Football Talk

Premier League: Τέλος στα «όνειρα» Μπέρνλι και Λούτον, έχει ακόμη ελπίδες για Champions League η Τότεναμ! (video)

Premier League: Τέλος στα «όνειρα» Μπέρνλι και Λούτον, έχει ακόμη ελπίδες για Champions League η Τότεναμ! (video)

Ανέβηκαν, πάλεψαν, αλλά επιστρέφουν στην Championship Μπέρνλι και Λούτον, πράγμα που συμβαίνει και με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Σπουδαία νίκη της Τότεναμ, εκπληκτικό φινάλε στο Μπόρνμουθ – Μπρέντφορντ, με τρία γκολ σε οκτώ λεπτά!

Γουέστ Χαμ – Λούτον 3-1

Όταν το ένστικτο της επιβίωσης αποφασίζει να λειτουργήσει, τότε είναι ευεργετικό. Και αυτό κατάλαβε η Λούτον που πήγε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου για να καταφέρει να προκαλέσει μεγαλύτερο άγχος στη Νότιγχαμ Φόρεστ για το δικό της παιχνίδι με την Τσέλσι. Το σύνολο του Ρομπ Έντουαρντς προσπάθησε να μη... σεβαστεί το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του Μόγιες προτού αποχωρήσει από τον πάγκο των «σφυριών». Οι γηπεδούχοι ήταν κακοί μέχρι το 50' και δέχθηκαν αποδοκιμασίες από τον κόσμο τους, με τη Λούτον να βρίσκει δίχτυα με τη δυνατή κεφαλιά του Λοκονγκά από τη σέντρα του Ντάουτι στο 6ο λεπτό. Η εμφάνιση των φιλοξενούμενων και οι αδυναμίες τη Γουέστ Χαμ είχαν δημιουργήσει περίεργη ατμόσφαιρα στο γήπεδο, με τον κόσμο να παραμένει σιωπηλός και φυσικά αυτό να βολεύει τρομερά την προσπάθεια της Λούτον.

Και αυτή συνέχισε να έχει αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι της. Κι όμως με την πρώτη της εξαιρετική ευκαιρία, η Γουέστ Χαμ ισοφάρισε! Στο 54ο λεπτό ο Μπόουεν έκανε ένα γύρισμα στην περιοχή, ο Καμίνσκι απέκρουσε, αλλά ο Γουόρντ – Πράους πήρε το «ριμπάουντ» για το 1-1. Αυτό το γκολ άλλαξε τις ισορροπίες στο ματς, τα «σφυριά» ανέβασαν ταχύτητα, έφταναν συνεχώς στην περιοχή της Λούτον, ο Αντόνιο είδε τον Καμίνσκι να του αρνείται με εντυπωσιακή απόκρουση το γκολ σε κεφαλιά και ξαφνικά οι γηπεδούχοι παρουσίαζαν άλλο πρόσωπο. Και κατάφεραν στο 65ο λεπτό με εκπληκτικό μονοκόματο αριστερό σουτ του Σούτσεκ από τα όρια της περιοχής να φτάσουν στην ανατροπή και το 2-1.

Όλα τελείωσαν για τη Λούτον στο 77ο λεπτό με το πρώτο γκολ του νεαρού Έρθι στη δεύτερη συμμετοχή του στην Πρέμιερ Λιγκ, γράφοντας το 3-1 από το «σερβίρισμα» του Κούντους που «ζάλισε» τους αντίπαλους αμυντικούς από δεξιά. Πλέον, ακόμα κι αν η Φόρεστ χάσει στα δυο τελευταία της παιχνίδια, το γεγονός πως η διαφορά τερμάτων αυτή τη στιγμή είναι στο -18 έναντι του -31 της Λούτον, οδηγεί το σύνολο του Έντουαρντς στη δεύτερη κατηγορία. 

Τότεναμ – Μπέρνλι 2-1

Η Μπέρνλι γνώριζε πριν από την έναρξη της αναμέτρησης πως οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη, θα την ανάγκαζε να γίνει η δεύτερη που θ' αποχαιρετούσε τη μεγάλη κατηγορία. Και η αλήθεια είναι ότι το σύνολο του Κομπανί προσπάθησε να βγάλει ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο του Tottenham Hotspur Stadium. Και μάλιστα προηγήθηκε με τον Μπρουν – Λάρσεν που βρέθηκε στο σωστό σημείο εντός περιοχής, τη στιγμή στιγμή για να κάνει το 1-0 στο 25ο λεπτό από την ασίστ του Μπέργκε.

