Football Talk

Europa League: Άντεξε και στην Ιταλία η Λάτσιο – μεγάλο «διπλό» για την Λειψία! (video)

Europa League: Άντεξε και στην Ιταλία η Λάτσιο – μεγάλο «διπλό» για την Λειψία! (video)

Μεγάλη πρόκριση πανηγύρισε στο Ολύμπικο η Πόρτο, η οποία αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, άντεξε απέναντι στην Λάτσιο, παίρνοντας την πρόκριση κόντρα στους Ιταλούς με μία νίκη και μία ισοπαλία (2-2). Την ίδια ώρα, η Λειψία μετουσίωσε αυτή την φορά την υπεροχή της σε γκολ και απέκλεισε την Ρεάλ Σοσιεδάδ (1-3), ενώ η Σεβίλλη, αν και είχε… αυτοκτονικές τάσεις (1-0), συνεχίζει στο Europa League, εξαιτίας του σκορ του πρώτου ματς (3-1).

Μία εξαιρετική Πόρτο έκανε και πάλι την εμφάνισή της απέναντι στην Λάτσιο, με τους «δράκους» να μένουν πίσω στο σκορ, αλλά να βρίσκουν και πάλι απαντήσεις, με πρωταγωνιστή τον Ταρέμι (γκολ και ασίστ, παίρνοντας την πρόκριση με το τελικό 2-2.

Αναλυτικότερα, η αναμέτρηση ξεκίνησε ιδανικά για τους «λατσιάλι», με τον Τσίρο Ιμόμπιλε να εκμεταλλεύεται πλήρως το λάθος των φιλοξενούμενων και να ανοίγει το σκορ για την ομάδα του με πολύ δυνατό σουτ στο 19ο λεπτό.


Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν σε καμία περίπτωση ανάλογη. Ο Ταρέμι ισοφάρισε με πέναλτι 12 λεπτά αργότερα και παρά το γεγονός πως στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι πίεσαν, η Πόρτο ήταν αυτή που σκόραρε κόντρα στην ροή του ματς.


Ο Ταρέμι αυτή την φορά έδωσε την ασίστ και ο έμπειρος Ουρίμπε πέτυχε το δεύτερο γκολ του στο 2021, «κλειδώνοντας» την πρόκριση της ομάδας του, με το 2-2 του Κατάλντι στο 95' να μην επηρεάζει κανέναν!


Την ίδια ώρα, σε ένα από τα πιο ανοιχτά ματς όσον αφορά την πρόκριση, η Λειψία κατάφερε αυτή την φορά να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες της και να αποκλείσει την Ρεάλ Σοσιεδάδ, με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο.

Προηγήθηκε στο 39ο λεπτό, σε μία φάση που είχε ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Ματ Ράιαν. Αυτός υπέπεσε σε πέναλτι, νίκησε από τα «11» βήματα τον Αντρέ Σίλβα, αλλά εν συνεχεία ο Ουρμπάν τον κέρδισε για να ανοίξει το σκορ.


Η Λειψία συνέχισε να πιέζει, ο Αντρέ Σίλβα στο 59ο λεπτό αποδείχθηκε ψυχραιμότερος για το 2-0, αλλά το γκολ του Ζουμπιμέντι στο 67’, έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς.

Ακόμη και έτσι όμως, η Ρεάλ Σοσιεδάδ δεν είχε άλλη τελική εντός εστίας στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Γερμανούς να κάνουν το 3-1 με πέναλτι του Φόρσμπεργκ και η Λειψία να προκρίνεται δίκαια, ούσα καλύτερη σε αμφότερες αναμετρήσεις.

Τέλος, στο ματς της Σεβίλλης με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, οι «σεβιγιάνοι» δεν ήταν το ίδιο σοβαροί με το πρώτο ματς (3-1), αλλά πήραν την πολυπόθητη πρόκριση, εκμεταλλευόμενοι το μαξιλαράκι που οι ίδιοι είχαν δημιουργήσει.

Το πέναλτι-γκολ του Όρσιτς «ξύπνησε» μνήμες από την πρόκριση απέναντι στην Τότεναμ, αλλά η προσπάθεια έμεινε μισή, με την εμπειρία των Ισπανών να καθορίζει και το αποτέλεσμα!

Συνοπτικά τα αποτελέσματα των τριών πρώτων ματς του Europa League:

Λάτσιο – Πόρτο 2-2 (19΄ Ιμόμπιλε, 95' Κατάλντι – 32΄ Ταρέμι, 68’ Ουρίμπε)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Σεβίλλη 1-0 (65΄ Όρσιτς πεν.)

Ρεάλ Σοσιεδάδ – Λειψία 1-3 (67’ Ζουμπιμέντι - 39’ Ουρμπάν, 59’ Αντρέ Σίλβα)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0