Face to Face

Ο Σότα Αρβελάτζε στο BN Sports: «Σέβομαι την Ελλάδα, αλλά τώρα είναι η σειρά της Γεωργίας να βρεθεί στο EURO!» (video)

Ο Σότα Αρβελάτζε στο BN Sports: «Σέβομαι την Ελλάδα, αλλά τώρα είναι η σειρά της Γεωργίας να βρεθεί στο EURO!» (video)
Πριν την εμφάνιση του Κβίτσα Κβαρατσχέλια, ο μεγάλος σταρ του ποδοσφαίρου της Γεωργίας, άκουγε στο όνομα, Σότα Αρβελάτζε. Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής ομάδας της χώρας του, μίλησε στο BN Sports για τον τελικό απέναντι στην Ελλάδα, ξεκαθαρίζοντας πως απόψε (26/03, 19:00) στην Τιφλίδα, κρίνεται κάτι περισσότερο από ένα εισιτήριο στο EURO 2024!
Σχετικά Άρθρα

Αποστολή στην Τιφλίδα: Φάνης Τσοκανάς

«Δεν ξέρω πώς θα γίνει. Με παράταση; Με πέναλτι; Αλλά θα τα καταφέρουμε και από τα ξημερώματα της 27ης Μαρτίου, η Γεωργία θα είναι μια διαφορετική χώρα!»

Στα λόγια του θρύλου της Γεωργίας, Σότα Αρβελάτζε, συνοψίζεται η πεποίθηση όλων στη χώρα. Είτε μιλάς με τον ρεσεψιονίστ του ξενοδοχείου, είτε με οδηγούς ταξί, είτε απλώς με τους ανθρώπους που δουλεύουν σε καφετέρια, ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει στην Τιφλίδα, εν όψει ενός ματς, που ξεπερνά το ποδοσφαιρικό πλαίσιο.

Το σύνολο του Γκουστάβο Πογέτ καλείται να «γκρεμίσει» το όνειρο της πρώτης παρουσίας σε ένα EURO για τη Γεωργία, κάνοντας πράξη αυτό της Ελλάδας, τελειώνοντας την απουσία δέκα ετών, από τα μεγάλα ραντεβού εθνικών ομάδων.

Όπως τονίζει, όμως, ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Γεωργίας, μιλώντας στο BN Sports, και στο δικό τους «στρατόπεδο», υπάρχει πίστη για την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γερμανίας, το καλοκαίρι του 2024.



«Φυσικά και υπάρχει φαβορί, από τη στιγμή που η Γεωργία παίζει στην έδρα της. Η Ελλάδα έχει καλή ομάδα, αλλά όχι και τόσο καλύτερη από εμάς. Ειδικά στην επίθεση, έχουμε φοβερούς ποδοσφαιριστές. Η ομάδα μας βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, όπως και η Ελλάδα, σαφώς. Το έδειξε απέναντι στο Καζακστάν, κάνοντας ένα ονειρεμένο πρώτο ημίχρονο.

Αν κοιτάξει κανείς, όμως, την ομάδα της Γεωργίας, θα δει πως έχει επίσης εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές. Είναι μία ιστορική ευκαιρία, να βρεθούμε για πρώτη φορά σε τελική φάση EURO. Αν προκριθούμε, την 27η του Μαρτίου, θα είμαστε μία διαφορετική χώρα! Πιο χαρούμενη, ανυπόμονη για το καλοκαίρι».

Πολλές και διαφορετικές αναγνώσεις στα λόγια του εμβληματικού επιθετικού του Άγιαξ και της Ρέιντζερς, μεταξύ άλλων, δεν «χωρούν». Εκφράζουν απόλυτα τα συναισθήματα ενός ολόκληρου λαού.



Εκτός από σπουδαίος ποδοσφαιριστής, όμως, ο Σότα Αρβελάτζε, υπήρξε και προπονητής, έχοντας συνεργαστεί με Έλληνες ποδοσφαιριστές (με τον Κουρμπέλη στην Καραγκιουμρούκ και τον Πέλκα στη Χαλ), ενώ παράλληλα, έχει ξεκάθαρη εικόνα ακόμα περισσότερων.

«Γνωρίζω πολύ καλά αρκετούς παίκτες, τόσο από την Καραγκιουμρούκ και τη Χαλ, όπου εργαζόμουν, όσο και από αυτούς που έπαιζαν στην Τράμπζονσπορ. Προφανώς, και αυτούς που αγωνίζονται στην Premier League.

