Face to Face

Ο Μάνος Ζερδεβάς στο BN Sports: «H συνέπεια είναι αυτή που… μεγαλώνει την ομάδα - Δεν φοβόμαστε κανέναν»

Ο Μάνος Ζερδεβάς στο BN Sports: «H συνέπεια είναι αυτή που… μεγαλώνει την ομάδα - Δεν φοβόμαστε κανέναν»

Η «γαλανόλευκη πόρτα» παρέμεινε ερμητικά κλειστή στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου κόντρα στη Σερβία και ο… κλειδοκράτωρ αυτής, Μάνος Ζερδεβάς, μοιράστηκε τις σκέψεις του με το BN Sports.

Συνέντευξη στον Μάνο Φυρογένη

Οι μέρες περνούν βασανιστικά στην πατρίδα, τα πύρινα μέτωπα ολοένα και αυξάνονται, καίγοντας όσο πράσινο έχει απομείνει. Τα παλικάρια αυτά όμως της Εθνικής ομάδας πόλο ανδρών, μίλια μακριά καταθέτουν και την… ψυχή τους για να ανεβάσουν τη γαλανόλευκη σημαία στην κορυφή. Ένα εμπόδιο έμεινε, τελευταίο για να συμβεί αυτό.

Οι «μαχητές» του Θοδωρή Βλάχου όχι μόνο δεν φοβήθηκαν στο άκουσμα και την όψη της χρυσής Ολυμπιονίκη - στα ίδια μέρη δύο χρόνια πίσω - Σερβίας, αλλά ύψωσαν το ανάστημά τους και την… έκαναν μια χαψιά.

Σε μία τέτοια εκθαμβωτική, ολοκληρωτική εμφάνιση δεν υπάρχουν διακριθέντες και μη. Άπαντες έβαλαν το «μετερίζι» τους για να προκριθεί η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών για πρώτη φορά σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Ωστόσο, αν πρέπει να υποδειχθεί ένας και μοναδικός που ξεχώρισε, αυτός είναι δίχως αμφιβολία ο Μάνος Ζερδεβάς, o οποίος κι αναδείχθηκε MVP.

Ο «κέρβερος» γκολκίπερ με τα… χέρια πλοκάμια, ηγήθηκε και πάλι της καλοστεκούμενης «γαλανόλευκης» άμυνας και έδωσε το πρόσταγμα για ένα ακόμα έπος ανεξαρτήτου αποτελέσματος το Σάββατο (τελικός με Ουγγαρία).

Λίγες ώρες λοιπόν αφότου ο φωτεινός πίνακας στην πισίνα της Φουκουόκα μηδένισε και το 13-7 «φώτιζε» κάθε ελληνική ψυχή, το BN Sports επικοινώνησε με τον διεθνή πορτιέρε του Ολυμπιακού, ο οποίος με χαρά - όπως πάντα - ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα.

Πρώτη παρουσία σε τελικό Παγκοσμίου πρωταθλήματος και τρίτο μετάλλιο σε ισάριθμα καλοκαίρια. Τι έχει αυτή η ομάδα και εμφανίζεται τόσο συνεπής;

«Είμαστε μια ομάδα η οποία είναι καιρό μαζί, έχει δέσει και εμφανίζεται πλέον αρκετά συμπαγής σε άμυνα και επίθεση. Τα τελευταία 2 χρονιά παρατηρείται μια συνέπεια στην πορεία μας στις διοργανώσεις και αυτό είναι που «μεγαλώνει» την ομάδα μας. Είναι πολύ σπουδαίο να βλέπεις την αναγνώριση από τους συναδέλφους σου, παραδοσιακές δυνάμεις και ελπίζω να πορευτούμε σε αυτό το δρόμο».

 

Ο Μάνος Ζερδεβάς και η ελληνική άμυνα κατέβασαν πραγματικά «ρολά» απέναντι σε μία ποιοτική και ταλαντούχα ομάδα. Περίμενες να κρατήσετε τους Σέρβους τόσο χαμηλά;

«Δεν θέλω να σταθώ στην προσωπική μου εμφάνιση. Νομίζω πως όλη η ομάδα σήμερα (σ.σ χθες) έβγαλε το 100% της στο νερό και αξίζαμε αναμφισβήτητα αυτή την νίκη».

Είδαμε πρόσωπα χαμογελαστά, ήρεμα, συνειδητοποιημένα πριν και κατά τη διάρκεια του μεγάλου ημιτελικού. Η Ελλάδα δείχνει πλέον να μη «φοβάται» κάποιον αλλά οι άλλοι να πρέπει να τη φοβούνται!

«Στο σημερινό (σ.σ χθεσινό) παιχνίδι εμφανιστήκαμε πολύ διαβασμένοι, ξέραμε τα δυνατά σημεία των Σέρβων και καταφέραμε έτσι να τους δυσκολέψουμε αρκετά στην επίθεση τους. Προετοιμαζόμαστε κατάλληλα για κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, έχουμε αποκτήσει αυτοπεποίθηση και σίγουρα δεν φοβόμαστε κανέναν».

 

Το ταλέντο ανέκαθεν υπήρχε σε αυτό το τμήμα, την ελληνική υδατοσφαίριση. Είναι το αγωνιστικό θράσος, αυτό που δικαιολογεί τις πορείες αυτές;

«Δεν θεωρώ ότι έλειπε κάτι από τις προηγούμενες γενιές. Έχουμε πατήσει πάνω στην πορεία και στα όνειρα που είχαν χτίσει και εμείς κάναμε το βήμα παραπάνω».

 

Τελευταίο εμπόδιο για το πολυπόθητο χρυσό, η μπαρουτοκαπνισμένη Ουγγαρία! Την κερδίσατε και πάλι σε ιαπωνικό έδαφος δύο χρόνια πίσω (Ολυμπιακοί Αγώνες). Ποιες οι σκέψεις σας;

«Το ματς με την Ουγγαρία είναι διαφορετικό σε σχέση με αυτό στο Τόκιο. Και οι δυο ομάδες έχουν κάνει αλλαγές στο ρόστερ τους και η προσέγγιση μας οφείλουμε να είναι ανάλογη ενός τελικού παγκοσμίου πρωταθλήματος».

Για ένα ακόμα καλοκαίρι, η Εθνική ομάδα πόλο (ανεξαρτήτως φύλου) δίνει όση χαρά και αγαλλίαση μπορεί στους ταλαιπωρημένους συμπατριώτες της. Πόσο δύσκολο είναι να παίζεις για μια χώρα που οι άνθρωποι της, οι δικοί σας άνθρωποι ενδεχομένως το ίδιο διάστημα μάχονται για την επιβίωσή τους; Τη δική τους και των υπαρχόντων τους!

«Η κατάσταση πίσω στην Ελλάδα μας στενοχωρεί και μας αγγίζει κάθε καλοκαίρι που δυστυχώς επαναλαμβάνεται. Μπροστά σε αυτό που αντιμετωπίζουν οι συμπατριώτες μας, δεν νομίζω ότι η νίκη μας και η οποιαδήποτε νίκη απαλύνει τον πόνο τους. Εύχομαι να μείνουν δυνατοί και να ξεπεράσουν αυτές τις δυσκολίες!»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0