Face to Face

Ο Παναγιώτης Ρέτσος στο BN Sports: «Ο Μεντιλίμπαρ μάς πίστεψε – Μπορούμε να φτάσουμε στην κορυφή!»

Ο Παναγιώτης Ρέτσος στο BN Sports: «Ο Μεντιλίμπαρ μάς πίστεψε – Μπορούμε να φτάσουμε στην κορυφή!»

Η κλεψύδρα… άδειασε! Ο Ολυμπιακός ρίχνεται στη «μάχη» με την Φιορεντίνα (29/05, 22:00) και ο Παναγιώτης Ρέτσος, γεμάτος αυτοπεποίθηση, ξεκαθαρίζει στο BN Sports τι πρέπει να κάνουν οι «ερυθρόλευκοι» για να φτάσουν ως την κορυφή. Οι στιγμές που άλλαξαν τον ρου της φετινής ιστορίας και όσα μετέδωσε στους παίκτες ο Μεντιλίμπαρ, «μέσα» από τα μάτια του Έλληνα αμυντικού.

Σχετικά Άρθρα

Συνέντευξη στον Τάσο Φαραό

«Με ένα όνειρο τρελό», τραγουδούν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού. Ένα σύνθημα που έχει φτάσει πιο κοντά από ποτέ στην υλοποίησή του. Οι Πειραιώτες είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την Φιορεντίνα (29/05, 22:00), στον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας τους, με έναν και μοναδικό στόχο. Να κατακτήσουν το τρόπαιο του Europa Conference League!

Φυσικά, για να συμβεί κάτι τέτοιο, πρέπει να ξεπεράσουν και το τελευταίο εμπόδιο. Τους «βιόλα», που πέρυσι είχαν βρεθεί ξανά σε αυτό το σημείο, χάνοντας την κορυφή από τη Γουέστ Χαμ. Επομένως, η «δίψα» στην ιταλική πλευρά για… εξιλέωση, θεωρείται δεδομένη.

Μία «δίψα», που υπάρχει πάντως και στην «ερυθρόλευκη» πλευρά. Και αυτό, διότι είναι μία «ανάσα» από το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία τόσο του συλλόγου, όσο και από κάποια ελληνική ομάδα γενικώς.

Ένας παράγοντας, που δίνει επιπλέον κίνητρο στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο Παναγιώτης Ρέτσος, μιλώντας στο BN Sports, στο πλαίσιο της Media Open Day των Πειραιωτών.

«Το γεγονός πως είμαστε τόσο κοντά στο πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία του Ολυμπιακού, είναι σίγουρα ένα έξτρα κίνητρο για εμάς. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και έχουμε την αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να καταφέρουμε να φτάσουμε στην κορυφή.

Στο τελευταίο και πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς, πρέπει να δώσουμε τα πάντα. Ό,τι έχουμε. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να το κατακτήσουμε».

ρετσος.jpg

Ο συγκεκριμένος τελικός έχει και μία ιδιαιτερότητα. Πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο αμυντικός των «ερυθρολεύκων» όμως, παρά το γεγονός ότι θεωρεί ως ένα τεράστιο πλεονέκτημα την αμέριστη στήριξη που πρόκειται να έχουν από τους φιλάθλους τους στις κερκίδες, έσπευσε να τονίσει, ότι αυτό από μόνο του δεν θα είναι αρκετό.

«Το ότι παίζουμε στην Ελλάδα και θα έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας, είναι σίγουρα ένα “συν” για εμάς. Όμως από εκεί και πέρα, επειδή είναι τελικός και η άλλη ομάδα αντίστοιχα έχει το κίνητρο να κερδίσει, πιστεύω πως θα είναι ένα παιχνίδι, που θα κριθεί από το ποιος το θέλει περισσότερο και το ποιος θα κυριαρχήσει στα 90 λεπτά».

ρετσοςσ.jpg

Πολλοί θέτουν το ερώτημα, σχετικά με το τι άλλαξε η έλευση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στις τάξεις των Πειραιωτών. Η αγωνιστική εικόνα της ομάδα πάντως, έμοιαζε σαν να άλλαξε εν μία… νυκτί!

