Football Talk

Αμπράμοβιτς: «Δεν θα έχω κέρδος από την πώληση, τα έσοδα θα πάνε σε φιλανθρωπικά ιδρύματα»!

Αμπράμοβιτς: «Δεν θα έχω κέρδος από την πώληση, τα έσοδα θα πάνε σε φιλανθρωπικά ιδρύματα»!

Το τελευταίο διάστημα έχουν ακουστεί πολλά αναφορικά με τις επιδιώξεις του Ρόμαν Αμπράμοβιτς σχετικά με την πώληση της Τσέλσι και για τον λόγο αυτό, η εταιρεία που τον εκπροσωπεί, θέλησε να τοποθετηθεί και να διευκρινίσει πού θα πάνε τα έσοδα που θα προκύψουν από την πώληση της ομάδας.

Μπορεί ο Μπόελι να βρίσκεται ένα βήμα πριν από την αγορά της Τσέλσι, έναντι τριών εκατομμυρίων λιρών, όμως αρκετά είναι τα δημοσιεύματα που λένε ότι ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς σκοπεύει να ζητήσει ακόμη περισσότερα χρήματα, για να έχει κέρδος.

Για τον λόγο αυτό, η εταιρεία που τον εκπροσωπεί θέλησε να τοποθετηθεί, αναπαράγοντας τον λόγο του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, με την Τσέλσι να το δημοσιοποιεί.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του τέως, ισχυρού άνδρα των «μπλε»:

«Μετά από εικασίες στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με την πώληση της Τσέλσι, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα σημεία...

Πρώτον, οι προθέσεις του κ. Αμπράμοβιτς σε σχέση με τη δωρεά των εσόδων από την πώληση της Τσέλσι σε φιλανθρωπικούς σκοπούς δεν έχουν αλλάξει.

Από την αρχική ανακοίνωση, η ομάδα του κ. Αμπράμοβιτς εντόπισε ανώτερους εκπροσώπους από φορείς των Ηνωμένων Εθνών και μεγάλες παγκόσμιες φιλανθρωπικές οργανώσεις που έχουν επιφορτιστεί με το σχηματισμό ενός Ιδρύματος και τον καθορισμό ενός σχεδίου για τις δραστηριότητές του. Ο κύριος ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας είχε συνομιλίες με κυβερνητικούς εκπροσώπους παρουσιάζοντας τη δομή και τα αρχικά σχέδια.

Ο κ. Αμπράμοβιτς δεν συμμετείχε σε αυτό το έργο και διοικήθηκε ανεξάρτητα από εμπειρογνώμονες με πολυετή πείρα σε ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Δεύτερον, ο κ. Αμπράμοβιτς δεν ζήτησε να του αποπληρωθεί κανένα δάνειο – τέτοιες προτάσεις είναι τελείως ψευδείς – όπως και οι προτάσεις ότι ο κ. Αμπράμοβιτς αύξησε την τιμή της Λέσχης την τελευταία στιγμή. Ως μέρος του στόχου του κ. Abramovich να βρει έναν καλό θεματοφύλακα για την Chelsea FC, ενθάρρυνε, ωστόσο, κάθε πλειοδότη σε όλη αυτή τη διαδικασία να δεσμευτεί να επενδύσει στον σύλλογο - συμπεριλαμβανομένης της Ακαδημίας, της Γυναικείας ομάδας, της απαραίτητης ανάπλασης του σταδίου καθώς και της διατήρησης του έργου του Ιδρύματος Τσέλσι.

Μετά από κυρώσεις και άλλους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στον κ. Αμπράμοβιτς από το Ηνωμένο Βασίλειο από τότε που ανακοίνωσε ότι ο Όμιλος θα πουληθεί, το δάνειο υπόκειται επίσης σε κυρώσεις της ΕΕ, απαιτώντας πρόσθετες εγκρίσεις. Αυτό σημαίνει ότι τα κεφάλαια θα δεσμευτούν και θα υπόκεινται σε νομική διαδικασία που θα διέπεται από τις αρχές. Αυτά τα κονδύλια εξακολουθούν να προορίζονται για το Ίδρυμα. Η κυβέρνηση γνωρίζει αυτούς τους περιορισμούς καθώς και τις νομικές επιπτώσεις.

Για να είμαστε σαφείς, ο κ. Αμπράμοβιτς δεν έχει πρόσβαση ή έλεγχο σε αυτά τα κεφάλαια και δεν θα έχει πρόσβαση ή έλεγχο σε αυτά τα κεφάλαια μετά την πώληση. Παρά τις μεταβαλλόμενες συνθήκες από την αρχική του ανακοίνωση – παραμένει αφοσιωμένος στην εύρεση ενός καλού θεματοφύλακα για την Τσέλσι και να διασφαλίσει ότι τα έσοδα θα πάνε για καλούς σκοπούς.»

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0