Football Talk

Βιγιαρεάλ – Λίβερπουλ 2-3: Από την κόλαση του πρώτου ημιχρόνου στον… τελικό του Champions League οι «κόκκινοι» (video)

Βιγιαρεάλ – Λίβερπουλ 2-3: Από την κόλαση του πρώτου ημιχρόνου στον… τελικό του Champions League οι «κόκκινοι» (video)

Στον τελικό του Champions League η Λίβερπουλ! Οι «κόκκινοι» παρουσίασαν δύο διαφορετικά πρόσωπα σε κάθε ημίχρονο και παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ 2-0, δίνοντας ελπίδες στην Βιγιαρεάλ, τελικά ανέτρεψαν την κατάσταση και επικράτησαν με 3-2.

Έκλεισε θέση στον τελικό του Παρισιού η Λίβερπουλ. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ τα χρειάστηκε για ένα ημίχρονο, αφού είδε τη Βιγιαρεάλ να ισοφαρίζει τη σειρά, αλλά με την σωστή καθοδήγηση του Γερμανού, οι «κόκκινοι» ανέτρεψαν το σκορ.

Ονειρικό ήταν το πρώτο ημίχρονο για τους παίκτες του Ουνάι Έμερι. Το «κίτρινο υποβρύχιο» πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό στο ματς, σκοράροντας μόλις στο 4ο λεπτό με τον Μπουλαγιέ Ντιά. Ο Εστουπινιάν σέντραρε από τα αριστερά, ο Καπού γύρισε την μπάλα στο πέναλτι, εκεί όπου ο Ντιά ανενόχλητος έστειλε την μπάλα στην κενή εστία για το 1-0.

 

Οι Ισπανοί είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, αφού Λίβερπουλ δεν υπήρχε στο χορτάρι και στο 41’ βρήκαν και δεύτερο γκολ. Ο Καπού ήταν και πάλι ο δημιουργός, καθώς σέντραρε από τα δεξιά για τον Κοκλέν, ο οποίος νίκησε στον αέρα τον Αλεξάντερ-Άρνολντ και με καρφωτή κεφαλιά, άφησε άγαλμα τον Άλισον για το 2-0.

 

Το όνειρο όμως μετατράπηκε γρήγορα σε εφιάλτη για τους Ισπανούς. Η Λίβερπουλ αξιοποίησε την ανάπαυλα, με τους ποδοσφαιριστές της να επιστρέφουν στον αγωνιστικό χώρο εμφανώς πιο συγκεντρωμένοι. Στο 62’ ο Φαμπίνιο επανάφερε σε θέση ισχύος τους «κόκκινους» μειώνοντας σε 2-1, για να ακολουθήσει ακόμα ένα τέρμα από τον Λουίζ Ντίαζ πέντε λεπτά αργότερα.

 

Με την καρδιά να έχει επιστρέψει στη θέση της, οι Άγγλοι έφτασαν και σε τρίτο τέρμα, με τον Σαντιό Μανέ να προλαβαίνει τον Ρούλι σε έξοδο και να πλασάρει σε κενό τέρμα στο 74’. Με τον εκνευρισμό και την απογοήτευση να κυριαρχεί στις τάξεις της Βιγιαρεάλ, ο Καπού δέχθηκε δεύτερη κίτρινή κάρτα στο 85’, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες.

Βιγιαρεάλ (Ο. Έμερι): Ρούλι, Αλμπιόλ (79’ Οριέ), Πάου Τόρες, Φόιθ, Εστουπινιάν (79’ Τριγκέρος), Παρέχο, Καπού, Κοκλέν (68’ Πεντράθα), Λο Σέλσο, Ντιά (79’ Αλκαθέρ), Μορένο (68’ Τσουκουέζε)

Λίβερπουλ (Γ. Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (80’ Τσιμίκας), Φαμπίνιο (84’ Μίλνερ), Κεϊτά (80’ Χέντερσον), Τιάγκο (80’ Τζόουνς), Ζότα (46’ Ντίαζ), Σαλάχ, Μανέ

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0