Face to Face

Ο Ιταλός δημοσιογράφος Αλμπέρτο Τζουλίνι στο BN Sports για τον Νικολά Ενκουλού: «Είναι παίκτης-ηγέτης, θα ήταν τέλειος για αρκετές ομάδες της Serie A»

Ο Ιταλός δημοσιογράφος Αλμπέρτο Τζουλίνι στο BN Sports για τον Νικολά Ενκουλού: «Είναι παίκτης-ηγέτης, θα ήταν τέλειος για αρκετές ομάδες της Serie A»

Ο Άρης θέλει να συνεχίσει τις πολύ δυνατές του μεταγραφικές κινήσεις με την απόκτηση του έμπειρου Καμερουνέζου κεντρικού αμυντικού, Νικολά Ενκουλού! Το BN Sports επικοινώνησε με τον Ιταλό δημοσιογράφο, Αλμπέρτο Τζουλίνι, από το «Toronews», ο οποίος μίλησε για τον παίκτη και την παρουσία του στην ομάδα της Τορίνο πριν πάρει την απόφαση να γίνει κάτοικος Αγγλίας την περσινή χρονιά.

Δηλώσεις στον Αντώνη Κεφαλωνίτη

Ο Άρης στο φετινό μεταγραφικό παζάρι έχει κάνει πολλές υπερβάσεις, όμως απ’ότι φαίνεται πάντα θα υπάρχει όρεξη και θέληση στους «κίτρινους» για ακόμα μία ηχηρή μεταγραφή. Ύστερα από το «μπαμ» με την προσθήκη του Ζερβίνιο, την άφιξη του Αντρέ Γκρέι, αλλά και την πολύ σημαντική απόκτηση του Ισπανού Μανού Γκαρθία, οι Θεσσαλονικείς είναι έτοιμοι να πυροδοτήσουν ακόμα μία μεταγραφική βόμβα, αυτή τη φορά για την άμυνά τους, που ακούει στο όνομα Νικολά Ενκουλού!

Οι δύο πλευρές έχουν έρθει σε συμφωνία, με τον Καμερουνέζο κεντρικό αμυντικό να βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη από το βράδυ της Κυριακής (22/8), βλέποντας μάλιστα την πρεμιέρα του Άρη με τον Λεβαδειακό. Όπως έχει γίνει γνωστό, ο παίκτης θα υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας δύο χρόνων, χωρίς να έχουν γίνει γνωστά  τα χρήματα που θα λάβει ωστόσο η υπέρβαση είναι σίγουρη καθώς πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με τεράστια εμπειρία και σε καλή ακόμα ηλικία, καθώς είναι στα 32.

FaheXF4UIAAEJmg.jpg

Πλέον ο Ενκουλού βρίσκεται μία ανάσα από τον Άρη και το BN Sports ήρθε σε επικοινωνία με τον Ιταλό δημοσιογράφο, Αλμπέρτο Τζουλίνι, της σελίδας «Toronews» που ειδικεύεται σε νέα της Τορίνο, προκειμένου να μας δώσει κάποιες πρώτες πληροφορίες για τον Καμερουνέζο, με γαλλικό διαβατήριο, για όσο καιρό έκατσε στην ιταλική ομάδα.

«Πολύ έξυπνος αμυντικός, ο οποίος διαθέτει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση»

«Ο Νικολά Ενκουλού είναι ένας πολύ έξυπνος παίκτης. Η τεχνική του κατάρτιση είναι σε πολύ καλό επίπεδο παρότι είναι αμυντικός. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένας μέσος, ο οποίος παίζει στην άμυνα. Φυσικά πρόκειται για έναν εξαιρετικό κεντρικό αμυντικό, που ξέρει πολύ καλά πώς να προστατεύσει και τους συμπαίκτες του στην άμυνα και τον τερματοφύλακά του. Έχει πολλά προσόντα και πολλές δυνατότητες σαν ποδοσφαιριστής ωστόσο αυτό που θα πρέπει να προσέξει είναι η «σκληράδα» που βγάζει στην άμυνα. Είναι σκληρός αμυντικός ο Νικολά. Πολύ σημαντικό επίσης είναι ότι έχει την ποιότητα και την ικανότητα να σκοράρει».

