Face to Face

Δημοσιογράφος από την Γεωργία στο BN Sports: «Όπλα μας απέναντι στην Ελλάδα οι αντεπιθέσεις και ο κόσμος – Ο Κβαρατσχέλια ανεβάζει επίπεδο την ομάδα» (video)

Δημοσιογράφος από την Γεωργία στο BN Sports: «Όπλα μας απέναντι στην Ελλάδα οι αντεπιθέσεις και ο κόσμος – Ο Κβαρατσχέλια ανεβάζει επίπεδο την ομάδα» (video)

Γεωργία και Ελλάδα έρχονται αντιμέτωπες στο Εθνικό Στάδιο Boris Paichadze (26/03, 19:00) με φόντο την πρόκριση στο EURO 2024. Ο Γεωργιανός δημοσιογράφος Λάσα Κoκιασβίλι μίλησε στο BN Sports για το κλίμα που επικρατεί στη χώρα του και τον καθοριστικό παράγοντα που αναμένεται να παίξουν οι φίλαθλοι που θα κατακλύσουν το γήπεδο και ο... Χβίτσα Κβαρατσχέλια.

Συνέντευξη στην Άρτεμη Κλεφτάκη

Η μεγάλη στιγμή πλησιάζει. Η Εθνική Ελλάδας βρίσκεται μία νίκη μακριά από την πρόκριση στο EURO 2024 που θα σημάνει την επιστροφή της σε μεγάλη διοργάνωση εδώ και δέκα χρόνια.

Το πρώτο βήμα έγινε με την επιβλητική εμφάνιση κόντρα στο Καζακστάν (21/03, 5-0), όπου η «γαλανόλευκη» δεν άφησε περιθώριο στους Καζάκους να διεκδικήσουν την πρόκριση.


Τελευταίο εμπόδιο, ο «τελικός» με την Γεωργία την προσεχή Τρίτη (26/03, 19:00) στην Τιφλίδα. Από την πλευρά τους, οι Γεωργιανοί νίκησαν με 2-0 το Λουξεμβούργο και ετοιμάζονται πλέον για το ραντεβού με την Εθνική.


Το BN Sports ήρθε σε επαφή με τον Γεωργιανό δημοσιογράφο Λάσα Κoκιασβίλι που εργάζεται La Gazzetta dello Sport Georgia (lagazzetta.ge) και μίλησε για τον τρόπο που η Γεωργία αναμένεται να αγωνιστεί απέναντι στην Ελλάδα, το κλίμα που επικρατεί στη χώρα, τον κίνδυνο-θάνατο Χβίτσα Κβαρατσχέλια, την «καυτή» έδρα που θα βρει απέναντί της η Εθνική και την παράδοση που είναι για να… σπάει.

Η εμφατική νίκη της Ελλάδας στην OPAP Arena προφανώς δεν πέρασε απαρατήρητη στις τάξεις των Γεωργιανών που ξέρουν ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με μία δυνατή ομάδα.

«Η νίκη της Ελλάδας ήταν εντυπωσιακή. Εμείς, στο ματς με το Λουξεμβούργο, πήραμε μία δίκαιη πρόκριση, δημιουργήσαμε ευκαιρίες και μετά την αποβολή ήρθε το δεύτερο γκολ που στην ουσία έδωσε τέλος στο ματς. Οι παίκτες και οι οπαδοί ξέρουν ότι η Ελλάδα είναι μία δυνατή ομάδα. Μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, το ξέρουμε όλοι καλά αυτό. Στο ρόστερ της Ελλάδας υπάρχουν αρκετοί παίκτες που αγωνίζονται σε τοπ επίπεδο, όπως οι Τσιμίκας, Παυλίδης, Μαυροπάνος, Μπάλντοκ και Βλαχοδήμος. Δεν θα είναι εύκολοι αντίπαλοι. Ωστόσο, η διάθεση εδώ είναι αρκετά ανεβασμένη. Ξέρουμε ότι η εθνική μας μπορεί να νικήσει και θα έχουμε την υποστήριξη του κόσμου».


Ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει, κάτι που θα ισχύσει και στην περίπτωση της Γεωργίας, η οποία αναμένεται να παραταχθεί με τους ίδιους που ξεκίνησαν κόντρα στο Λουξεμβούργο, σύμφωνα με τον Κoκιασβίλι:

«Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, όλοι θα είναι διαθέσιμοι. Κατά πάσα πιθανότητα, ο Σανιόλ δεν θα αλλάξει το πλάνο, δεν θα υπάρξουν πολλές αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα. Μπορεί να επιλέξει έναν δευτερεύοντα ρόλο αγωνιστικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Γεωργία θα παίξει μόνο άμυνα. Η προσέγγιση δεν θα είναι αμυντικογενής».