Φάνηκε και στο ματς με το Καζακστάν, πως η Ελλάδα έχει σκληρή άμυνα και ένα κέντρο, ικανό να βρίσκει τους κενούς διαδρόμους. Ο Μασούρας ήταν εξαιρετικός στο τελευταίο ματς, ο Μπακασέτας είναι το μυαλό της ομάδας και μπορεί να σκοράρει από παντού».

arveladze_2.jpg

Όσον αφορά στην πλευρά της αντιπάλου της Εθνικής, σαφώς και όλα τα «φώτα» στρέφονται στον Κβίτσα Κβαρατσχέλια. Αυτός είναι ο μεγάλος σταρ, αλλά για τον Σότα Αρβελάτζε, η Γεωργία δεν είναι «ομάδα ενός παίκτη».

«Προφανώς, και είμαστε ομάδα. Αλλά όταν υπάρχουν παίκτες και μπορούν να καθορίσουν ένα ματς μόνοι τους, με μία προσωπική ενέργεια, είναι μεγάλο πλεονέκτημα. Έχουμε κι άλλους παίκτες που παίζουν στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Γι' αυτό ελπίζουμε πως θα είναι μία σπουδαία μέρα για το ποδόσφαιρο της Γεωργίας.

Η προϊστορία μας απέναντι στην Ελλάδα δεν είναι καλή. Ποτέ, όμως, δεν ήμασταν τόσο κατώτεροι και σε αυτήν τη γενιά, έχουμε πολύ μεγάλη πίστη. Το timing είναι καλό για εμάς, υπάρχει momentum. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο και όλοι θα είναι έτοιμοι για να δώσουν ό,τι έχουν, γι' αυτήν την ιστορική πρόκριση».


Πράγματι, γίνεται... μάχη για ένα «μαγικό χαρτάκι», καθώς το sold out για τα διαθέσιμα εισιτήρια, έγινε μέσα σε πέντε ώρες! Και μιλάμε για ένα γήπεδο 55.000 θέσεων. Ο Σότα Αρβελάτζε, ωστόσο, γνωρίζει πώς είναι η ατμόσφαιρα στα ελληνικά γήπεδα και παρά την παρουσία τόσων χιλιάδων κόσμου, δεν περιμένει κάτι αντίστοιχο!

«Θα έλεγα ψέματα, αν υποστήριζα πως θα δημιουργήσουμε μία ατμόσφαιρα ανάλογη με αυτήν που υπάρχει συνήθως, στα ελληνικά γήπεδα, ή σε εκείνα της Τουρκίας, ή της Λατινικής Αμερικής. Έχουμε τη δική μας ενέργεια. Όλοι θα φοράμε τη φανέλα της ομάδας μας, θα υπάρχουν πολλά μικρά παιδιά στο γήπεδο. Η νέα γένια είναι πραγματικά δίπλα στην εθνική μας ομάδα».

Τέλος, προσπάθησε να εξηγήσει από πού πηγάζει η αισιοδοξία του, για να μην παρερμηνευθεί κάτι από τα λεγόμενά του. Αν και λογικό είναι, όπως οι Έλληνες, έτσι και οι Γεωργιανοί, να βλέπουν το συγκεκριμένο ματς ως μία χρυσή ευκαιρία να βρεθούν στο EURO της Γερμανίας.


«Όλοι ελπίζουν στην εκπλήρωση του ονείρου. Είμαστε πολύ κοντά και είμαστε σίγουροι, πως στο τέλος της ημέρας, θα το έχουμε κάνει πράξη. Δεν ξέρω πώς θα γίνει. Με παράταση; Με πέναλτι; Αλλά η αίσθησή μου είναι πως θα τα καταφέρουμε. Ίσως επειδή το θέλω πολύ, φυσικά. Με όλο τον σεβασμό στο ποδόσφαιρο της Ελλάδας, στους παίκτες και όλο το τιμ της.

Σέβομαι πως η Ελλάδα έχει κατακτήσει το συγκεκριμένο τρόπαιο το 2004. Δεν έχει πάει απλώς στο EURO, το έχει κατακτήσει κιόλας. Αλλά τώρα, είναι η σειρά μας να πάμε εκεί. Θα είναι μία νέα αρχή, όχι μόνο για το ποδόσφαιρο, αλλά για ολόκληρη τη χώρα. Είμαι 100% σίγουρος, πως θα είμαστε εντελώς διαφορετικοί το επόμενο πρωί, εφόσον έχουμε προκριθεί».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0