Basket Talk

Απόλλων Πάτρας - ΠΑΟΚ 95-91: Ανατροπή στην ανατροπή με καθοριστικό Δίπλαρο (video)

Απόλλων Πάτρας - ΠΑΟΚ 95-91: Ανατροπή στην ανατροπή με καθοριστικό Δίπλαρο (video)
Μεγάλη νίκη για τον Απόλλωνα Πάτρας, που ανέβηκε στο 4-4, ρίχνοντας τον ελλιπή ΠΑΟΚ στο 2-6, σε ένα ματς που το σκορ θύμισε περισσότερο... ΝΒΑ 

Παρά τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλλαν οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη, ο ΠΑΟΚ που στερήθηκε τις υπηρεσίες των Μάρβιν Τζόουνς, Τζος Κάρτερ, Μάλκολμ Γκρίφιν και Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς, τελικά υπέκυψε απέναντι σε έναν εξαιρετικό επιθετικά Απόλλωνα Πάτρας, με σκορ 95-91. 

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το παιχνίδι με τις άμυνες να «πηγαίνουν περίπατο» στο Κλειστό Γυμναστήριο του Απόλλων Πατρών, για την 9η αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Ο Γιώργος Τσαλμπούρης το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο για χάρη των γηπεδούχων. Ο Έλληνας ψηλός έκανε ότι ήθελε την άμυνα του ΠΑΟΚ από την αρχή του ματς, πραγματοποιώντας ένα εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο, με 16 πόντους και 4/6 τρίποντα. Οι Θεσσαλονικείς εμφανίστηκαν ανταγωνιστικοί στο πρώτο δεκάλεπτο, προσπαθώντας να μείνουν κοντά στο σκορ.

Η συνέχεια, ανήκε αποκλειστικά στους «Φρουρούς της Αχαΐας», με την ομάδα του Νίκου Βετούλα να προηγείται μέχρι και με 21 πόντους (65-44), μέχρι τα μισά της 3ης περιόδου. Σε αυτό βοήθησε πολύ η μεγάλη ευστοχία στα τρίποντα, καθώς μέχρι την ανάπαυλα είχαν το εντυπωσιακό 12/19.

Η τρίτη περίοδος όμως έκλεισε με τον ΠΑΟΚ να επιστρέφει, καθώς ο Ντέιβιντ ΝτιΛέο, που βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα, «πήρε από το χεράκι» την ομάδα του, κρατώντας την ζωντανή στη διεκδίκηση της νίκης. Ο Αμερικάνος φόργουορντ πέτυχε μεγάλα σουτ, κάνοντας τρομερή προσπάθεια και στην άμυνα, ώστε να γυρίσει ένα τέτοιο παιχνίδι, τελειώνοντας το ματς με 24 πόντους και 5/7 τρίποντα.

Η «μονομαχία» ήταν πλέον επί ίσοις όροις, και τα πάντα έμελλε να κριθούν στα τελευταία δευτερόλεπτα, με καμία από τις δύο ομάδες να μην μπορεί να ξεφύγει στο σκορ κατά τη διάρκεια του τετάρτου δεκαλέπτου. Έτσι και έγινε... Με το σκορ στο 91-91, σχεδόν 6 δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο Νίκος Δίπλαρος, που μόλις είχε βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα του με μεγάλο τρίποντο, αποφάσισε να κρίνει το αποτέλεσμα υπέρ του Απόλλωνα. Κερδισμένο φάουλ που μετουσίωσε σε 2/2 βολές, κλέψιμο στην πιο καθοριστική άμυνα του παιχνιδιού και ξανά 2/2 βολες! Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Τσαλμπούρης που τελείωσε με 25 πόντους και 6 ασίστ, όμως ο Δίπλαρος με όσα έκανε στο τέλος του «έκλεψε» τον τίτλο του κορυφαίου. 

Τα δεκάλεπτα: 27-20, 53-37, 74-68, 95-91

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0