Τα «σπιρούνια» θα έβρισκαν τρόπο ν' απαντήσουν, έχοντας εκμεταλλευτεί φυσικά ένα από τα μεγάλα προβλήματα που εμφάνισε μέσα στη σεζόν η Μπέρνλι. Με τον Κομπανί ν' απορεί με τους ποδοσφαιριστές του, ο Πέδρο Πόρο από δεξιά κουβάλησε την μπάλα για αρκετά μέτρα και με δυνατό σουτ στο 32' έκανε το 1-1. Τέτοια λάθη κοιτούσε να εκμεταλλευτεί η Τότεναμ για να τιμωρήσει τους «clarets», αφού εκείνοι έδιναν δικαιώματα με στιγμές που έδειχναν να μη λειτουργούν σωστά.

Οι παίκτες του Ποστέκογλου πίεζαν για το θετικό αποτέλεσμα και παρά τη μετριότατη εικόνα, η λύτρωση ήρθε από τον στόπερ! Τον Μίκι Φαν ντε Φεν! Έχοντας παραμείνει μπροστά στο 83', άλλαξε όλη τη θέση του σώματός του για να σουτάρει με το αριστερό από το ημικύκλιο της περιοχής και να γράψει το 2-1 για τα «σπιρούνια» που πανηγύρισαν τη νίκη και έριξαν την Μπέρνλι στην Championship.

Νιούκαστλ – Μπράιτον 1-1

Οι «καρακάξες» όσο μπορούν θέλουν να κυνηγήσουν την ευρωπαϊκή συμμετοχή για την επόμενη σεζόν, γνωρίζοντας πως παραμονεύει και η Τσέλσι και πως η Γιουνάιτεντ έχει και τη δυνατότητα να το πετύχει αυτό μέσα από τον τελικό του Κυπέλλου. Οι «γλάροι» αιφνιδίασαν τους γηπεδούχους στο St. James' Park όταν στο 18ο λεπτό ο Φέλτμαν που βρισκόταν στην περιοχή για την εκτέλεση ενός κόρνερ έβαλε μπροστά το σύνολο του Ντε Τζέρμπι με 1-0.

Μάλιστα, αν και δυο παίκτες της Νιούκαστλ βρίσκονταν πάνω στη γραμμή, δεν κατάφεραν να σταματήσουν την μπάλα. Οι «καρακάξες» κατάφεραν ν' αντιδράσουν και να βρουν το γκολ της ισοφάρισης δευτερόλεπτα πριν την ανάπαυλα. Στο 45'+5' ο Γκόρντον άφησε από αριστερά στον Άντερσον κι αυτός μοίρασε στον αμαρκάριστο Λόνγκσταφ για το εύκολο πλασέ και το 1-1.

Το παιχνίδι άργησε ν' αποκτήσει παλμό στο δεύτερο ημίχρονο και η Νιούκαστλ στο 86' άκουσε τον VAR να υποδεικνύει τον Αλμιρόν σε θέση οφσάιντ με αποτέλεσμα να μη μετρήσει το γκολ του Γκόρντον για την ανατροπή. Και κάπως έτσι διατηρήθηκε το 1-1 που μόνο καλό δεν θεωρείται για την προσπάθεια της ομάδας του Χάου να βρει ευρωπαϊκό «εισιτήριο».

Γουλβς – Κρίσταλ Πάλας 1-3

Η φοβερή και τρομερή Πάλας με τη φόρα από την τεσσάρα επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδειξε και πάλι πως θα πρέπει να περιμένουμε πολύ ωραία πράγματα από εκείνη μόλις ο Γκλάσνερ κάνει και την πρώτη του καλοκαιρινή προετοιμασία με την ομάδα. Οι «αετοί» με τον νέο κόουτς κάνουν μονάχα... υψηλές πτήσεις και το απέδειξαν και στο «Μολινό» με δυο πανέμορφα και ταχύτατα γκολ.

