Football Talk

Γουέστ Χαμ: Απέκλεισε την ομάδα που ξέρει να κατακτά το Europa League και έχει δικαίωμα στο όνειρο!

Γουέστ Χαμ: Απέκλεισε την ομάδα που ξέρει να κατακτά το Europa League και έχει δικαίωμα στο όνειρο!

Μία Γουέστ Χαμ βγαλμένη από την φαντασία του κάθε φίλου της σε οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη, έκανε την εμφάνισή της στην ρεβάνς του Europa League απέναντι στην Σεβίλλη, με τα «σφυριά» να πετούν εκτός θεσμού την ομάδα που το έχει πάρει με κάθε τρόπο… Γιατί λοιπόν να μην έχουν δικαίωμα στο όνειρο;

Ο Ντέιβιντ Μόγιες δήλωνε πριν από την ρεβάνς του 1-0 της Ισπανίας με την Σεβίλλη, πως η ομάδα του διαθέτει ό,τι χρειάζεται για να φτάσει σε μία επική ανατροπή. Να ανατρέψει το προβάδισμα των Σεβιγιάννων και να είναι αυτή που θα πάρει την πρόκριση στους «8» του Europa League για πρώτη φορά στον 21ο αιώνα.

Η αμφισβήτηση που υπήρξε μετά τις αισιόδοξες δηλώσεις του ήταν μεγάλη. Ούτως ή άλλως, ομάδες με το βεληνεκές της Γουέστ Χαμ στην Ευρώπη, συνηθίζουν να μην τα καταφέρνουν, με την Λέστερ να αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Premier League, πριν από μία εξαετία.

Παράλληλα, αρκετοί υποστήριζαν πως η 7η θέση που κατέχει στην Αγγλία το σύνολο του Σκωτσέζου, επίσης αποτελεί… ταβάνι. «Δεν έχει το ρόστερ να διαχειριστεί Premier League και Ευρώπη η Γουέστ Χαμ», «θα αποκλειστεί από τη μάστερ σε αυτό τον θεσμό, Σεβίλλη», ήταν πολλά από τα σχόλια που ακούγονταν πριν το ματς στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου.

Σχόλια που διαψεύστηκαν μιάμιησ ώρα αργότερα, όταν τα «σφυριά» απέδειξαν πως και το ρόστερ έχουν και την ψυχή για να προβούν σε μία τόσο μεγάλη ανατροπή. Ο Σούτσεκ ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα, το Λονδίνο «έβραζε» και ο Γιαρμολένκο απέδειξε πως ακόμη και αν το μυαλό του βρίσκεται στην πατρίδα του, σε μία μισάωρη παράταση το σώμα δεν μπορεί να μην παρευρίσκεται στο γήπεδο.

Ο Ουκρανός σκοράρει και με το 2-0 η Γουέστ Χαμ βρίσκεται στην επόμενη φάση του Europa League, έχοντας αποκλείσει την ομάδα που ξέρει καλύτερα από τον κάθε ένα τον τρόπο να κατακτά την διοργάνωση!

Η πρώτη πρόκρισή της μετά το Κύπελλο Κυπελλούχων του 1981 είναι γεγονός, φτάνοντας και πάλι στο ίδιο σημείο, καθώς πριν από 41 χρόνια είχε πάει στα προημιτελικά του θεσμού, αλλά αποκλείστηκε με συνολικό σκορ 4-2 από την Ντιναμό Τιφλίδας.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται, αλλά τώρα ο Μόγιες θέλει να δει την ομάδα του να συνεχίζει! Έχει άλλωστε δικαίωμα στο όνειρο. Γιατί να μην κατακτήσει το Europa League η Γουέστ Χαμ και να γίνει η πρώτη ομάδα μετά την Τσέλσι του 2019 που το πετυχαίνει;

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0