Football Talk

Άρσεναλ – Τότεναμ 3-1: Θρίαμβος των «κανονιέρηδων» στο ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου – Έγραψε ιστορία ο Κέιν! (video)

Άρσεναλ – Τότεναμ 3-1: Θρίαμβος των «κανονιέρηδων» στο ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου – Έγραψε ιστορία ο Κέιν! (video)

Η Άρσεναλ ήταν, πανηγυρικά, η νικήτρια του ντέρμπι στο Βόρειο Λονδίνο απέναντι στην Τότεναμ με σκορ 3-1 και για ακόμα μια αγωνιστική θα παραμείνει στην κορυφή της Premier League. Παράλληλα, ο Κέιν «έγραψε ιστορία» με το γκολ που πέτυχε.

Ντέρμπι… με τα όλα του ήταν η αναμέτρηση ανάμεσα σε Άρσεναλ και Τότεναμ στο Έμιρεϊτς. Γκολ, αποβολή, πέναλτι, συγκινήσεις. Όλα τα περιλάμβανε το 90λεπτο, που στο τέλος βρήκε νικητές τους «κανονιέρηδες».

Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα έπαιξε κατά διαστήματα εκπληκτικό ποδόσφαιρο και έφτασε στη νίκη με 3-1 σκορ. Η έκβαση της αναμέτρησης βέβαια φάνηκε από νωρίς, με τους γηπεδούχους να «σφυροκοπούν» την εστία του Γιορίς και το γκολ να έρχεται μετά από 20’ αγώνα.

Συγκεκριμένα, μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας από τους παίκτες της Άρσεναλ, ο Τόμας Πάρτεϊ βρήκε λίγο χώρο έξω από την περιοχή και με ένα φανταστικό σουτ, «εκτέλεσε» τον Γάλλο γκολκίπερ.

Στη συνέχεια, οι «κανονιέρηδες» είχαν ευκαιρίες για δεύτερο γκολ, με κύριους εκφραστές τους Ζεσούς και Σακά, όμως η Τότεναμ ήταν αυτή που «μίλησε».

Στο 30’ ο Ριτσάρλισον έκλεψε ωραία την μπάλα από τον Ζιντσένκο μέσα στην περιοχή και προτού σουτάρει, ανατράπηκε από τον Γκάμπριελ. Ο Κέιν φυσικά ανέλαβε την εκτέλεση και δεν είχε πρόβλημα να φέρει ξανά το ματς σε ισορροπία.

Αυτό μάλιστα ήταν ένα ιστορικής σημασίας γκολ για τον Άγγλο επιθετικό, ο οποίος έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που φτάνει τα 100 εκτός έδρας γκολ στην Premier League! Παράλληλα, ξεπέρασε τον Τιερί Ανρί όσον αφορά τα γκολ σε ντέρμπι Βορείου Λονδίνου. Οι δύο τους είχαν από 43 πριν το παιχνίδι, αλλά πλέον ο Κέιν πέτυχε το 44ο και βρίσκεται στη κορυφή της λίστας όλων των εποχών.

 

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, η Τότεναμ θα μπορούσε να είχε πετύχει και δεύτερο γκολ, αλλά ο Ράμσντεϊλ δήλωσε «παρών» όποτε χρειάστηκε. Έτσι το 1-1 έμεινε ως την ανάπαυλα.

Η επιστροφή των ομάδων από τα αποδυτήρια συνδυάστηκε με γκολ. Η Άρσεναλ ανέκτησε εκ νέου το προβάδισμα, με «ευγενική χορηγία» του Γιορίς. Ο Γάλλος αρχικά απέκρουσε ένα σουτ του Σάκα στο 48’, αλλά στη συνέχεια δεν κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα, με αποτέλεσμα ο Γκάμπριελ Ζεσούς που… παραμόνευε να την στείλει στα δίχτυα.

Τα πράγματα έγινα ακόμα χειρότερα για την Τότεναμ στο 62’, όταν ο Έμερσον Ρόγιαλ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για ένα άσχημο μαρκάρισμα στον Γκάμπριελ Μαρτινέλι. Η Άρσεναλ φυσικά εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική υπεροχή και στο 67’ πήρε «αέρα» δύο τερμάτων στο σκορ. Ο Τσάκα συνδυάστηκε πολύ ωραία με ΠάρτεϊΜαρτινέλι και με ένα δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, ο Ελβετός έγραψε το 3-1!

Στο υπόλοιπο του ματς, η Τότεναμ δεν κατόρθωσε να απειλήσει αισθητά τον Ράμσντεϊλ, ο Αρτέτα πραγματοποίησε αλλαγές «συντήρησης» και το σφύριγμα της λήξης κρατά τους «κανονιέρηδες» για ακόμα μια αγωνιστική στην κορυφή.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ (Μ. Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Γουάιτ (89' Τομιγιάσου), Γκάμπριελ, Σαλιμπά, Ζιντσένκο (73' Τίρνι), Πάρτεϊ (73' Λοκόνγκα), Τσάκα, Σάκα, Μαρτινέλι, Όντεγκααρντ (80' Φάμπιο Βιέιρα), Ζεσούς (80' Ενκέτια) 

Τότεναμ (Α. Κόντε): Γιορίς, Ρομέρο, Ντάιερ, Λενγκλέ (71' Σάντσες), Έμερσον Ρόγιαλ, Χόιμπιεργκ (75' Σκιπ), Μπεντανκούρ, Πέρισιτς (71' Μπισουμά), Ριτσάρλισον (71' Σεσενιό), Σον (71' Ντόχερτι), Κέιν

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0