Στο 26ο λεπτό ο Ολίσε με φοβερό αριστερό σουτ από τα όρια της περιοχής άνοιξε το σκορ, ενώ, στο 28', ο σκόρερ του πρώτου τέρματος βρήκε με τρομερή πάσα τον Κλάιν, εκείνος με το εναέριο βολέ πέτυχε το δοκάρι και στην επαναφορά ο Ματετά έκανε το 2-0. Η Γουλβς θα μπορούσε να έχει ξαναμπεί στο ματς, αλλά η κεφαλιά του Ντόχερτι λίγο πριν την ανάπαυλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Οι «λύκοι» τελικά βρήκαν γκολ για να κάνουν ενδιαφέρουσα την αναμέτρηση, με τον Κούνια στο 65ο λεπτό να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από ωραίο Passing – game, ωστόσο, χρειάστηκε κάτι περισσότερο από ένα λεπτό για την επιβεβαίωση του 2-1, μέχρι ο VAR να ελέγξει την τοποθέτηση του Χι – Τσαν στη φάση. Επειδή, όμως, αυτή η Πάλας έχει μάθει πια ν' αντιδρά και σε τέτοιες καταστάσεις για να εξασφαλίζει τη νίκη, το έκανε στο 73ο λεπτό με τον Έζε που τρύπωσε ανάμεσα στα στόπερ για να πάρει την κάθετη του Ολίσε και να γράψει το 3-1.

Έβερτον – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 1-0

Είχε εξασφαλίσει την παραμονή της στην Premier League σε κάθε περίπτωση η Έβερτον, ενώ δεδομένη ήταν και η επιστροφή της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στην Championship.

Ήταν πλήρως αδιάφορη η συνάντηση μεταξύ των δύο ομάδων, στην 37η αγωνιστική της Premier League, αλλά τα «ζαχαρωτά» κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο, με συνέπεια να φτάσουν τους 40 βαθμούς.

Απειλούσε η Έβερτον εξαρχής, είχε μεγάλη ευκαιρία ο Κάλβερτ Λιούιν, αλλά αυτός ήταν που «έφτιαξε» το γκολ του Ντουκουρέ, με τη συμπλήρωση μισής ώρας. Προσπέρασε τον Φοντέρινγχαμ, γύρισε εξαιρετικά την μπάλα και ο τελευταίος σκόραρε, για το 1-0 της Έβερτον.

Από εκεί και πέρα, το σύνολο του Σον Ντάις απλώς υπερασπίστηκε το προβάδισμά του, ενώ η Σέφιλντ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με μόλις μία τελική προσπάθεια. Γνώρισε την 5η διαδοχική της ήττα εκτός έδρας και δέχθηκε γκολ για 101η φορά στη σεζόν, σε επίπεδο πρωταθλήματος!

Μπόρνμουθ – Μπρέντφορντ 1-2

Επίσης ένα παιχνίδι δίχως ιδιαίτερο βαθμολογικό κίνητρο, αλλά το σημαντικότερο όλων είναι πως πρόκειται για την συνάντηση με δύο διαιτητικές αποφάσεις, που «σήκωσαν» αρκετά μεγάλη συζήτηση και ένα εντυπωσιακό τελευταίο δεκάλεπτο.

Ένα γκολ, ένα πέναλτι, τίποτα δεν καταλογίστηκε και το 2-1 ανάμεσα στην Μπόρνμουθ και την Μπρέντφορντ, υπέρ των «μελισσών» στο «Βιτάλιτι» είναι γεγονός.

Στην πρώτη περίπτωση, ο Σολάνκε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 30΄, αλλά είχε χρησιμοποιήσει το χέρι του στο ξεκίνημα.

Στη δεύτερη, ο Ιβάν Τόνεϊ κέρδισε πέναλτι στο 73’, αλλά η επαφή του με τον αμυντικό της Μπόρνμουθ κρίθηκε εν τέλει, ελάχιστη. Πήρε πίσω το σφύριγμα ο διαιτητής και έκτοτε ακολούθησε… χαμός.

Ο Εμπουεμό άνοιξε το σκορ στο 97’, ο Σολάνκε ισοφάρισε τρία λεπτά μετά και ο Γουϊσά με υπέροχο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-1, στο 95’!

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0