Football Talk

Σεβίλλη: Το ευρωπαϊκό της μέλλον δεν βρίσκεται μόνο στα δικά της... πόδια! (video)

Σεβίλλη: Το ευρωπαϊκό της μέλλον δεν βρίσκεται μόνο στα δικά της... πόδια! (video)
Ευρώπη χωρίς Σεβίλλη γίνεται; Κι όμως γίνεται! Οι Ανδαλουσιανοί έχουν συγκεντρώσει μόλις τρεις βαθμούς μετά από τέσσερις αγωνιστικές στο Champions League, ισοφάρισαν αρνητικό ρεκόρ 31 ετών και μία ήττα απέναντι στη Βόλφσμπουργκ θα τους αφήσει σίγουρα εκτός της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και υπό προϋποθέσεις εκτός Ευρώπης.
 
Δύο διοργανώσεις, δύο διαφορετικά πρόσωπα για τη Σεβίλλη της φετινής σεζόν.
 
Το σύνολο του Γιούλιεν Λοπετέγκι διάγει πορεία πρωταθλητισμού εντός των συνόρων, αφού μετά από 13 αγωνιστικές και μόνο μία ήττα από τη Γρανάδα (03/10, 1-0) και βρίσκεται μόλις δύο βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο της La Liga, Ρεάλ Μαδρίτης. Αμφότερες έχουν ένα ματς λιγότερο. 
 
Στην αντίπερα όχθη; Η νωχελική εκκίνηση στο Champions League, με τις τρεις σερί ισοπαλίες και το... κερασάκι στην τέταρτη αγωνιστική των ομίλων: την εντός έδρας ήττα από τη Λιλ (02/11, 2-1).

Οι Ανδαλουσιανοί δεν έπαιξαν με τη φωτιά μόνο επειδή ηττήθηκαν, αλλά επειδή το έπραξαν κόντρα σε μία ομάδα που οι περισσότεροι την είχαν ξεγραμμένη για την πρόκριση στους «16» και την έκαναν από τα πρώτα φαβορί!

Κερδίζει για να... ελπίζει

Η Λιλ βρίσκεται στη 2η θέση, υποδέχεται τη Σάλτσμπουργκ και με νίκη θα κρατάει την πρωτιά του ομίλου στα χέρια της!

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μία νίκη της Σεβίλλης επί της Βόλφσμπουργκ δεν θα είναι αρκετή. Αντιθέτως, θα πρέπει να ταξιδέψει στην Αυστρία στις 8 Δεκεμβρίου, με την «πλάτη» στον τοίχο. Θα αναζητά τη νίκη επί της Σάλτσμπουργκ, ενώ θα είναι με το... ακουστικό στο αυτί, για να μαθαίνει τι συμβαίνει στο εντός έδρας ματς της Βόλφσμπουργκ, η οποία δεν θα πρέπει να επικρατήσει της Λιλ!
Resumen y goles del Sevilla - Lille (1-2), partido de Champions

Με λίγα λόγια, δεν κρατά τη μοίρα στα δικά της χέρια. Η αιτία του... κακού, ίσως είναι η μεγάλη δυσκολία στο σκοράρισμα εκτός συνόρων. Ο μέσος όρος της στη La Liga είναι στα 1,7 γκολ ανά παιχνίδι, ενώ στο Champions League 0,75. Η διαφορά του ενός γκολ από διοργάνωση σε διοργάνωση, προφανώς, είναι χαώδης. 

Εν συντομία, αν η Σεβίλλη είχε ένα γκολ περισσότερο στα τέσσερα ματς που έχει δώσει έως τώρα θα είχε δέκα βαθμούς, όσους είχε και πέρυσι, όταν μπήκε στη διοργάνωση ως κάτοχος του Europa League.Φέτος, έχει περιοριστεί στους τρεις και ισοφάρισε ένα αρνητικό ρεκόρ που είχε θέσει από το 1982 έως το 1990, όταν έμεινε χωρίς νίκη για έξι ευρωπαϊκά παιχνίδια. 

Μένει να φανεί απέναντι στη Βόλφσμπουργκ αν θα το... διευρύνει ή θα το σταματήσει, ξεκινώντας την προσπάθεια για παράταση του φετινού ευρωπαϊκού ονείρου.

Έτσι κι αλλιώς, αν διασώσει έστω το «εισιτήριο» για το Europa League, ως έξι φορές νικήτρια του θεσμού ( στην εποχή του Κυπέλλου UEFA και Europa League) έχει κάθε λόγο να πιστεύει πως έχει το know-how για να το ξανακάνει.
 
Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0