Φυσικά, το «παρών» θα δώσει και ο Κβαρατσχέλια που δεν αγωνίστηκε την Πέμπτη λόγω τιμωρίας. Είναι ο σούπερ-σταρ και οι Γεωργιανοί βασίζονται επάνω του.

«Με τον Κβαρατσχέλια στο ρόστερ, το επίπεδο της ομάδας είναι τελείως διαφορετικό. Είναι ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο στη θέση που παίζει. Όλοι είδαμε τι έκανε την περασμένη σεζόν και εξακολουθεί να είναι καλός, παρά τη φετινή πορεία της Νάπολι. Η ομάδα μας επιτίθεται καλά στις αντεπιθέσεις και αυτό ίσως να είναι ένα βασικό ‘’όπλο’’ απέναντι στην Ελλάδα, ειδικά με την παρουσία του Χβίτσα. Ξέρει πώς να ηγηθεί, σκοράροντας ή δημιουργώντας. Η Ελλάδα θα έχει προβλήματα στην πλευρά του. Η παρουσία του δίνει κίνητρο σε όλη την ομάδα».



Το δικό του «λιθαράκι» στην προσπάθεια της Γεωργίας θα βάλει και ο κόσμος, με τα εισιτήρια της αναμέτρησης να γίνονται ανάρπαστα σε χρόνο-ρεκόρ! Το Εθνικό Στάδιο Boris Paichadze θα θυμίζει «καμίνι».

«Το σολντ άουτ μέσα σε έξι ώρες αποτελεί… ρεκόρ, δεν έχει ξαναγίνει αυτό! Θα είναι μία μεγάλη γιορτή. Αυτή για εμάς θα είναι η δεύτερη ευκαιρία να βρεθούμε σε EURO. Δεν ήμασταν τυχεροί την πρώτη φορά και εξαιτίας του κορωνοϊού δεν είχαμε τον κόσμο στο πλευρό μας στο τελευταίο ματς με τη Βόρεια Μακεδονία. Ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο να νικήσουμε την Ελλάδα, αλλά η στήριξη του κόσμου θα είναι μεγάλος αρωγός στην προσπάθεια! Δεν είναι εύκολο να παίξεις απέναντι σε 50.000 φιλάθλους, όποια ομάδα και αν είσαι. Τώρα, δεν μας σταματάει τίποτα», τονίζει ο Γεωργιανός δημοσιογράφος, μεταφέροντας με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι στο μυαλό όλων υπάρχει μόνο η πρόκριση.


Η Ελλάδα έχει χτίσει απέναντι στην Γεωργία μία πολύ καλή παράδοση, έχοντας «πληγώσει» την προσεχή αντίπαλό της αρκετές φορές. Ωστόσο, μπροστά σε τέτοια ματς-τελικούς, η ιστορία ίσως να μην παίζει κανέναν ρόλο.

«Η παράδοση είναι παράδοση, αλλά καθένας μπορεί να νικήσει σε ένα μεμονωμένο ματς. Τα αρνητικά μας αποτελέσματα με την Ελλάδα δίνουν επιπλέον κίνητρο στους παίκτες. Δεν θα σκεφτούμε το παρελθόν, βρισκόμαστε μία νίκη μακριά από το EURO. Και πιστεύω ότι ούτε οι Έλληνες σκέφτονται το παρελθόν, μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε στην αναμέτρηση. Ο Σανιόλ, μετά το παιχνίδι με το Λουξεμβούργο, είπε ότι δεν έχει σημασία ποιος είναι ο επόμενος αντίπαλος. Πιστεύει στην ομάδα του και όλοι είναι έτοιμοι να παλέψουν για την πρόκριση».

Όσον αφορά τη δική του πρόβλεψη για το παιχνίδι;

«Θα είναι ένα δύσκολο και για γερά νεύρα ματς. Πιστεύω ότι θα μπουν πολλά γκολ και φυσικά εύχομαι να προκριθεί η Γεωργία. Προβλέπω νίκη με 3-2!».

Οι ώρες περνούν και η σπουδαία στιγμή, το ραντεβού της Εθνικής με την ιστορία πλησιάζει! Ευχή όλων μας, φυσικά, να επιστρέψουν οι διεθνείς με το «χρυσό» εισιτήριο για το EURO 2024.


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0