Basket Talk

Νιου Γιορκ Νικς: Το μεγάλο μήλο «μοσχομυρίζει» μπάσκετ ξανά!

Νιου Γιορκ Νικς: Το μεγάλο μήλο «μοσχομυρίζει» μπάσκετ ξανά!
Η πιο «καυτή» ομάδα στο ΝΒΑ αυτή την στιγμή δεν είναι άλλη από τους Νιου Γιορκ Νικς. Όχι δεν είναι… τρολιά, οι Νιου Γιορκ Νικς γίνονται ξανά talk of the town και αρχίζουν να γεννάνε προσδοκίες ακόμη και για το άμεσο μέλλον.
 
Σε μια από τις πιο ανατρεπτικές σεζόν στο NBA οι Νιου Γιορκ Νικς πραγματοποιούν καταπληκτική πορεία βρισκόμενοι στην 5η θέση της ανατολικής περιφέρειας με 39-28, ενώ πέρυσι την ίδια εποχή ήταν 12οι με ρεκόρ 27-38. Το πρωτάθλημα φέτος είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό με τα outsiders να βγαίνουν μπροστά και να είναι ακόμα και διεκδικητές του τίτλου.

Η ξέφρενη πορεία των Νικς μάλιστα, έφερε μέχρι και τη Ντούα Λίπα στο γήπεδο στο πρόσφατο παιχνίδι με τους Χόρνετς. Βέβαια οι Νεοϋορκέζοι είναι συνηθισμένοι στις διάσημες παρουσίες στο πιο δημοφιλές γήπεδο στον κόσμο, το Madison Square Garden που συχνά πυκνά φιλοξενεί από αστέρες του σινεμά, σκηνοθέτες και τραγουδιστές μέχρι κάθε λογής celebrities.
Μπορεί το σερί εννιά νικών της παρέας του Τιμποντό να έσπασε από τους 14ους Χόρνετς, αλλά αυτό δεν αλλάζει την συνολική εικόνα της ομάδας. Τα πράγματα βέβαια δεν ήταν πάντα έτσι για τους Νεοϋορκεζους. Είχαν φτάσει και στο σημείο λίγο πριν τον Φεβρουάριο να ρίχνει η διοίκηση το φταίξιμο για τις ήττες στον προπονητή τους. Ο ίδιος ο Τιμποντό μάλιστα πίστευε για αρκετούς μήνες πως είναι πιθανό να τον απολύσουν.
Ο ερχομός (μέσω ανταλλαγής) του Τζος Χαρτ από τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς όμως, δεν είναι τυχαίο ότι συνέπεσε με το ξεκίνημα του σερί νικών των Νικς. Ο παίκτης - εργάτης που μπορεί να συνδυάσει με απόλυτη επιτυχία τον ρόλο του γκαρντ αλλά και του φόργουορντ ταίριαξε κατευθείαν με τον τρόπο παιχνιδιού του «Τιμπς» και κέρδισε την εκτίμηση και τον θαυμασμό των φίλων της ομάδας. Στα τελευταία 10 παιχνίδια με τη φανέλα των Νικς ο Χαρτ έχει μέσο όρο 11.2 πόντους (με ποσοστό 60,9% από τα 7,25 μέτρα!), 5.9 ριμπάουντ και 3.1 ασίστ.

Παράλληλα με την προσφορά του νεοφερμένου Τζος Χαρτ, η επιδόσεις των Τζούλιους Ραντλ με 25.3 πόντους και 10.4 ριμπάουντ ανά αγώνα και Τζέιλεν Μπράνσον με 23.9 πόντους μέσο όρο και 6.2 ασίστ, δύο παικτών επιπέδου All Star, έχουν σταθεροποιηθεί σε υψηλά επίπεδα. Ο Τιμποντό αναφέρθηκε μάλιστα στον ηγετικό χαρακτήρα του Μπράνσον (τον οποίο οι Νικς απέκτησαν ως free agent δίνοντάς του γη και ύδωρ το περασμένο καλοκαίρι) που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μόλις υπέγραψε στην ομάδα και άρχισε τις προπονήσεις «παρέσυρε» και τους υπόλοιπους στο να τον ακολουθούν.
Για πρώτη φορά σε όλη τη φετινή σεζόν, η ομάδα του εφαρμόζει απόλυτα τη φιλοσοφία του Τιμποντό του «ένα παιχνίδι τη φορά» καταλαβαίνοντας ότι μπορεί να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από απλά τη νίκη στον επόμενο αγώνα. Στο πάθος του κόουτς «Τιμπς» έχουν ταιριάξει απόλυτα οι παίκτες που ασπάζονται τον τρόπο σκέψης του.

«Από η μία έχουμε τους ηγέτες και από την άλλη έχουμε τους πολύ αθλητικούς» είπε ο Τιμποντό. «Δεν χρειάζεται να τους πείτε ότι πρέπει να μπούνε σκληρά γιατί θα το κάνουν έτσι κι αλλιώς. Αμφιβάλλω αν θα χρειαστεί ποτέ να πω στον Τζος Χαρτ ότι πρέπει να παίξει σκληρά τώρα».

Ευτυχία Οικονομίδου
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0