Football Talk

Αν θες να γράψεις ιστορία, καν’ το σε τελικό: Ο Λούκμαν και οι άλλοι… τέσσερις με χατ-τρικ σε τελικό των Κυπέλλων Ευρώπης! (video)

Αν θες να γράψεις ιστορία, καν’ το σε τελικό: Ο Λούκμαν και οι άλλοι… τέσσερις με χατ-τρικ σε τελικό των Κυπέλλων Ευρώπης! (video)

«Εξαφάνισε» μόνος του τη Λεβερκούζεν και χάρισε το Europa League στην Αταλάντα! Ο Αντεμόλα Λούκμαν πέτυχε χατ-τρικ, αλλά δεν είναι ο πρώτος που φτάνει σε αυτό το κατόρθωμα, σε έναν τελικό των διοργανώσεων της UEFA!

Ένα Europa League που θα φέρει σίγουρα το όνομά του! Ο Αντεμόλα Λούκμαν πέτυχε και τα τρία γκολ της Αταλάντα, στον τελικό με την Μπάγερ Λεβερκούζεν (22/05, 3-0), για να δώσει την κούπα της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης στην ομάδα από το Μπέργκαμο!  

Αυτό μάλιστα, αποτέλεσε και το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία των «μπεργκαμάσκι», ωστόσο το παιχνίδι ήταν ιστορικό και για έναν ακόμα λόγο.

Με τα τρία τέρματα που σημείωσε, ο Νιγηριανός έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που φτάνει σε χατ-τρικ σε τελικό μιας διοργάνωσης της UEFA, από το μακρινό 1975!

Τότε, ο Γιουπ Χάινκες είχε βρει δίχτυα σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις με τη φανέλα της Γκλάντμπαχ, στον δεύτερο τελικό του Κυπέλλου UEFA, με αντίπαλο την Τβέντε.

Παράλληλα, όμως, αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν ακόμα τρεις ποδοσφαιριστές που το έχουν καταφέρει. Όλοι σε τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και ο ένας, σε δύο ξεχωριστές αναμετρήσεις!

Η πρώτη φορά εντοπίζεται πίσω στο 1960, στον τελικό της Ρεάλ Μαδρίτης με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, όπου η «Βασίλισσα» είχε επικρατήσει με 7-3. Μάλιστα, στην εν λόγω αναμέτρηση, δύο παίκτες είχαν σημειώσει όλα τα γκολ των Μαδριλένων και συμπεριλαμβάνονται έτσι στη λίστα!

Ο Ντι Στέφανο είχε σταματήσει στα τρία τέρματα, ενώ ο Φέρεντς Πούσκας πήγε ένα βήμα… παραπέρα, φτάνοντας σε καρέ!

Μάλιστα, ο Ούγγρος το είχε πετύχει και πάλι, δύο χρόνια αργότερα! Μπορεί η Ρεάλ να έχασε τότε το τρόπαιο από την Μπενφίκα, καθώς ηττήθηκε με 5-3, ωστόσο ο ίδιος, σκόραρε και τα τρία γκολ της ομάδας του!

Έπειτα, μεταφερόμαστε στο 1969, για τον τελικό μεταξύ της Μίλαν και του Άγιαξ. Οι «ροσονέρι» είχαν επικρατήσει με το άνετο 4-1, με τον Πιερίνο Πράτι να βρίσκει τα αντίπαλα δίχτυα, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις και να συμπληρώνει τη λίστα με τους ποδοσφαιριστές που έχουν πετύχει χατ-τρικ σε τελικό των Κυπέλλων Ευρώπης!

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0