Football Talk

Ποιο αήττητο; Ο Λούκμαν «έσβησε» τη Λεβερκούζεν με χατ-τρικ και έστειλε το Europa League στην Αταλάντα! (video)

Ποιο αήττητο; Ο Λούκμαν «έσβησε» τη Λεβερκούζεν με χατ-τρικ και έστειλε το Europa League στην Αταλάντα! (video)

«Μυθικός» Λούκμαν, τα έκανε όλα… μόνος του και με ένα ασύλληπτο χατ-τρικ, έριξε στο… καναβάτσο την Μπάγερ Λεβερκούζεν! Η Αταλάντα επικράτησε στον τελικό με 3-0 (22/05) και έτσι, κατέκτησε το Europa League!

Το ήθελε και το πήρε! Ο Αντεμόλα Λούκμαν ήταν εκπληκτικός, ασταμάτητος, πέτυχε χατ-τρικ και χάρισε στην Αταλάντα το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία της!

Οι «μπεργκαμάσκι» ουσιαστικά… εξαφάνισαν την Μπάγερ Λεβερκούζεν από τον αγωνιστικό χώρο, κυριάρχησαν απόλυτα και με ένα άνετο 3-0, με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Νιγηριανό, έφτασαν στην κατάκτηση του Europa League!

Αυτή ήταν και η πρώτη ήττα της γερμανικής ομάδας στη σεζόν, αλλά έμελλε να της στερήσει και ένα τρόπαιο. Ένα σερί που συνολικά, έφτασε στα 51 διαδοχικά αήττητα παιχνίδια.

Η Αταλάντα ευτύχησε να βρει από νωρίς το γκολ, που απομάκρυνε το όποιο άγχος από τα πόδια των παικτών της. Στο 12’ ο Ζαπακόστα γύρισε από δεξιά την μπάλα στην περιοχή της Λεβερκούζεν, ο Παλάσιος δεν μπόρεσε να απομακρύνει και Λούκμαν με ένα ωραίο σουτ, έγραψε το 1-0.

Αυτό έδωσε… φτερά στα πόδια των Ιταλών. Συνέχιζαν να πιέζουν ψηλά και στο 26ο λεπτό, οι προσπάθειές τους ανταμείφθηκαν. Με τον Λούκμαν και πάλι, οι «μπεργκαμάσκι» έφτασαν σε δεύτερο τέρμα, με τον Νιγηριανό να αδειάζει τον Τσάκα και να πλασάρει ιδανικά εκτός περιοχής για το 2-0!

Στο 34’, ήταν η ώρα της γερμανικής ομάδας να απειλήσει. Ο Γκριμάλντο βγήκε σε τετ-α-τετ, τσίμπησε την μπάλα, αλλά είδε τον Μούσο να μπλοκάρει.

Στο δεύτερο μέρος, οι παίκτες του Τσάμπι Αλόνσο έψαξαν ένα γρήγορο γκολ, που θα τους έβαζε στο παιχνίδι, ωστόσο η Αταλάντα είχε κλείσει καλά τους χώρους. Στο 59’, ο Φριμπόνγκ λίγο έλειψε να το καταφέρει, αλλά δεν το κατάφερε προ κενής εστίας, έπειτα από σουτ που έκανε ο Αντλί και έδιωξε ο Μούσα.

Στο 75’ όμως, ο Λούκμαν θα χτυπούσε ξανά! Απέναντι στον Ταπσόντα, δεν δίστασε να σουτάρει πατώντας στην περιοχή, για να φτάσει σε χατ-τρικ και να στείλει οριστικά το τρόπαιο στην Αταλάντα!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αταλάντα (Γκασπερίνι): Μούσο, Τζιμσίτι, Χίεν, Κολάσινατς (46' Σκαλβίνι), Τζαπακόστα (84' Χάτεμπουρ), Έντερσον, Κοπμάινερς, Ρουτζέρι (90+2' Τολόι), Ντε Κετελάρε (57' Πάσαλιτς), Λούκμαν, Σκαμάκα (84' Τουρέ)

Μπάγερ Λεβερκούζεν (Αλόνσο): Κόβαρ, Στάνισιτς (46' Μπονιφάς), Τα, Ταπσόμπα, Φριμπόνγκ (81' Τέλα), Τζάκα, Παλάσιος (68' Άντριχ), Ιντσάπιε, Βιρτς (81 Σικ), Γκριμάλντο (68' Χλόζεκ), Αντλί

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0