Face to Face

Δημοσιογράφος από το Καζακστάν στο BN Sports: «Μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Ελλάδας η έδρα της και το κοινό της – Μου αρέσει πολύ ο Παυλίδης!»

Δημοσιογράφος από το Καζακστάν στο BN Sports: «Μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Ελλάδας η έδρα της και το κοινό της – Μου αρέσει πολύ ο Παυλίδης!»

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου και ώρα 21:45, η Ελλάδα έχει ραντεβού με την ιστορία! Η εθνική ομάδα θα προσπαθήσει να κάνει το πρώτο από τα δύο, σημαντικά βήματα για την πρόκρισή της στο EURO 2024 και ο δημοσιογράφος από το Καζακστάν, Ντιμάς Τουλεγκένοφ, μίλησε στο BN Sports δίνοντας τη δική του οπτική για την αναμέτρηση.

Συνέντευξη στον σπουδαστή του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ, Γιάννη Παππά

Σε μια κατάμεστη, όπως αναμένεται να είναι, OPAP Arena, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θέλει τη νίκη και μόνο τη νίκη απέναντι στην αξιόμαχη Εθνική ομάδα του Καζακστάν. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που δεν θα πρέπει να θεωρείται εύκολο για τους Έλληνες διεθνείς.

Μία ενδεχόμενη νίκη θα φέρει την Ελλάδα πιο κοντά στον στόχο της, που δεν είναι άλλος από την παρουσία της σε μία μεγάλη διοργάνωση. Ένας στόχος που η «γαλανόλευκη» παλεύει να υλοποιήσει εδώ και μια δεκαετία θέλοντας να το κάνει φέτος στα γήπεδα της Γερμανίας για την τελική φάση του EURO 2024.

Για να συμβεί αυτό, πρέπει πρώτα να κάμψει την αντίσταση των Καζάκων. Ο δημοσιογράφος του vesti.kz, Ντιμάς Τουλεγκένοφ, μίλησε στο BN Sports και ανέλυσε το τι αναμένεται να δούμε στο ματς της Πέμπτης.

Τι είναι αυτό που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο ματς της Πέμπτης;

«Κατά τη γνώμη μου, αυτό που θα παίξει καθοριστικό ρόλο είναι η ψυχολογία. Γνωρίζουμε ότι η Ελληνική εθνική ομάδα δεν έχει συμμετάσχει σε μεγάλη διοργάνωση εδώ και χρόνια και αυτό έχει απογοητεύσει τους Έλληνες. Το Καζακστάν από την άλλη, δεν έχει πάρει μέρος σε κάτι τέτοιο ξανά και αυτή είναι μία μεγάλη πρόκληση για εμάς».

Ποιο είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που διαθέτει η Ελλάδα;

«Φυσικά η έδρα! Χιλιάδες φίλαθλοι, φανταστικό κοινό! Θα αποτελέσει έναν θετικό παράγοντα για την Ελλάδα. Ομάδα που παίζει εντός με πιο ‘’διάσημους’’ και πιο ακριβούς παίκτες ακούγεται σαν ένα καλό σενάριο».

Πιστεύετε ότι η «πείνα» του Καζακστάν για κάποια υπέρβαση μπορεί να υπερνικήσει το εμπόδιο του ελληνικού κοινού;

«Νομίζω θα υπάρχει μεγαλύτερη πίεση για τους Έλληνες, επειδή είναι το φαβορί και το Καζακστάν το αουτσάιντερ. Το Καζακστάν δεν έχει τίποτα να χάσει, η παρουσία του στα Play Offs είναι ήδη το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό επίτευγμα στην ιστορία του. Οι Έλληνες φίλαθλοι είναι απαιτητικοί, οπότε αυτό, ίσως λειτουργήσει και αντίστροφα στους παίκτες στη διάρκεια του παιχνιδιού. Έτσι μπορεί να προκύψει και μια ευκαιρία, αυτό είναι το ποδόσφαιρο!».

Υπάρχει κάποιος Έλληνας παίκτης που θα θέλατε να είχατε στη δική σας Εθνική ομάδα;

«Βεβαίως! Μου αρέσει πολύ ο Παυλίδης αν και δεν παίζει το ίδιο καλά με την Εθνική, όπως με την Άλκμααρ. Όλοι στο Καζακστάν ονειρευόμαστε ότι μια μέρα θα έχουμε παίκτες που αγωνίζονται στην Premier League και εσείς έχετε ήδη ‘’αστέρες’’, όπως ο Μαυροπάνος και ο Τσιμίκας. Θα μπορούσα να πω και άλλα καλά λόγια αλλά νομίζω πως θα σταματήσω εδώ…».

Ένα σχόλιο για την πορεία των ελληνικών ομάδων στο Europa Conference League;

«Ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός έδωσαν δύο πολύ σκληρά παιχνίδια και πέτυχαν δύο εξαιρετικές ανατροπές που σίγουρα έδωσαν πίστη και δύναμη στους Έλληνες φιλάθλους πριν από το ματς με το Καζακστάν. Παίκτες όπως ο Κουλιεράκης κατέγραψαν πολύ καλά στατιστικά στην Ευρώπη και μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα ενόψει του παιχνιδιού».



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0