ΑΕΚ πρωταθλήτρια Ελλάδος

ΑΕΚ: Οι παίκτες-κλειδιά στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα και ο MVP της σεζόν (video)

ΑΕΚ: Οι παίκτες-κλειδιά στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα και ο MVP της σεζόν (video)

Η ΑΕΚ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας και το BN Sports κάνει τη δική  του αποτίμηση για τους παίκτες-κλειδιά στα «χέρια» του Ματίας Αλμέιδα, αλλά και τον MVP της σεζόν.

Η ΑΕΚ είναι πλέον πρωταθλήτρια Ελλάδας για 13η φορά στην ιστορία της. Οι «κιτρινόμαυροι» κατόρθωσαν να τερματίσουν στην  κορυφή της Stoiximan Super League μετά από ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, που κρίθηκε την τελευταία αγωνιστική.

Σε αυτόν τον «μαραθώνιο» των 36 συνολικά αγώνων, 26 στην κανονική διάρκεια και 10 στα play off, ο Ματίας Αλμέιδα χρησιμοποίησε 28 διαφορετικούς ποδοσφαιριστές. Αυτό το βάθος στο ρόστερ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πορεία της «Ένωσης» ως την κατάκτηση του τίτλου.

Το BN Sports μετά το τέλος του πρωταθλήματος κάνει  τη δική του αποτίμηση για τους παίκτες - κλειδιά σε αυτή την πρωταθληματική σεζόν της ΑΕΚ, αλλά και τον MVP, τον πολυτιμότερο δηλαδή ποδοσφαιριστή της χρονιάς.

Παίκτες - κλειδιά

Εχσάν Χατζισαφί

Ο Ιρανός πήρε «επ’ ώμου» τη θέση του αριστερού μπακ τη φετινή  σεζόν. Λόγω και του τραυματισμού του Μοχαμάντι, η ΑΕΚ διέθετε μονάχα τον Χατζισαφί για το αριστερό άκρο της άμυνας και ο Ιρανός σε κάθε παιχνίδι έδινε το 100%. Όντας μάλιστα 33 ετών είναι εκπληκτικές οι αντοχές που είχε, ενώ μάλιστα βρέθηκε και στο Μουντιάλ του Κατάρ μεσούσης της σεζόν. Για αυτό άλλωστε η ΠΑΕ έσπευσε να ανανεώσει το συμβόλαιό του για 1+1 έτη.



Νταμιάν Σιμάνσκι

Το Α και το Ω στη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ. Ο Πολωνός ήταν εξαιρετικός καθόλη τη διάρκεια της σεζόν στο μεσοαμυντικό παιχνίδι της ομάδας του. Ήταν με διαφορά ένας από τους ποδοσφαιριστές που όταν έλειπαν από το χορτάρι, έβλεπες ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και για αυτό ο Ματίας Αλμέιδα δύσκολα τον άφηνε εκτός ενδεκάδας. Από τους παίκτες που ποτέ δεν φοβούνται να βάλουν τα πόδια τους στη «φωτιά».

Ορμπελίν Πινέδα

Ο Μεξικανός ήταν προσωπική επιλογή του Ματίας Αλμέιδα και μία ακόμα δικαίωση. Ο Πινέδα ήρθε και... κούμπωσε στην ΑΕΚ. Ήταν εξαιρετικός τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά με την τρομερή  ενέργεια που έβγαζε στο χορτάρι, ενώ αποτέλεσε το μοναδικό ποδοσφαιριστή της ομάδας που έπαιξε σε όλα τα παιχνίδια! Ο ίδιος ο Αλμέιδα σε αρκετές περιπτώσεις έπλεξε το εγκώμιο του Μεξικανού, τον οποίο μάλιστα χρησιμοποίησε σε πολλές διαφορετικές θέσεις, από δεξί μπακ, ως δεύτερο φορ.

«Γνωρίζω πώς σκέφτεται, ξέρω πού έχει μεγαλώσει και πώς έχει μεγαλώσει και ξέρω πως είναι μαχητής της ζωής. Είναι ένας παίκτης που μέσα στο γήπεδο μπορεί να παίξει παντού και να μεταλλαχτεί. Αν τον βάλω δεξί μπακ θα σταθεί, αν τον βάλω εννιάρι θα κάνει αυτό που πρέπει. Προφανώς μέσα από τις δυνατότητες που έχει κάποια θα τα κάνει καλύτερα και κάποια άλλα όχι. Θα τα δώσει πάντως όλα».



Πέτρος Μάνταλος

Ο Πέτρος είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για την ΑΕΚ. Λίγοι γνωρίζουν πόσες δυσκολίες έχει αντιμετωπίσει στην καριέρα του. Τη φετινή σεζόν αποφάσισε να κάνει ένα βήμα πίσω. Δεν ήθελε να είναι ο αρχηγός. Αυτό δεν άλλαξε στο ελάχιστο την προσφορά του στην ομάδα. Προερχόμενος στα περισσότερα παιχνίδια από τον πάγκο, ο Μάνταλος έδινε τα πάντα στο χορτάρι και μπορεί στο παρελθόν να άκουγε τα εξ αμάξης, πλέον έχει γίνει ξανά τραγούδι στα χείλη των «κιτρινόμαυρων» οπαδών.



Σέρχιο Αραούχο

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν το μεγαλείο του Σέρχιο Αραούχο. Ένας ποδοσφαιριστής κόσμημα για τα ελληνικά γήπεδα. Στα «χέρια» του Ματίας Αλμέιδα, ο Αργεντινός έδειξε σε ακόμα μία σεζόν το ταλέντο του. Ήταν κορυφαίος σε πολλές στατιστικές του πρωταθλήματος, μέχρι να έρθει ο τραυματισμός του και αυτό δείχνει πολλά για το ρόλο του στην ΑΕΚ. Πρώτος σε σουτ, πρώτος σε κλεψίματα στο τελευταίο τρίτο, πρώτος σε φάουλ. Ο Αραούχο ήταν ο πρώτος επιθετικός, αλλά και ο πρώτος αμυντικός της «Ένωσης».



MVP - Λιβάι Γκαρσία

Ο Ματίας Αλμέιδα όταν ήρθε στην ΑΕΚ πήρε την απόφαση να χρησιμοποιήσει τον Λιβάι Γκαρσία ως σέντερ φορ και όχι ως εξτρέμ που ήταν η θέση του. Αυτή η απόφαση τον δικαίωσε στο έπακρο και ο 25χρονος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της «Ένωσης» με 14 γκολ, ενώ μοίρασε και 6 ασίστ. Φόβος και τρόμος για τις αντίπαλες άμυνες, που δύσκολα μπορούσαν να τα βάλουν μαζί του.


Βασίλης Βασιλείου
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0