ΑΕΚ πρωταθλήτρια Ελλάδος

Το «τρίπτυχο» του success story της ΑΕΚ, είναι εγγύηση για το μέλλον (video)

Το «τρίπτυχο» του success story της ΑΕΚ, είναι εγγύηση για το μέλλον (video)
Τα ζητούμενα που έγιναν δεδομένα στην ΑΕΚ σε χρόνο-ρεκόρ, τα λόγια του Γκατσίνοβιτς που λένε όλη την αλήθεια για τον Αλμέιδα και το επόμενο «βήμα».
Σχετικά Άρθρα
Γράφει ο Φάνης Τσοκανάς

Πολλές φορές έπιασα τον εαυτό μου να χαζεύει το γήπεδο της ΑΕΚ. Δεν ήταν μόνο το επιβλητικό του πράγματος, αλλά μία απορία που γεννήθηκε στην πορεία: «Πώς κάτι που απουσίαζε για σχεδόν είκοσι χρόνια, χρειάστηκε λίγους μήνες για να γίνει δεδομένο;»

Μετά τα εγκαίνια, αλλά και το ματς με τον Ιωνικό, γράφτηκε σχεδόν παντού πως η ΑΕΚ ξαναβρήκε τη ψυχή της. «Ακρότητες» είπαν. Είναι, όμως;

Πηγαίνοντας για ρεπορτάζ κάθε Κυριακή στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν χρειάστηκαν ανεπτυγμένες αισθήσεις για να αντιληφθώ πόσο οικεία ένιωθαν, εντός κι εκτός γηπέδου, άνθρωποι πάσης ηλικίας. Είτε είχαν ζήσει το Νίκος Γκούμας, είτε το είχαν δει μόνο στο YouTube.

Το timing εξελίχθηκε σε ιδανικό, όταν η προσωπικότητα του Ματίας Αλμέιδα άρχισε να ξεδιπλώνεται.

 
Από τη Μικτή Ζώνη καταλάβαινες το κλίμα που υπήρχε στην ομάδα. Κάτι που χτίστηκε με πολύ κόπο και πολύ νωρίτερα απ' ό,τι έγινε αντιληπτό σε εμάς.

Είχα τη χαρά να μιλήσω κατά μήκος της σεζόν με πολλούς παίκτες της ΑΕΚ. Καμία δήλωση δεν ήταν τόσο στοχευμένη, ξεκάθαρη και ενδεικτική των αποδυτηρίων που είχαν φτιαχτεί, όσο του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς μετά το 3-0 κόντρα στον Ολυμπιακό, στο πρώτο μεταξύ τους ματς, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

«Πολλοί προπονητές μου μίλησαν για ισότητα, αλλά μόνο ο Αλμέιδα την έκανε πράξη!» τόνισε με πλατύ χαμόγελο. Ακόμα και ο πιο δύσπιστος ήταν, πλέον, πεπεισμένος.

Το πάθος του Ματίας Αλμέιδα, το μέταλλο νικητή που κατάφερε να μεταφέρει, πείθοντας ακόμα και απαξιωμένους ποδοσφαιριστές, πως ανήκουν δικαιωματικά στο καλύτερο σύνολο στην Ελλάδα, «κούμπωσαν», ώστε η ΑΕΚ να αφήσει την εσωστρέφεια, την ηττοπάθεια και τον ωχαδερφισμό στο ΟΑΚΑ.

Η «προίκα» που πήρε μαζί της, επιστρέφοντας στη Νέα Φιλαδέλφεια, ήταν ο κόσμος της. Η «μηχανή» ζεστάθηκε αγωνιστικά κάπου στα μέσα του Σεπτεμβρίου, μαζί της και η κερκίδα, και από εκείνο το σημείο κι έπειτα, αγωνιστική με αγωνιστική, φαινόταν πως το πρωτάθλημα ήταν θέμα χρόνου. Ακόμα κι αν δεν της έβγαινε φέτος. Εν τέλει, έκοψε το «νήμα» πρώτη, αλλά κοιτάζοντας τη μεγάλη εικόνα, το κέρδος είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από έναν τίτλο.

 
Η δυναμική της ΑΕΚ άλλαξε. Ακριβώς όπως το είχε στο μυαλό του ο Δημήτρης Μελισσανίδης, όταν ανέλαβε να την βγάλει από τον λήθαργο το 2013. Ακριβώς όπως φάνηκε τον Οκτώβριο που «πρωτοπάτησε» το χορτάρι του νέου της γηπέδου. Ακριβώς όπως πίστευαν όλοι πως θα συμβεί, αργά ή γρήγορα, μετά -και- τη «σαρκική» επιστροφή της στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Χωρίς υπερβολή, πλέον, τα έχει όλα: ισχυρή διοίκηση, υγιές «ταμείο», γήπεδο-στολίδι, προπονητή που της ταιριάζει «γάντι» και ομάδα πρωταθλήτρια.

Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα; Κανείς δεν ξέρει. Οι όμιλοι του Champions League, με μία πρόχειρη σκέψη, θα ήταν μία πολύ καλή αρχή.

Πιο ψύχραιμα, όμως, αν της ζητηθεί να «κυκλώσει» κάτι στη λίστα με τις προτεραιότητες της επόμενης σεζόν, ας είναι η διατήρηση του φετινού της «τριπτύχου» (γεμάτο γήπεδο - καλό ποδόσφαιρο - υγιή αποδυτήρια).

Όλα τα υπόλοιπα, με μαθηματική ακρίβεια, θα ακολουθήσουν...

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0