World Sports

Davis Cup: Με τέτοιο κόσμο και... πεινασμένο Θάνο, η Ελλάδα είναι ένα βήμα από την ιστορική πρόκριση! (video)

Davis Cup: Με τέτοιο κόσμο και... πεινασμένο Θάνο, η Ελλάδα είναι ένα βήμα από την ιστορική πρόκριση! (video)
Με τέτοιο κοινό και με βλέμμα που... γυάλιζε, πως να το ΄χανε? Ο Αριστοτέλης Θάνος αν και μπήκε από το «παράθυρο» στο κορτ, ήταν αποφασισμένος και χάρις τα «ανοιχτά» σερβίς του και την αυταπάρνησή του για κάθε μπάλα, έφερε τη δεύτερη νίκη στην Ελλάδα (2-0 σετ). Πλέον η «γαλανόλευκη» είναι μια... ανάσα από την ιστορική πρόκριση στη μεγάλη κατηγορία μετά από 19  ολόκληρα χρόνια.
Σχετικά Άρθρα
Οι όμορφες εικόνες και το σχεδόν γεμάτο ΟΑΚΑ ευτυχώς δεν έσβησαν με την φυγή του Τσιτσιπά από το προσκήνιο. Η ελληνική αποστολή απέδειξε, μέσω του Αριστοτέλη Θάνου ότι έχει κι΄ άλλους ταλαντούχους τενίστες και ότι δικαιότατα είναι μια... ανάσα από το να καυχιέται υπερήφανα ότι ανήκει και πάλι στην ελίτ της παγκόσμιας αντισφαίρισης.

Στο λιγότερο προβεβλημένο ματς λοιπόν, Θάνος και Αντράντε ήταν ιδιαίτερα αγχωμένοι, ειδικά στο πρώτο σετ (18-25 τα αβίστα λάθη), παίζοντας μπροστά σε τόσο μεγάλο αριθμητικά κοινό. Το μεγαλύτερο τρακ φαινόταν πως ήταν προς την ελληνική πλευρά, με τον Αριστοτέλη Θάνο να δέχεται το μπρέικ με το... καλημέρα και να κυνηγάει από νωρίς (3-1). 
5797386.jpg

Όσο περνούσε όμως η ώρα και το κοινό τον... έσπρωχνε, ο Θάνος βρήκε το χέρι του και στο κατάλληλο σημείο έφερε το σετ στα ίσια με δικό του μπρέικ (5-5). Στο ται-μπρεικ κυριάρχησε και πήρε το αγχωτικό πρωτο σετ μέσα σε πανηγυρισμούς.
Στο δεύτερο τα πράγματα έδειχναν πως κυλούσαν πολύ πιο ομαλά για τον Θάνο, του οποίου η αυτοπεποίθηση ήταν στα ύψη μέχρο το 4-0. Ο Έλληνας τενίστας συνέχισε τα «ανοιχτά» σερβίς που δυσκόλευαν τον Αντράντε και με εμφατικό τρόπο όμως μάλλον βιάστηκε να τελείωσει την υπόθεση νίκη και κάπου εκεί ο παίκτης από το Εκουαδόρ «χτύπησε» και μείωσε σε 5-4. Με τη δύναμη του κόσμου παρόλα αυτά, έμεινε συγκεντρωμένος και τελεώσε τη δουλεία (6-4).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0