Ο Ενκουλού ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα από την Kadji Sports στο Καμερούν, πριν έρθει η ευκαιρία της Μονακό το καλοκαίρι του 2008, όταν και εντάχθηκε στην γαλλική ομάδα. Ο Καμερουνέζος στόπερ θα ξεκινήσει να παίζει στην δεύτερη ομάδα αρχικά, όμως τα προσόντα του θα τον πάνε γρήγορα στην πρώτη. Ύστερα από συνολικά 86 συμμετοχές με τους Μονεγάσκους, ο Ενκουλού θα πάρει την πρώτη του μεταγραφή, στη Μαρσέιγ έναντι 3.5 εκατ. ευρώ!

Nicolas-NKoulou_2873072.jpg

Στη Μασσαλία θα μείνει για πέντε συνολικά χρόνια, από το 2011 έως το 2016 και θα πραγματοποιήσει 207 συμμετοχές, έχοντας και 5 γκολ. Μετά την Μαρσέιγ θα μείνει ελεύθερος και θα υπογράψει στη Λυών, στην οποία θα παίξει για μία σεζόν, πριν παραχωρηθεί στην Τορίνο, αρχικά δανεικός και αργότερα με κανονική μεταγραφή ύψους 3.5 εκατ. ευρώ.

«Η παρουσία του στην Τορίνο ήταν φανταστική αλλά έκλεισε ως καταστροφή»

Ο Ενκουλού έκατσε τέσσερα χρόνια στην Τορίνο. Η παρουσία του στις τρεις σεζόν ήταν φανταστική. Με την φανέλα της πέρασε υπέροχα και υπήρξε πολύ δημοφιλής στους φιλάθλους της ομάδας, Μάλιστα ήταν και αρχηγός της Τορίνο για ένα διάστημα. Στη συνέχεια, ο ίδιος ήθελε να φύγει, να πάει σε μεγαλύτερη ομάδα και να αγωνιστεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, πράγμα που η Τορίνο δεν μπορούσε να του το προσφέρει.

Η ομάδα αρνήθηκε να τον πουλήσει και έτσι ο παίκτης ως αντίδραση αρνήθηκε να αγωνιστεί σε έναν αγώνα. Εκεί χάλασαν όλα. Οι οπαδοί άρχισαν να τον μισούν και η σχέση με την ομάδα χάλασε. Μετά από μερικές εβδομάδες επέστρεψε για να παίξει, αλλά δεν είχε την απόδοση όπως πριν. Έτσι η Τορίνο αποφάσισε να μην του προσφέρει νέο συμβόλαιο και ο Ενκουλού έμεινε ελεύθερος».

Έπειτα από τέσσερα χρόνια παρουσίας στο ιταλικό πρωτάθλημα και συνολικά 135 εμφανίσεις και 6 γκολ με την φανέλα της Τορίνο, ο Νικολά Ενκουλού αποφασίζει να κάνει το βήμα παραπάνω υπογράφοντας στην αγγλική Γουότφορντ και το όνειρο της Premier League έγινε πραγματικότητα. Ωστόσο, η παρουσία του στο Νησί δεν στέφθηκε με επιτυχία καθώς έπειτα από μόλις 3 συμμετοχές με την ομάδα, έμεινε ελεύθερος. Πλέον ο ίδιος ψάχνει μία ευκαιρία να επανέλθει και ίσως να επιστρέψει και στην εθνική ομάδα του Καμερούν, με την οποία μάλιστα είχε κατακτήσει Κύπελλο Εθνών Αφρικής το 2017, με τον ίδιο να σκοράρει στον τελικό κόντρα στην Αίγυπτο.

Nicolas_Nkoulou_of_Watford_and_Cameroon.jpg

«Μεγάλη μεταγραφή για τον Άρη, θα ήταν τέλειος για αρκετές ομάδες της Serie A»

«Ο Νικολά έπαιξε ελάχιστα την τελευταία του σεζόν και αυτό είναι κάτι αρνητικό ωστόσο δεν είναι πολύ μεγάλος σε ηλικία και μπορεί να επανέλθει. Νομίζω θα ήταν τέλεια προσθήκη για αρκετές ομάδες που αγωνίζονται στη Serie A, ωστόσο απ’όσο γνωρίζω δεν υπάρχει κάποια πρόταση στον ίδιο από Ιταλία. Μπορεί να αποτελέσει μεγάλη μεταγραφή για τον Άρη. Είναι παίκτης ηγέτης που εάν είναι συγκεντρωμένος στο γήπεδο είναι πραγματικά φανταστικός. Θα είναι πολύ χρήσιμος στη νέα του ομάδα».


www.bnsports.gr

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0