Basket Talk

Paul George: Ένας αποκλεισμός που δεν φέρει το όνομά του!

Paul George: Ένας αποκλεισμός που δεν φέρει το όνομά του!

Οι Los Angeles Clippers μένουν εκτός συνέχειας και οι συζητήσεις γύρω από το πρόσωπο του Paul George δίνουν και παίρνουν.

Την ώρα που οι Los Angeles Clippers μένουν εκτός τελικών ΝΒΑ, μετά την σειρά με τους Phoenix Suns, ο Paul George δέχεται αυστηρή κριτική που δεν συνάδει με τα πεπραγμένα του.

Ολόκληρη η χρονιά, σχεδιάστηκε πάνω στο δίδυμο George- Leonard, γεγονός που τους δικαίωσε μέχρι τα playoffs. Ο τραυματισμός του Kawhi στο τέταρτο παιχνίδι με τους Utah Jazz, στέρησε από τον Αμερικανό φόργουρντ την «ασφάλεια» μίας ακόμη δύναμης στο παρκέ.

E4xcYzqXoAosRE0.jpg

Στις έξι αναμετρήσεις με αντίπαλο τους φορμαρισμένους Suns, ο George σκόραρε πάνω από 20 πόντους, όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, με αποκορύφωμα το game 5, όπου και μέτρησε 41 πόντους και 13 ριμπάουντ. Με αυτή του την επίδοση «έπιασε» το ρεκόρ σκοραρίσματος των Τζόρνταν (1992,1997,1998) και Μπράιαντ (2008) και Ντουράντ (2012,2018) για την postseason σε 19 σερί παιχνίδια. Άγγιξε, μάλιστα το double-double σε 3 περιπτώσεις.

Μπορεί τα ποσοστά του να μην ήταν πάντα… ζηλευτά και στον τελευταίο αγώνα το σύστημα αξιολόγησης να μην τον λυπήθηκε (-25), ωστόσο η συμβολή του ήταν σημαντική.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των τελικών της Δύσης, ο Leonard παρακολουθούσε «καθηλωμένος» από την κερκίδα, την υπερπροσπάθεια του συμπαίκτη του να κρατήσει «ζωντανούς» τους Clippers. Ο παίκτης που επιχείρησε να μπει στα παπούτσια του ήταν ο Reggie Jackson, ο οποίος εμφανίστηκε φανερά συγκινημένος στην τελευταία συνέντευξη τύπου.

Ο έτερος Clipper κρατήθηκε αρκετά κοντά στον George βάσει των αριθμών του, αφού σε κανένα παιχνίδι… δεν κατέβηκε από τα διψήφια νούμερα σε πόντους, ενώ στη νίκη του Game 3 προκάλεσε έντονα χαμόγελα με την εμφάνισή του.

Όπως και να έχει, ο αστέρας των Clippers, Paul George, κλήθηκε να αναλάβει το «βάρος» των τελικών χωρίς τον συνήθη…ύποπτο στο πλευρό του. Αποδιοργανώθηκε, αρνήθηκε να πέσει αμαχητί και ο απολογισμός των 2 νικών απέναντι στους καλύτερους εαυτούς των “CP3” και Booker, είναι άξιος να τον απαλλάξει από κάθε αιχμή του μπασκετικού κοινού!

Σταυρούλα Μουστακάτου

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0