ΑΕΚ πρωταθλήτρια Ελλάδος

Εννέα ματς... σταθμοί στην πορεία της ΑΕΚ ως την κατάκτηση της Super League (video)

Εννέα ματς... σταθμοί στην πορεία της ΑΕΚ ως την κατάκτηση της Super League (video)

Από το πρώτο ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια, ως την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την φιέστα. Εννέα αγώνες στη φετινή σεζόν της Stoiximan Super League που κάθε οπαδός της ΑΕΚ θα θυμάται για καιρό.

Σχετικά Άρθρα

Η ΑΕΚ είναι ξανά πρωταθλήτρια Ελλάδας. Πέντε χρόνια μετά την τελευταία της κατάκτηση, η «Ένωση» επέστρεψε στην κορυφή, με σημαντική  διαφορά όμως ότι το πέτυχε στο «σπίτι της».

Οι φίλοι της ομάδας δεν θα μπορούσαν να φανταστούν μία πιο ονειρική  χρονιά, με την επιστροφή της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια να συνοδεύεται από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Σε αυτόν τον «μαραθώνιο» τον 36 αγωνιστικών στην Stoiximan Super League, 26 για την κανονική διάρκεια και 10 ακόμη στα play off υπήρξαν φυσικά κάποιοι αγώνες που «σημάδεψαν» αυτή την πορεία. Το BN Spots ξεχώρισε εννέα αναμετρήσεις της φετινής σεζόν που θα μείνουν αξέχαστα στους φίλους της ΑΕΚ. Νίκες, ήττες, ανατροπές και η φιέστα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

ΑΕΚ - Ιωνικός 4-1 (03/10/2022)

Το πρώτο παιχνίδι της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μετά από 20 χρόνια η «Ένωση» επέστρεψε «σπίτι της» και αναμφίβολα κάθε ΑΕΚτζής θα θυμάται για πάντα αυτό το βράδυ.


ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-0 (30/10/2022)

Το πρώτο μεγάλο παιχνίδι στην OPAP Arena. Ένα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, στο οποίο ο κόσμος της ΑΕΚ έδωσε τρομερή ώθηση στην ομάδα για να φτάσει στη νίκη.


Ιωνικός – ΑΕΚ 1-2 (22/01/2023)

Η ΑΕΚ βρέθηκε να χάνει στο ημίχρονο με 1-0 από τον Ιωνικό. Μέχρι εκείνη την αγωνιστική δεν είχε καταφέρει να ανατρέψει εις βάρος της σκορ. Από την στιγμή μάλιστα που έλειπε και το «βαρύ πυροβολικό», ο Λιβάι Γκαρσία τα πράγματα έμοιαζαν δύσκολα. Ωστόσο η «Ένωση» με τις... χρυσές αλλαγές του Ματίας Αλμέιδα, τον Πέτρο Μάνταλο και τον Στίβεν Τσούμπερ, επικράτησε με 2-1.


Ατρόμητος – ΑΕΚ 0-1 (08/03/2023)

Η ΑΕΚ ήταν αρχικά να αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο στις 5 Φεβρουαρίου, ωστόσο εκείνο το παιχνίδι αναβλήθηκε, αφού η μία εστία στο Δημοτικό Στάδιο του Περιστερίου, ήταν πιο... κοντή. Τα όσα διαδραματίστηκαν βέβαια μέχρι να αναβληθεί οριστικά το ματς θα μείνουν στην ιστορία. Οι τύχες της αναμέτρησης έφτασαν μέχρι τις δικαστικές αίθουσες, όπου εν τέλει αποφασίστηκε ο αγώνας να γίνει κανονικά. Η ΑΕΚ επικράτησε με 1-0 και απέδειξε ότι κερδίζει τους τίτλους στο χορτάρι.

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-3 (12/03/2023)

Το «κάστρο» της ΑΕΚ δεν έμεινε απόρθητο τη φετινή σεζόν. Ο Ολυμπιακός ανάγκασε την «Ένωση» στην πρώτη της ήττα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ήταν η τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Stoiximan Super League μάλιστα και οι «κιτρινόμαυροι» έπεσαν από την κορυφή. Ωστόσο στη συνέχεια η ομάδα συσπειρώθηκε και ολοκλήρωσε αήττητη τα play off για να κατακτήσει τον τίτλο.


ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-1 (02/04/2023)

Μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό αλλά και την ισοπαλία την πρώτη αγωνιστική των play off με τον Παναθηναϊκό (0-0), η ΑΕΚ ήθελε οπωσδήποτε τη νίκη μέσα στην Τούμπα για να μην χάσει την επαφή της με την κορυφή. Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα, όχι μόνο κατάφεραν να κερδίσουν, αλλά πραγματοποίησαν μία εξαιρετική εμφάνιση. Φυσικά, το παιχνίδι θα μείνει στην ιστορία και για τον ανεξήγητο λόγο που ακυρώθηκε το γκολ του Άμραμπατ.

 

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 1-3 (24/04/2023) 

Το «διπλό» στο Γ. Καραϊσκάκης ήταν ένα αποτέλεσμα που πανηγυρίστηκε σαν... τίτλος από τους φίλους της ΑΕΚ και όχι άδικα. Η τελευταία φορά άλλωστε που η «Ένωση» κέρδισε στο Φάληρο, ήταν το 2018, όταν και είχε κατακτήσει τον τίτλο. Ο οιωνός επιβεβαιώθηκε...

 

Άρης – ΑΕΚ 1-2 (08/05/2023)

Την ώρα που η ΑΕΚ ήταν μπροστά στο σκορ απέναντι στον Άρη, ο Παναθηναϊκός έχανε από τον Ολυμπιακό στο Γ. Καραϊσκάκης. Το τελευταίο σφύριγμα και στις δύο αναμετρήσεις έφερε την ΑΕΚ στο +3 από τους «πράσινους» και ο τίτλος ήταν απίθανο ποια να χαθεί. Για αυτό και στη Νέα Φιλαδέλφεια έγινε... χαμός, ο οποίος μεταφέρθηκε μερικές ώρες αργότερα στο Ελ. Βενιζέλος για την υποδοχή της «κιτρινόμαυρης» αποστολής.

 

ΑΕΚ – Βόλος 4-0 (14/05/2023)

Ένα βαθμό ήθελε η ΑΕΚ για να κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο. Εν τέλει πήρε... τρεις και η Νέα Φιλαδέλφεια έζησε σκηνές που γυρίζουν το χρόνο πίσω στη δεκαετία του 1990.


Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0