Football Talk

Λέστερ - Ρόμα 1-1: Η συνταγή Μουρίνιο... πέτυχε και όλα μένουν «ανοιχτά» για τη ρεβάνς! (video)

Λέστερ - Ρόμα 1-1: Η συνταγή Μουρίνιο... πέτυχε και όλα μένουν «ανοιχτά» για τη ρεβάνς! (video)

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε ο πρώτος ημιτελικός της σειράς στο Europa Conference League ανάμεσα σε Λέστερ και Ρόμα, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1.

Αποστολή... εξετελέσθη για την Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο, αφού οι «τζιαλορόσι» έφυγαν από το Κινγκ Πάουερ χωρίς να ηττηθούν και έτσι έχουν αποκτήσει ένα μικρό πλεονέκτημα ενόψει της ρεβάνς του Ολίμπικο. Η Λέστερ παρότι είχε το πάνω χέρι στον αγώνα, δεν κατάφερε να κερδίσει, αφού οι Ρωμαίοι ήταν καλά στημένοι στο χορτάρι και ο Ρούι Πατρίτσιο ήταν σε εξαιρετική βραδιά.

Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο τα πρώτα 45 λεπτά, ωστόσο αυτό δεν αποτυπώθηκε στον πίνακα του σκορ. Οι «αλεπούδες» δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν, με την Ρόμα αντιθέτως να βρίσκει δίχτυα στην πρώτη αξιόλογη φάση της στον αγώνα. Συγκεκριμένα, στο 15’, ο ακραίος χαφ των Ρωμαίων, Ζαλέφκσι, εκμεταλλεύτηκε το χώρο που του έδωσαν οι αμυντικοί των γηπεδούχων και στο κατάλληλο τάιμινγκ έβγαλε κάθετη πάσα για τον Πελεγκρίνι, ο οποίος πλάσαρε υποδειγματικά τον Σμάιχελ για το 1-0, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Η Ρόμα είχε κατέβει στον αγωνιστικό χώρο σαφώς με συνταγή... Μουρίνιο, αφού προσπαθούσε με σφιχτή άμυνα να διαφυλάξει το υπέρ της 1-0 και ως το 67ο λεπτό, το πλάνο πήγαινε εξαιρετικά. Ωστόσο, η αλλαγή του Μπρένταν Ρότζερς, ο Χάρβι Μπαρνς, βοήθησε ώστε οι «αλεπούδες» να αποκτήσουν ενέργεια. Ο Άγγλος εξτρέμ πέντε λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, έδωσε την ασίστ στον Αντεμόλα Λούκμαν για το 1-1. Από εκείνο το σημείο και μετά αμφότερες οι ομάδες είχαν μεγάλες ευκαιρίες για ένα νικητήριο γκολ, όμως τόσο ο Σμάιχελ, όσο και ο Ρούι Πατρίτσιο αρνήθηκαν την παραβίαση της εστίας τους.

Έτσι το 1-1 αφήνει ανοικτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς της Ρώμης, με το νικητή της σειράς να παίρνει εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης στα Τίρανα, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Φέγενορντ - Μαρσέιγ, με του Ολλανδούς να έχουν το προβάδισμα.

 

Λέστερ (Μπ. Ρότζερς): Σμάιχελ, Περέιρα, Έβανς, Φοφανά, Καστάνιε (21’ Τζάστιν), Τίλεμανς, Μάντισον, Ντιούσμπερι-Χολ, Ολμπράιτον (61’ Μπαρνς), Λούκμαν (83’ Πέρες), Βάρντι (61’ Ιχεανάτσο)

Ρόμα (Ζ. Μουρίνιο): Πατρίτσιο, Ιμπάνιεζ, Σμόλινγκ, Μαντσίνι, Κάρσντροπ, Μικιταριάν (57’ Βερετού), Κριστάντε, Πελεγκρίνι (84’ Αφένα-Γκιαν), Ζαλέβσκι (84’ Βίνια), Ζανιόλο (69’ Ολιβέιρα), Έιμπραχαμ

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0