Face to Face

Ο Αντρές Αντράντε του Εκουαδόρ στο BN Sports: «Με επηρέασε ο κόσμος – Τιμή μου να μοιραστώ το κορτ με τον Τσιτσιπά» (video)

Ο Αντρές Αντράντε του Εκουαδόρ στο BN Sports: «Με επηρέασε ο κόσμος – Τιμή μου να μοιραστώ το κορτ με τον Τσιτσιπά» (video)

Εμφανώς απογοητευμένος με το αποτέλεσμα αλλά και εντυπωσιασμένος με την παρουσία του κόσμου, ο Αντρές Αντράντε του Εκουαδόρ μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports. Aφότου συνεχάρη τον αντίπαλό του, Αριστοτέλη Θάνο, δεν έκρυψε την ανυπομονησία του να μοιραστεί το κορτ με τον Στέφανο Τσιτσιπά στη δεύτερη μέρα του Davis Cup.

Σχετικά Άρθρα

Μπήκε στο κορτ ως το μεγάλο φαβορί, κοιτώντας κανείς απλά και μόνο το παγκόσμιο ranking και τη χαοτική διαφορά που τον χωρίζει από τον Έλληνα αντίπαλό του, Αριστοτέλη Θάνο(No 452 κόντρα στον υπ’ αριθμόν 1074). Παρόλα αυτά, όπως στα ομαδικά αθλήματα λέμε πως «δεν παίζουν ρόλο τα μπάτζετ στο χορτάρι και τα παρκέ», αυτό αποδείχτηκε και στον δεύτερο αγώνα της Ελλάδας με το Εκουαδόρ για το Davis Cup.

Ο αθλητής από τη Λατινική Αμερική έπεσε… θύμα του ενθουσιασμού του Θάνου και του φίλαθλου κόσμου που μετέτρεψε το Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων σε «καυτή» αρένα και έτσι δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει τη σειρά με τη «γαλανόλευκη», έχοντας βέβαια και ένα πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε.

Λίγα λεπτά μετά το τέλος της αναμέτρησης λοιπόν, ο Αντρές Αντράντε εξήγησε στο BN Sports τι δεν πήγε καλά για εκείνον ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί και τον νεαρό αντίπαλό του. Από την κουβέντα φυσικά, δεν έλειψε το μεγάλο όνομα του Σαββατοκύριακου, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, τονίζοντας πως είναι αξιέπαινος που παρόλη την κούραση (σωματική και ψυχική) είναι εδώ για τη χώρα του και θα είναι μεγάλη τιμή του να μοιραστεί το κορτ μαζί του.

Δηλώσεις στο Μάνο Φυρογένη

Πως έζησες το παιχνίδι Αντρέ. Ποια είναι τα συναισθήματα που σου προκάλεσε;

«Ήταν ένας ζόρικος αγώνας μπροστά στο πιο πολυπληθές κοινό που έχω παίξει ποτέ στην καριέρα μου. Οι Έλληνες φίλαθλοι ήταν απίστευτοι και βοήθησαν τον Θάνο. Έκανα ένα καλό ξεκίνημα στο πρώτο σετ, όμως ο αντίπαλός μου, παίζοντας όμορφο τένις και βγάζοντας ενέργεια, επέστρεψε. Αυτά συμβαίνουν στο χώρο μας, οι διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια ενός ματς. Για εκείνον οι καλές στιγμές ήταν περισσότερες, συνεπώς δικαίως τα credits πηγαίνουν στο Θάνο».

 

Τεχνικά και μένοντας στο παιχνίδι χωρίς τους εξωτερικούς παράγοντες τι έφταιξε και δεν κέρδισε ο αθλητής που είναι σαφώς ψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη;

«Δεν νομίζω ότι το πρόβλημα ήταν στην τεχνική. Έχω έναν πόνο στους κοιλιακούς εδώ και δυο βδομάδες και υπήρξαν στιγμές που πονούσα αρκετά. Θα μπορούσα τακτικά να είχα καλύτερη απόδοση, ναι αλλά νομίζω ότι αυτός ο τραυματισμός με επηρέασε. Ο Θάνος κατάλαβε πως να με «παίξει», τι ασθενές στοιχείο μου μπορούσε να εκμεταλλευτεί, το έβγαλε στο κορτ και απλά κέρδισε».

 

Ποια είναι η άποψή σου για τον Στέφανο Τσιτσιπά και πως αισθάνεσαι που θα τον αντιμετωπίσεις αύριο;

«Εντυπωσιάστηκα που ήρθε και έπαιξε, δεν το περίμενα. Είναι απίστευτο, του «βγάζω το καπέλο» και γι’ αυτό και μόνο αξίζει το σεβασμό μου. Πέρασε δύο εξουθενωτικές εβδομάδες στη Μελβούρνη, έφτασε μέχρι τον τελικό και περίμενα ότι θα ήταν αρκετό αυτό για να μην παίξει εδώ. Αλλά παρόλα αυτά εμφανίστηκε. Θα δούμε αν θα παίξει αύριο ή όχι. Θα είναι τιμή μου να μοιραστώ το κορτ μαζί του. Ακόμα κι’ αν τα πράγματα δεν πήγαν όπως ήθελα σήμερα ποτέ δεν ξέρεις με αυτό το άθλημα».

 

Σε επηρέασε η παρουσία του κόσμου και το γεγονός ότι ήταν ιδιαίτερα θορυβώδες;

«Ναι, φυσικά. Είναι το πιο γεμάτο γήπεδο που έχω παίξει. Με επηρέασε και στην αρχή που θα μπορούσα να είχα κρατήσει το σερβίς μου στο κρίσιμο σημείο που μου έκανε ο Θάνος το μπρέικ και στο δεύτερο σετ που μείωσα σε 5-4 και έφτασα κοντά στην ισοφάριση. Ήταν στιγμές που στην κυριολεξία ο κόσμος… εξερράγη. Ήταν η πρώτη μου παρουσία στο Davis Cup και πρέπει να μάθω να ζω και με αυτό. Έκαναν καλή δουλεία για το Θάνο».

 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0