Football Talk

ΑΕΚ: Ο τρόπος για να μην την ξαναπατήσει στη Λεωφόρο και να φύγει νικήτρια από το σπίτι του Παναθηναϊκού

ΑΕΚ: Ο τρόπος για να μην την ξαναπατήσει στη Λεωφόρο και να φύγει νικήτρια από το σπίτι του Παναθηναϊκού
Πρεμιέρα στα πλέι οφ, με την ΑΕΚ να έχει τεράστια βαθμολογική και ψυχολογική ανάγκη να κερδίσει το βράδυ τον Παναθηναϊκό.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Μόλις πριν δυο εβδομάδες η ΑΕΚ πραγματοποίησε μία άθλια εμφάνιση γνωρίζοντας βαριά ήττα από τον Παναθηναϊκό με 3-0. Το τελικό σκορ μάλιστα, γράφτηκε στο 29ο λεπτό! Μία ΑΕΚ ανήμπορη, μία ΑΕΚ χωρίς πλάνο, πάθος και ουσία ηττήθηκε κατά κράτος από τους «πράσινους», οδηγώντας τον Αργύρη Γιαννίκη στην έξοδο.

Απόψε η ΑΕΚ επιστρέφει στη Λεωφόρο. Με τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο στον πάγκο της και την ψυχολογία ανεβασμένη από την επικείμενη μεταγραφή Κριχόβιακ. Ο Πολωνός ωστόσο δεν έχει έρθει ακόμη στην Αθήνα και το βράδυ δεν θα μπορεί να βοηθήσει. Την άλλη Κυριακή και το ματς με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, λογικά, θα είναι εκεί. Όχι όμως απόψε στη Λεωφόρο. Εκεί που θα βρίσκονται οι υπόλοιποι παίκτες της ΑΕΚ και οι οποίοι πρέπει να κάνουν ακριβώς τα αντίθετα απ’ όσα έκαναν πριν 15 ημέρες στο ίδιο γήπεδο…

Εκτός αποστολής είναι οι τιμωρημένοι Βράνιες, Σιμάνσκι, όπως και ο Σάκχοφ, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα ταξίδεψε για να φέρει στην Αθήνα την οικογένειά του, που ήταν στο εμπόλεμο Κίεβο.

Αγωνιστικά, λοιπόν, με τις απουσίες της ξανά, η ΑΕΚ πρέπει να αλλάξει τρόπο παιχνιδιού για να φύγει αλώβητη από τη Λεωφόρο: Καλείται τώρα να έχει «κοντά» τις γραμμές της και να μην δώσει χώρους στον Παναθηναϊκό να χτυπήσει από τα άκρα - ειδικά από την πλευρά του Παλάσιος που είναι σε φουλ φόρμα και είχε δημιουργήσει πολλά προβλήματα στο πρόσφατο παιχνίδι. Ο Μοχαμάντι, ο οποίος δεν είχε ξεκινήσει πριν 15 ημέρες, θα είναι απόψε στη βασική 11άδα και στο αριστερό άκρο της άμυνας, προκειμένου να τον περιορίσει. Γενικά το «σφιχτό» κέντρο, η σωστή αμυντική λειτουργία και η μείωση προσωπικών λαθών, σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότητα μπροστά θα είναι τα «κλειδιά» για να δούμε μία άλλη ΑΕΚ αγωνιστικά κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Στο τέρμα ο Στάνκοβιτς αναμένεται να επιστρέψει στη βασική 11άδα, καθώς είναι πλέον αποστολή μετά από καιρό. Δεξί μπακ ο Μισελέν δείχνει να έχει ένα προβάδισμα έναντι του Ρότα, ενώ στο κέντρο της άμυνας θα βρίσκονται οι Μήτογλου – Τζαβέλλας και ο Μοχαμάντι αριστερά. Στο κέντρο οι Λε Ταλέκ, Σιμόες, Χατζισαφί διεκδικούν τις δυο θέσεις και πάμε μπροστά. Εκεί όπου ο Οφρυδόπουλος έχει δοκιμάσει πολλά πράγματα. Δεδομένη θεωρείται η παρουσία του Αραούχο στην κορυφή της επίθεσης, όμως τις τρεις θέσεις πίσω του διεκδικούν αρκετοί: Γκαρσία, Τσούμπερ, Μάνταλος, Άμραμπατ, αλλά και Τάνκοβιτς, Γέβτιτς έχουν δοκιμαστεί.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0