Football Talk

«Οι Ιταλοί... ξανάρχονται»: Πώς η Αταλάντα ίσως στείλει και τη Ρόμα στο Champions League!

«Οι Ιταλοί... ξανάρχονται»: Πώς η Αταλάντα ίσως στείλει και τη Ρόμα στο Champions League!
Η κατάκτηση του Europa League από την Αταλάντα, έφερε στο προσκήνιο ένα σενάριο, αρκετά πιθανό, που θα δώσει έξι εισιτήρια στη Serie A, για το Champions League της νέας σεζόν!
Το Μπέργκαμο θυμίζει μεθυσμένη πολιτεία. Η Αταλάντα σκόρπισε την Μπάγερ Λεβερκούζεν και το αήττητο 51 αγώνων, κατακτώντας με επιβλητικό τρόπο το Europa League (22/05, 3-0).

Μία ακόμα απόδειξη, μετά τις επιτυχίες της Ρόμα και την παρουσία της Ίντερ, στον περσινό τελικό του Champions League, πως το ιταλικό ποδόσφαιρο «επιστρέφει». Κάτι που εκτός από μεταφορικά, ίσως γίνει αντιληπτό και στην πράξη!

Συγκεκριμένα, υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να πάρουν έξι ιταλικοί σύλλογοι, ένα εισιτήριο για το Champions League της νέας σεζόν! Πώς θα γίνει αυτό;

Αν η Αταλάντα τερματίσει στην 5η θέση της Serie A, τότε το έξτρα εισιτήριο που έχει εξασφαλίσει η Ιταλία, λόγω της πορείας των ομάδων της στις φετινές διοργανώσεις της UEFA, θα πάει στην έκτη Ρόμα!

Κι αυτό, γιατί οι «μπεργκαμάσκι» εξασφάλισαν πως θα βρίσκονται στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, μέσω της κατάκτησης του Europa League.

Προς το παρόν, η Αταλάντα βρίσκεται στην 5η θέση, στο -2 από τη Γιουβέντους, με το σύνολο του Γκασπερίνι να έχει παίξει, όμως, ένα ματς λιγότερο. Της απομένει ένα με την Τορίνο (26/05), εντός έδρας, και το εξ αναβολής με τη Φιορεντίνα (02/06), ξανά στο Μπέργκαμο. Από την άλλη, η Γιουβέντους έχει να αντιμετωπίσει τη Μόντσα (25/05), επίσης εντός έδρας.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0