Τένις

Davis Cup: Αποθέωση Τσιτσιπά και... 1-0 για την Ελλάδα! (video)

Davis Cup: Αποθέωση Τσιτσιπά και... 1-0 για την Ελλάδα! (video)
Η διαφορά δυναμικότητας ήταν τέτοια που πολύ δύσκολα θα γινόταν το... θαύμα, πόσο δε μάλλον σε ένα «διψασμένο» για τένις και Στέφανο, ΟΑΚΑ. Ο Τσιτσιπάς αν και μπήκε μουδιασμένα στο ματς (7-5), έπαιξε απλά το τένις που ξέρει στο δεύτερο σετ (6-2) και έκανε το 1-0 για την Ελλάδα μέσα σε αποθέωση.
Σχετικά Άρθρα
Μπροστά σε 12 χιλιάδες Έλληνες, ο φιναλιστ του Αυστραλιανού Όπεν προ μίας εβδομάδας αν και δυσκολεύτηκε στο πρώτο σετ, «άναψε τις μηχανές» στο δεύτερο και έβαλε σε θέση... οδηγού την Ελλάδα κόντρα στο Εκουαδόρ, στο τελευταίο εμπόδιο πριν την άνοδο στην ελίτ της παγκόσμιας αντισφαίρισης. Επευφημίες σε κάθε κερδισμένο του πόντο από τους Έλληνες φιλάθλους.
Πανέμορφες εικόνες, οικογένειες με μικρά παιδιά, χαμόγελα, ελληνικές σημαίες, «Ελλάς Ελλάς» με μια φωνή. Το πρωί του Σαββάτου (4/2) είναι μία γιορτή για τον ελληνικό αθλητισμό σε ένα «Νίκος Γκάλης» που... διψούσε για Στέφανο.
Στα αγωνιστικά, η Ελλάδα έκανε, όπως αναμενόταν, το πρώτο βήμα για να προκριθεί στη μεγάλη κατηγορία του παγκοσμίου τένις με τον Τσιτσιπά να επικρατεί του Γκιγιέν με 2-0 σετ (7-5, 6-2). Στο πρώτο σετ ο Έλληνας πρωταθλητής μπήκε κάπως μουδισμένα, το μπρέικ του πήγε... στράφη νωρίς και όλα έδειχναν ότι θα οδηγηθεί σε ται-μπρεικ. Με το σκορ στο 5-5 όμως, το Νο3 της Παγκόσμιας κατάταξης «έσπασε το σερβίς του αντιπάλου του και έκλεισε με άσο το πρώτο σετ (7-5) μέσα σε... πανζουρλισμό στις εξέδρες του ΟΑΚΑ.
Στο δεύτερο σετ, ο Τσιτσιπάς δεν απειλήθηκε, ανέβασε την αποδοσή του και γρήγορα γρήγορα πήρε το ζητούμενο, βάζοντας την «γαλανόλευκη» σε ρόλο οδηγού. 

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0