί που βρίσκονταν στον αγωνιστικό χώρο έσπευσαν να βοηθήσουν τον 23χρονο εξτρέμ ο οποίος χρειάστηκε να αποχωρήσει με φορείο λόγω του τραυματισμού του στον αυχένα.

Έπειτα από την παύση του αγώνα εξ αιτίας του τραυματισμού του Γκαρσία, η ΑΕΚ μπόρεσε να φτάσει σε τρίτο τέρμα! Στο 90’+10 ο Τσούμπερ έφυγε στην αντεπίθεση, στην πλάτη της άμυνας του Βόλου, είδε την κίνηση του Χατζισαφί και τον βρήκε στην περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα!

O MVP

Ο Στίβεν Τσούμπερ. Ο Ελβετός ήταν από τους πιο κινητικούς παίκτες της ΑΕΚ και αποτέλεσε τον απόλυτο πρωταγωνιστή σε όλες τις επικίνδυνες φάσεις των «κιτρινόμαυρων». Παράλληλα σημείωσε το δεύτερο γκολ της «Ένωσης» και έβγαλε τις ασίστ για τα υπόλοιπα δύο τέρματα.

Η φάση του αγώνα

Το χαμένο πέναλτι του Ρεγκατέν. Αστοχώντας στην προσπάθειά του από την άσπρη βούλα, ο παίκτης του Βόλου έδωσε άθελά του την ψυχολογική ώθηση που χρειαζόταν η ΑΕΚ προκειμένου να σκοράρει. Αυτό κι έγινε, με την «Ένωση» να βρίσκει δίχτυα στο επόμενο μόλις λεπτό όπως επίσης και 8’ αργότερα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΒΟΛΟΣ (Γκιγιέρμο Αμπασκάλ): Κλέιμαν, Πουρίτα(45+ Ράινερ), Γκρίλο, Ρομέρο, Φεράρι, Τσοκάνης, Μπαριέντος(77΄Νίνης), Φερνάντες, Μπαρτόλο, Ρεγκατέν(68΄Ροσέρο), Φαν Φέερτ

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μοχαμαντί (92' Χατζησαφί), Μήτογλου, Βράνιες, Σιμόες(77΄ Σάκχοφ), Σιμάνσκι, Άμραμπατ, Μάνταλος(66΄Γκαρσία), Ανσαριφάρντ(66΄Λε Ταλέκ), Τσούμπερ

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0