Και ποιος θα ήταν καταλληλότερος, για να απαντήσει στο συγκεκριμένο ερώτημα από έναν εκ των βασικών στελεχών του Ολυμπιακού, σε αυτό το «μαγικό» ευρωπαϊκό ταξίδι!

«Νομίζω ότι μας πίστεψε σαν προπονητής, μας έδωσε το αίσθημα ότι θα πρέπει να το πιστέψουμε και εμείς σαν ομάδα, ούτως ώστε να καταφέρουμε να φτάσουμε μέχρι εδώ. Καλά έως τώρα λοιπόν, δώσαμε συνέχεια σε μία σπουδαία διαδρομή και πλέον, απέχουμε μόλις ένα βήμα από το να πάρουμε το τρόπαιο», τονίζει ο Ρέτσος, ξεχωρίζοντας την εμπιστοσύνη που έδειξε εξ αρχής στους ποδοσφαιριστές του ο Μεντιλίμπαρ.

μεντιδ.jpg

Η ανατροπή κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, έχει ήδη γραφτεί με «χρυσά» γράμματα στην ιστορία του Ολυμπιακού. Από την ήττα με 1-4 στο Γ. Καραϊσκάκης, στο επικό 1-6 στην παράταση, για ένα εισιτήριο στους «8» του Conference League!

Κι όμως, αν ο Παναγιώτης Ρέτσος ξεχώριζε μία στιγμή από το ευρωπαϊκό ταξίδι φέτος, δεν θα ήταν εκείνη. Ή μάλλον καλύτερα, δεν θα ήταν… καμία!

«Δεν ήταν αποκλειστικά μία στιγμή. Έχω την αίσθηση πως ήταν πολλές μικρές. Όπως ήταν για παράδειγμα με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και η ανατροπή από το 1-4 στην έδρα μας. Μετά η πρόκριση στα πέναλτι με τη Φενέρμπαχτσε και φυσικά, οι δύο εξαιρετικοί αγώνες που είχαμε με την Άστον Βίλα και μας έδωσαν το εισιτήριο για τον τελικό.

Έτσι, νομίζω πως ήταν ένα σύνολο όλων των παραπάνω περισσότερο, παρά αποκλειστικά μία στιγμή».

Ο ίδιος πραγματοποίησε ένα ματς «όνειρο» κόντρα στην Άστον Βίλα, στην Αγγλία. Πέρα από την εξαιρετική αμυντική του απόδοση, ήταν εκείνος που κέρδισε και το πέναλτι, από το οποίο προήλθε το τρίτο γκολ του Αγιούμπ Ελ Κααμπί.

«Δεν μπορώ να πω εγώ, αν έκανα το καλύτερό μου παιχνίδι κόντρα στην Άστον Βίλα στην Αγγλία. Ίσως έτσι φαίνεται στα μάτια ορισμένων.

Προσωπικά, αυτό που μπορώ να πω εγώ, είναι πως κάναμε σαν ομάδα, ένα από τα καλύτερά μας παιχνίδια. Από την πλευρά μου, εγώ βοήθησα, αλλά πραγματικά δεν μπορώ να πω και δεν ξέρω αν ήταν το καλύτερό μου».

Έτσι λοιπόν, η «καρδιά» του Ολυμπιακού, το βράδυ της Τετάρτης (29/05), θα χτυπά στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο κόσμος ζει και αναπνέει για αυτή τη στιγμή. Κάτι που δεν περνά… απαρατήρητο ούτε από τον Παναγιώτη Ρέτσο, αλλά ούτε και από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές!

«Έχουμε λάβει μηνύματα για το τρόπαιο από τον κόσμο, ναι! Είναι κάτι πρωτοφανές! Αλλά νομίζω πως αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς, είναι να κοιτάμε μόνο τον αγώνα και όχι όσα ίσως συμβούν μετά.

Θα είναι δίχως αμφιβολία ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και νομίζω ότι θα είναι πολύ απαιτητικό. Αυτό ακριβώς είναι που πρέπει να προσέξουμε, γιατί στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, το αποτέλεσμα κρίνεται από τις λεπτομέρειες».

Κόντρα στη Φιορεντίνα, για το πιο «χρυσό» κεφάλαιο της ιστορίας του. Η πιο μεγάλη ώρα, είναι τώρα!

ρεατ.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0